TÉMA

Eva Tylová

Třicítku ve městě prosazuje podle Macinky zelená bojůvka. Bylo by čistší ovzduší a méně hluku, oponuje Žaloudek

Rychlostní omezení na třicet kilometrů za hodinu zavádí některá města v západní Evropě. Ke snížení rychlosti se už připojila Paříž, Brusel, Helsinky nebo Stockholm, další velká města omezení chystají. V Praze a v Brně toto požadují někteří aktivisté, od třicetikilometrové rychlosti si slibují vyšší bezpečnost a nižší emise. V pořadu Události, komentáře debatovali o tématu Eva Tylová (Piráti), Matěj Michal Žaloudek (Zelení), Marek Benda (ODS) a Petr Macinka (Motoristé sobě).
7. 4. 2023|

Pražské městské části kritizují Metropolitní plán. Chtěly by nižší budovy nebo větší ochranu zeleně

Na pražský magistrát dorazily tisíce návrhů na změny Metropolitního plánu. Městským částem se nelíbí například podoba Břevnovské radiály nebo uspořádání plánovaných tras metra. Přály by si ale také nižší budovy v některých lokalitách nebo lepší ochranu zeleně. Podle předběžných čísel je k plánu na magistrátu přes čtyři tisíce podání. Ta však mohou obsahovat více podnětů, celkový počet zaslaných připomínek proto bude výrazně vyšší. Podání i připomínky Praha ještě sčítá, osoby i insituce je mohly podávat do 30. června.
13. 7. 2022|

Bečva byla otrávena před půl rokem. Lidé přestávají věřit, že se havárie vyšetří

Od ekologické katastrofy na řece Bečvě uplynulo šest měsíců, viník ale stále není znám. Většina lidí podle březnového průzkumu veřejného mínění agentury NMS Market Research už ani nevěří, že se někdy dozví pravdu. Opozice v Poslanecké sněmovně podporuje vznik vyšetřovací komise, na posledním zasedání se o ní ale nakonec ani nehlasovalo. Soudní znalec Jiří Klicpera předpokládá, že posudek bude mít hotov do konce června. Dosavadní vývoj kauzy pro pořadReportéři ČT shrnula Silvie Kleková.
16. 3. 2021|
Senátní volby 2018

Senátní duel v Praze 12: Neomezovat právo lidí se bránit, změnit památkový zákon

ČT24 připravila duely všech kandidátů do Senátu, kteří postoupili do druhého kola. Ve volebním obvodu číslo 17 Praha 12 se utkají Pavel Fischer (nestr.) a Eva Tylová (nestr. za Piráty a LES). V prvním kole zvítězil Fischer s 47,98 procenta hlasů, Tylová získala 16,1 procenta hlasů.
8. 10. 2018|