TÉMA

Lázně Bělohrad

Děti měly spolužákům z Ukrajiny pouštět ruskou hymnu. Podle učitelky jsou obvinění nadsazená

Vedení základní školy v Lázních Bělohradě prověřuje šikanu ukrajinských žáků od českých dětí. Ty měly svým ukrajinským spolužákům při vstupu do třídy pouštět ruskou hymnu. Upozornil na to starosta Tetína na Jičínsku Matěj Hlavatý (STAN) s odkazem na svědectví jedné matky.  Podle něj měly ruskou hymnu děti pouštět ukrajinským sestrám z druhé a páté třídy.
2. 11. 2022|

V Lázních Bělohrad ubývá voda ve studnách. Podle místních za to mohou práce v areálu lázní

Několik obyvatel Lázní Bělohrad si stěžuje na úbytek vody ve studnách. Podle nich jsou důvodem narušení spodních vod právě probíhající stavební práce v lázeňském areálu. Někteří lidé už proto řeší napojení na městskou vodovodní síť. Věcí se zabývá i městský úřad v Jičíně, úniky vody prověřuje společně s hydrogeology. Společnost Lázně Bělohrad se zatím k problému vyjádřit nechce.
28. 7. 2022|

Vražedkyně Janáková dostala za falešné obvinění dozorce ze znásilnění osmiměsíční trest

Vražedkyně Petra Janáková, nyní Nová, odsouzená na třicet let do vězení za vraždu sběratele, dostala u Okresního soudu v Opavě osmiměsíční nepodmíněný trest za falešné obvinění dozorce. Nařkla ho ze znásilnění, když ve věznici otěhotněla. Vyšetřování ale ukázalo, že otcem dítěte byl jeden z vězňů.
6. 5. 2020|

Vrchní soud zmírnil tresty exmanželům Janákovým. Původně si měli odpykat doživotí

Vrchní soud zrušil doživotní tresty nad bývalými manžely Jaroslavem a Petrou Janákovými. Za loupežnou vraždu sběratele, za dva pokusy o vraždu zaměstnance Janákových a za přípravu dalších dvou vražd si tak osmadvacetiletá žena odpyká 30 let vězení, třicetiletý muž o dva roky méně. Podle pravomocného verdiktu nebyly pro uložení doživotí splněny zákonné podmínky.
19. 3. 2019Aktualizováno19. 3. 2019, 14:50|

Za loupežnou vraždu a pokus o zabití dalších tří lidí dostali exmanželé Janákovi doživotí

Doživotní trest vězení uložil soud v Hradci Králové Jaroslavu Janákovi a jeho bývalé manželce Petře. Osmadvacetiletou ženu a o dva roky staršího muže potrestal za loupežnou vraždu muže u Lázní Bělohrad na Jičínsku, za přípravu či pokusy o vraždy dalších tří lidí a za nedovolené ozbrojování. Jejich komplic dostal osm let vězení. Rozsudek není pravomocný.
16. 10. 2018|