TÉMA

Jana Plodková

Češi poslali přes sto milionů na léčbu nemocného Martina

Čechům se podařilo vybrat více než sto milionů na léčbu nemocného Martina. Jde o vůbec nejvyšší částku, na kterou se doposud na platformě Donio lidé skládali. Peníze se navíc vybraly v rekordním čase. Samotná sbírka vznikla už koncem srpna, největší část – devadesát milionů korun – se ale vybrala během posledních pěti dní, kdy se zapojili čeští influenceři a známé osobnosti. Vybrané peníze využije rodina na speciální terapii, která by měla pomoci s léčbou vzácného syndromu. Pojišťovna ji odmítla uhradit.
26. 9. 2023Aktualizováno26. 9. 2023, 19:24|

Plodková, Mitaš i Steinmasslová mají svá Němá tajemství. V kině je neutají

Když blízcí Bruce Willise loni oznámili, že herec ukončuje kariéru kvůli afázii, přitáhlo to pozornost k této nemoci, která ovlivňuje schopnost mluvit a porozumět řeči. Přiblížit život afatiků je také jedním ze záměrů filmu Němá tajemství. „Není to ale film o pacientovi, o kterého je potřeba se starat,“ upozornil režisér Tomáš Mašín. Snímek kombinující drama, detektivku a love story vstupuje do kin 7. září. Příběh hlavního hrdiny, trpícího afázií, vyprávějí ženy z jeho blízkého okolí. Každá má přitom co skrývat.
9. 9. 2023|

Do seriálové Osady se vrací od září chataři

V nových dílech seriálu Osada se opět sejde skupina víceméně svérázných postav, které si jezdí užít víkendy do Záhoří. Začíná se prvního září od 20:10 na ČT1. Dosavadní osazenstvo zůstává z větší části stejné, jeden pár v pokračování chybí, ale zároveň přibydou noví chataři.
22. 8. 2023|

Česká televize na podzim uvede seriál s Krobotem, pokračování Osady i návrat StarDance

Česká televize odhalila podzimní program, který nabídne například seriál OKTOPUS s Miroslavem Krobotem v roli detektiva, nebo druhou řadu komediálního seriálu Osada. Známé osobnosti se utkají o titul královny či krále tanečního parketu ve dvanácté sezoně StarDance a Jiří Havelka v premiérovém dokumentárním cyklu odhalí, Jak se dělá dobrá škola. Z kin se na televizní obrazovky přesune Buko, Betlémské světlo nebo BANGER. a novinky představí také iVysílání.
26. 7. 2023Aktualizováno26. 7. 2023, 16:44|

Na Štědrý den Bohdalová skypuje s Pierrem Richardem, Roden říká pravdu a Kaiser s Lábusem se hádají

Do tuzemských kin po pandemických odkladech vstupuje Vánoční příběh. Film Ireny Pavláskové se odehrává během Štědrého dne, kdy se hrdinové potkávají se svými blízkými, ale i náhodnými lidmi, s nimiž si navzájem ovlivní život. Podle slov režisérky nemá být Vánoční příběh limonáda, ale chce s humorem na plátno převést situace, které rodiny během vánočních svátků zažívají. V obsazení se sešla plejáda slavných jmen, jako Jiřina Bohdalová, Karel Roden či Hynek Čermák. V komediálních rolích se spolu po letech ve filmu objeví Jiří Lábus s Oldřichem Kaiserem. A roli přijal i francouzský komik Pierre Richard.
24. 11. 2022|
Doporučujeme

Nejen Bruce Willis. Němá tajemství upozorňují na problémy lidí s afázií

Režisér Tomáš Mašín dotočil podle scénáře Alice Nellis Němá tajemství. Vztahové drama s kriminální zápletkou upozorňuje na vážnou poruchu řeči – afázii, kterou trpí nejen filmový hrdina, ale ve skutečném životě také padesát tisíc lidí. I proto tvůrci spustili crowdfundingovou kampaň, která má nejen pomoci s postprodukcí filmu, ale také webu o afázii.
12. 10. 2022Aktualizováno15. 10. 2022, 14:39|

Havelka natočil komedii o vlaku bez strojvedoucího. Skutečnost zní někdy neskutečně, všímá si

Jak se zachová cestující, když se ocitne ve vlaku, který nikdo neřídí? Režiséra a scenáristu Jiřího Havelku zajímala odpověď natolik, že na ní postavil svůj druhý celovečerní film. K Mimořádné události ho inspirovala skutečná železniční nehoda.
27. 1. 2022|

Mašín a Nellis připravují detektivní film, důležitou roli hraje ztráta řeči

Filmařka Alice Nellis se poprvé jako scenáristka pustila do příběhu s detektivní zápletkou. Ve filmu Napínavá tajemství řeší vedle vyšetřování vraždy také rodinné vztahy a život s poruchou řeči. Režie se ale ujal Tomáš Mašín. V hlavní roli dramatu se objeví Jana Plodková a slovenský herec Marián Mitaš.
13. 12. 2021|

Bajgar v kinech otevřel Kurz manželské touhy. Základem je nebrat se tak strašně vážně, radí

Do celovečerního filmu vstoupil Radek Bajgar jako režisér před pěti lety komedií Teorie tygra. Jeho novinka na divácký hit svým způsobem navazuje. Opět totiž řeší, jak udržet dlouhodobé vztahy. Odpověď hledá v Kurzu manželské touhy, od konce října tragikomedii s detektivní zápletkou uvádějí tuzemská kina. Film vznikl v koprodukci České televize.
1. 11. 2021|

Filmový vlak si nenechává ujet Krobot ani Havelka. Svezl se i severský thriller

V kinech se příští rok mohou tuzemští diváci těšit na novinky Jiřího Havelky nebo Miroslava Krobota. Oba filmaři během léta natáčí své nové snímky, na obou titulech se podílí Česká televize. Do biografů už na začátku srpna míří také severská detektivka Marco, v níž si zahrál mimo jiné Zdeněk Godla. Všechny tři tituly spojuje železnice.
24. 7. 2021|

„To je bábovka, je výborná!“ Film podle Radky Třeštíkové má trailer na přidání

Všichni jsme propojeni, a proto i malé věci dokážou někdy otřást světem, ověřují si na vlastní kůži hrdinové filmu Bábovky. Snímek podle bestselleru Radky Třeštíkové vyšle režisér Rudolf Havlík do kin 24. září. Hrdiny a hrdinky a jejich propojené příběhy naznačuje ale už nyní v hlavním traileru.
3. 8. 2020|

Na pláž do divadla. Na zábradlí nabízejí předpremiéru více lidem, než se čekalo

Koronavirová opatření de facto ukončila tuto divadelní sezonu, soubory už ale připravují tu další. Jak bude vypadat první zářijové představení, se mohou v mimořádné sérii předpremiér přesvědčit návštěvníci Divadla Na zábradlí. Komedii Zlatá pláž, kterou divadlo uvede, režíruje Jan Prušinovský.
9. 6. 2020|

Plodková, Langmajer i Poláková zadělali na Bábovky, ochutnávkou je první teaser

Režisér Rudolf Havlík dokončuje Bábovky. Film podle stejnojmenného bestselleru Radky Třeštíkové čeká premiéra 24. září. V současnosti se tvůrci zabývají postprodukčními pracemi – a také „vypustili“ první ukázku.
12. 5. 2020|

Chytrá pohádka, která nedělá z dětí hlupáky, říká Viktor Preiss. Do kin vstoupil Hodinářův učeň

Do kin vstoupila nová česká pohádka Hodinářův učeň. Nabízí klasický příběh boje dobra a lásky se zlem, lakotou a podlostí. Ve snímku, který vznikl v koprodukci České televize, hrají Viktor Preiss, Jana Plodková, Jaroslav Plesl nebo Miroslav Krobot.
15. 8. 2019|

Za lásku se musí bojovat. Hodinářův učeň představuje upoutávku

Hodinářův učeň představuje první upoutávku. Očekávaná pohádka, ve které hrají Viktor Preiss, Jaroslav Plesl, Václav Neužil, Jana Plodková či Miroslav Krobot, bude mít premiéru už v polovině srpna. Na trailer se můžete podívat již nyní.
26. 5. 2019|

Čas na pohádku se blíží. Hodinářův učeň představuje první teaser

Dobro, zlo a láska nechybí v nové celovečerní pohádce Hodinářův učeň, kterou natočila Jitka Rudolfová. V kinech bude mít premiéru v polovině letošního srpna. Klasický, ale zároveň zábavný příběh s předstihem představuje divákům první teaser.
15. 4. 2019|

„Učitelky přece nestřílejí lidi.“ Iva Janžurová v komedii Teroristka má ale důvod

Iva Janžurová se chystá vraždit. „Přinutil“ ji k tomu režisér a scenárista Radek Bajgar, který slavnou herečku obsadil do hlavní role své nové černé komedie. Po divácky úspěšné Teorii tygra natočil Teroristku. Ukázku z jeho druhého celovečerního snímku, který bude mít premiéru 4. dubna, přináší nyní trailer.
29. 1. 2019|

Přistupte blíže! Hodinářův učeň, zvířecí muž a siamská dvojčata vystupují v Lednici

Na nádvoří jízdárny v zámku Lednice přijelo o víkendu panoptikum. V cirkusových kulisách tu režisérka Jitka Rudolfová natáčela výpravnou pohádku Hodinářův učeň. Ve snímku, který vzniká v koprodukci České televize, si zahráli Jana Plodková, Václav Neužil nebo Viktor Preiss.
22. 10. 2018|