TÉMA

Kramářova vila

Fiala se setkal s Clintonem. Oceňuje roli Česka v Evropě a při pomoci Ukrajině, řekl premiér

Bývalý americký prezident Bill Clinton při pondělním setkání s premiérem Petrem Fialou (ODS) ocenil roli Česka při pomoci Ukrajině. Předseda vlády to řekl po jednání v Kramářově vile. Clintonovi poděkoval za pomoc se vstupem Česka do Severoatlantické aliance (NATO). Bývalý americký prezident je hlavním řečníkem na konferenci Naše bezpečnost není samozřejmost, která ve Španělském sále Pražského hradu v úterý připomene 25. výročí vstupu Česka do Severoatlantické aliance. V Praze je Clinton od sobotního večera.
11. 3. 2024|

Fiala přijal lídra slovenské opozice. Slovensko není jen Fico, vzkázal Šimečka

Premiér Petr Fiala (ODS) dopoledne přijal v Kramářově vile předsedu nejsilnějšího slovenského opozičního hnutí Progresívne Slovensko Michala Šimečku. Schůzka se uskutečnila jen necelé dva dny poté, co česká vláda kvůli rozdílnému pohledu na válečný konflikt na Ukrajině rozhodla o pozastavení konzultací se slovenským kabinetem premiéra Roberta Fica (Smer–SD). Navzdory tomuto faktu Fiala na sociální síti X uvedl, že vztahy mezi zeměmi jsou na výborné úrovni.
8. 3. 2024|

Kramářova vila se na svátky otevřela návštěvníkům, přístupné jsou interiéry i zahrada

Obyvatelé a návštěvníci Prahy mohou během středečního svátečního dne navštívit Kramářovu vilu v Letenských sadech. Interiéry rezidence českých premiérů i zahrada s výjimečným výhledem na Vltavu a pražské panorama budou veřejnosti přístupné i ve čtvrtek, kdy je také volný den. Budova na staré baště v současnosti slouží k reprezentačním účelům a setkání premiéra převážně se zahraničními státníky. Jméno získala po předsedovi první československé vlády Karlu Kramářovi, který si ji nechal postavit na začátku minulého století.
5. 7. 2023Aktualizováno5. 7. 2023, 09:33|

Prezident Pavel a premiér Fiala přivítali Ódora v Praze. Probrali obrannou spolupráci, migraci i summit NATO

Premiér Petr Fiala (ODS) se v Kramářově vile setkal se slovenským předsedou vlády Ľudovítem Ódorem. Během zhruba hodinového jednání hovořili o energetické a obranné spolupráci, pomoci Ukrajině či nelegální migraci. Ódor se poté přesunul na Pražský hrad, kde ho přijal prezident Petr Pavel, s nímž mluvil zejména o nadcházejícím summitu NATO ve Vilniusu a dalších bilaterálních otázkách.
4. 7. 2023Aktualizováno4. 7. 2023, 20:12|

Kramářova vila se otevřela návštěvníkům, prohlédnout si mohli interiéry i zahradu

Kramářova vila v pražských Letenských sadech se o sobotě otevřela návštěvníkům. Prohlédnout si mohli interiéry i zahradu s výhledem do údolí Vltavy. Budova rezidence českých premiérů v současnosti slouží k reprezentačním účelům a setkání převážně se zahraničními státníky. Jméno získala po předsedovi první československé vlády Karlu Kramářovi, který si ji nechal na staré baště postavit na začátku minulého století.
3. 6. 2023Aktualizováno3. 6. 2023, 19:35|

Chci, abychom byli pohromadě i navzdory rozdílům, řekl Fiala k slavnostní večeři českých premiérů

Premiér Petr Fiala (ODS) se v podvečer v pražské Kramářově vile setkal se svými devíti předchůdci ve funkci předsedy vlády. Pozval je na slavnostní večeři u příležitosti 30. výročí vzniku samostatné České republiky. Chci a pokládám za vhodné, abychom v takovýchto slavnostních chvílích byli všichni pohromadě, řekl Fiala na tiskové konferenci po obědě s hlavou státu. Po večeři se současní i bývalí političtí představitelé sešli na koncertě v pražském Rudolfinu, který připravil úřad vlády ve spolupráci s Českou filharmonií.
2. 1. 2023Aktualizováno2. 1. 2023, 22:19|

Fiala přijal britskou premiérku Trussovou. Jednali o Ukrajině a spolupráci Londýna s EU

Na úvod pražského summitu Evropského politického společenství přijal český premiér Petr Fiala (ODS) v Kramářově vile britskou premiérku Liz Trussovou. Do zahraničí vyjela ministerská předsedkyně vůbec poprvé od nástupu do funkce. Po jednání se oba politici přesunuli na Pražský hrad, kde začíná první den setkání lídrů evropských států.
6. 10. 2022Aktualizováno6. 10. 2022, 12:38|

Praha hostila první summit zemí evropského kontinentu. Přišli i rivalové ze Zakavkazska a Balkánu, vídají se zřídka

Pražský hrad hostil první summit Evropského politického společenství, na který přicestovali lídři více než čtyř desítek evropských zemí. Státníci hovořili hlavně o dvou velkých tématech. Jedním je mír a bezpečnost, a to nejen v kontextu ruské války proti Ukrajině. Druhým ekonomika s ohledem na energii a klima. Hovořili spolu politici ze zemí Evropské unie i mimounijních, jednali i představitelé některých znesvářených států. Evropské politické společenství by mohlo přežít svůj zrod, již je shoda, že se představitelé států starého kontinentu opět sejdou na jaře v Moldavsku.
6. 10. 2022|

Projevy o svátcích přednesou Zeman i Vystrčil. Pekarová Adamová ne, Fiala čeká na vývoj situace

I letošní svátky využijí politici k bilančním projevům. Prezident republiky Miloš Zeman tradičně vystoupí 26. prosince. Na prvního ledna svou řeč naplánoval předseda Senátu Miloš Vystrčil (ODS). Jasno ještě není o vystoupení designovaného premiéra Petra Fialy (ODS).
12. 12. 2021|