TÉMA

Patrik Kunčar

Senát schválil česko-americkou smlouvu o obranné spolupráci

Senát schválil česko-americkou smlouvu o obranné spolupráci. Podpořilo ji 66 ze 72 přítomných členů horní komory. Ministryně obrany Jana Černochová (ODS) zdůraznila, že dohoda je v bezpečnostním zájmu Česka a nedává americkým vojákům automaticky právo pobývat na českém území, jak tvrdí její kritici. Přijetí úmluvy podporuje i opoziční ANO a její kritici z SPD nemají v Senátu zastoupení. Souhlas s dohodou musí dát také sněmovna, která o tom má rozhodovat ve středu 19. července. Horní komora také hlasovala o evropských pravidlech pro boj s korupcí nebo diskutované změně drážního zákona.
13. 7. 2023Aktualizováno13. 7. 2023, 20:26|

Stát by mohl zadržet majetek lidí na mezinárodních sankčních seznamech. Novelu posoudí sněmovna

Celní správa dostane právo zadržet majetek, na který se vztahují mezinárodní sankce. Senát schválil novelu zákona, která počítá s tím, že jejich porušení bude zároveň trestným činem. V tuzemsku totiž i dál působí řada firem napojených na lidi blízké režimu Vladimira Putina, kteří se zatím vyhýbají sankcím. Jde například o společnost Segezha s vazbami na ruského oligarchu Vladimira Jevtušenka.
10. 8. 2022|

Ústavní soud by měl vyslechnout Babiše kvůli termínu voleb, žádá skupina senátorů

Skupina senátorů, která u Ústavního soudu zpochybnila vyhlášený termín sněmovních voleb, žádá o přednostní projednání návrhu a výslech předsedy vlády Andreje Babiše (ANO). Návrhem, který soud ve středu zpřístupnil na svém webu, se jako soudce zpravodaj bude zabývat Vojtěch Šimíček, který patří k expertům na volební problematiku. V době působení u Nejvyššího správního soudu předsedal volebnímu senátu.
13. 1. 2021|

Restaurace Družba v Uherském Brodě se změnila na kanceláře. Aby nepřipomínala tragédii

Někdejší restaurace Družba, ve které před pěti lety střelec zabil osm lidí, má nové využití. Prostory se proměnily v kanceláře. Místní nechtěli, aby jim místo tragédii připomínalo.
9. 6. 2020|
Senátní volby 2018

Jedna z mála lidoveckých radostí. Uherskobrodský starosta Kunčar obhájil post senátora

Senátorem za Zlínsko zůstane uherskobrodský starosta Patrik Kunčar (KDU-ČSL). Stejně jako před čtyřmi roky porazil bývalého zlínského hejtmana Libora Lukáše (za Soukromníky). Kunčar ve druhém kole získal 60,77 procenta hlasů. Voleb se zúčastnilo 18,81 procenta voličů.
13. 10. 2018Aktualizováno13. 10. 2018, 17:42|
Senátní duely

Senátní duel ve Zlíně: Důraz na dálnice, ale i otázka migrace

ČT24 připravila duely všech kandidátů do Senátu, kteří postoupili do druhého kola, a mají tak šanci stát se zákonodárci v horní komoře parlamentu. Ve volebním obvodu číslo 80 Zlín se utkají Patrik Kunčar (KDU-ČSL), který v prvním kole získal 33,39 procenta hlasů, a Libor Lukáš (nestr. za Soukromníky) se ziskem 27,21 procenta.
11. 10. 2018|