TÉMA

Jiří Šesták

Není důvod předávat prezidentské pravomoci, dokáže-li Zeman jmenovat vládu, uvedla senátní komise

Podle senátní komise pro ústavu by nyní neměli zákonodárci jednat o případném přenesení prezidentských pravomocí, pokud se stav hlavy státu nezhorší. Také senátní organizační výbor vzal doporučení komise na vědomí. Prezident Miloš Zeman je od 10. října hospitalizován v Ústřední vojenské nemocnici, zprvu byl na jednotce intenzivní péče. Po prezidentově přesunu na standardní lůžko řekl předseda Senátu Miloš Vystrčil (ODS), že nyní nevidí k převodu prezidentských pravomocí důvod.
9. 11. 2021Aktualizováno9. 11. 2021, 17:17|

Lidé se rozloučili s Jiřím Menzelem. Kolegové vzpomínali na pečlivého režiséra se smyslem pro humor

Zhruba tři stovky příznivců tvorby Jiřího Menzela se přišly naposledy rozloučit s tímto oscarovým režisérem. Své vzkazy a vzpomínku lidé zanechali v kondolečních knihách v pražském Rudolfinu. Podle posledního přání Menzela, který zemřel 5. září, rodina s veřejným pohřbem původně nepočítala. Vdova po filmaři se ale nakonec rozhodla pro uspořádání pietního shromáždění v reakci na velký zájem přátel, kolegů a fanoušků se se slavným tvůrcem rozloučit.
18. 9. 2020Aktualizováno18. 9. 2020, 17:01|

Zástupkyní ombudsmanky se stala Šimůnková. Dříve byla zmocněnkyní vlády pro lidská práva

Zástupkyní veřejné ochránkyně práv Anny Šabatové se stala Monika Šimůnková, která dříve působila jako zmocněnkyně vlády pro lidská práva. Do nové funkce ji ve středu v tajném hlasování zvolili poslanci. Vyhověli návrhu Senátu a také prezidenta Miloše Zemana. Šimůnkové ve volbě konkurovala právnička Lenka Marečková, rovněž Zemanova kandidátka.
27. 11. 2019|
Poslanecká sněmovna

Rozhodnutí o další vlně EET se opět odkládá. ČSSD ale podpoří vynětí části sociálních služeb

Poslanci se už počtvrté zabývali schvalováním vládní novely o rozšíření elektronické evidence tržeb (EET) do dalších oborů podnikání. O stovkách pozměňovacích návrhů začali hlasovat už na minulé schůzi, opět ale nestihli dojít až k závěrečnému hlasování. Koaliční ČSSD nicméně uvedla, že podpoří vynětí některých sociálních služeb z elektronické evidence tržeb. Po klubu KSČM, který se o tom chtěl poradit, si přestávku až do konce doby vyčleněné pro schvalování zákonů vzala vládní frakce ANO. Jednání o vládní předloze bude pokračovat nejdřív v pátek.
5. 6. 2019Aktualizováno5. 6. 2019, 18:19|
Senátní volby 2018

V Českých Budějovicích propadl dosavadní senátor Šesták, porazil ho hudebník Faktor

Za České Budějovice usedne v horní komoře parlamentu Ladislav Faktor (BEZPP), který porazil stávajícího senátora a dřívějšího ředitele Jihočeského divadla Jiřího Šestáka (HOPB). Faktor zvítězil přesvědčivě, dostal přes 60 procent hlasů, Šesták necelých 40 procent hlasů.
13. 10. 2018|

Senátní duel v Českých Budějovicích: Boj proti byrokracii i mosty na D3

ČT24 připravila duely všech kandidátů do Senátu, kteří postoupili do druhého kola. Ve volebním obvodu číslo 14 České Budějovice se utká Ladislav Faktor (nestraník) s Jiřím Šestákem (STAN a Občané pro Budějovice). V prvním kole zvítězil Faktor s 41,05 % hlasů, Šesták získal 27,28 % hlasů.
8. 10. 2018|