TÉMA

Jozef Sinčák

„To je fungl nový most.“ Pražští zastupitelé přejmenovali projekt rekonstrukce Libeňského mostu na stavbu

Projekt původně označený jako „rekonstrukce" Libeňského mostu přejmenovali pražští zastupitelé na stavbu Libeňského mostu. Podle Patrika Nachera (ANO), který změnu navrhl, to více odpovídá tomu, co se při stavebních pracích s mostem stane. Námitky Technické správy komunikací, že zcela nově se bude stavět jen menší část celého soumostí a že i z pohledu právníků to bude rekonstrukce, zastupitelé nezohlednili. Na Libeňském mostě trvá tramvajová výluka, která začala 11. ledna. V Holešovicích se od neděle změní vedení tramvajových linek, protože skončí jiná výluka. Cestující, kteří nastupují na zastávkách v ulici Komunardů, přijdou o jednu z dlouhodobě zde jezdících tramvajových linek.
26. 1. 2024|

Části Libeňského mostu hrozí vyhlášení havarijního stavu. Technická správa komunikací plánuje demolici

Pokud skupina odborníků v příštím týdnu označí stav uzavřené části Libeňského mostu nad Rohanským ostrovem za havarijní, Technická správa komunikací (TSK) začne připravovat její demolici. Začít by mohla v řádu několika týdnů a trvala by asi tři až čtyři měsíce. Následně by TSK zahájila stavbu nového inundačního mostu, která potrvá patnáct měsíců. Práce neovlivní provoz na mostu přes Vltavu, který je památkově chráněný, řekl generální ředitel TSK Jozef Sinčák.
25. 1. 2024|

Letošní opravy Barrandovského mostu skončí na sklonku srpna

Letošní opravy pražského Barrandovského mostu skončí do konce prázdnin, zprovozněn bude o víkendu před zahájením školního roku 4. září. Dělníci nyní betonují vyrovnávací vrstvu mostu, dělají izolace, mostní závěry nebo opravují ložiska mezi pilíři a hlavní konstrukci mostu. Doprava v okolí mostu je hustá, ale plynulá, řekli ve čtvrtek náměstek primátora Zdeněk Hřib (Piráti), ředitel Technické správy komunikací (TSK) Jozef Sinčák a vedoucí stavby Martina Ředina. Sinčák dodal, že práce působí největší kolony a potíže na Dobříšské ulici. Vozy přibyly také na severojižní magistrále, kde se oproti běžnému stavu zvýšila hustota dopravy asi o deset procent. Dopravní kolaps ale podle něj nenastal.
29. 6. 2023Aktualizováno29. 6. 2023, 14:57|

Ve vedení Českých aerolinií končí po pěti letech Jozef Sinčák

Po pěti letech ve vedení Českých aerolinií (ČSA) skončí předseda představenstva Jozef Sinčák. Uvedl to v pondělí server Zdopravy.cz. Sinčákovi v úterý 23. října končí pětileté funkční období člena představenstva. Po vzájemné dohodě s novým většinovým vlastníkem ČSA, firmou Travel Service, mu nebude prodlouženo, řekl serveru mluvčí Českých aerolinií Daniel Šabík.
22. 10. 2018|