TÉMA

Volby 2018 komunální

Po revoltě režiséra Michálka proti Valentovi chybí koalici ve Zlíně hlas. Hledá náhradu

Zlín je dál bez koalice. Vyjednávání ustrnulo ve druhé polovině minulého týdne poté, co vytvářenou trojkoalici STAN, ANO a uskupení Rozhýbejme Zlín nepodpořil ředitel zlínského divadla Petr Michálek, který byl trojkou na kandidátce STAN. Koalice tím ztratila jistotu personální většiny.
15. 10. 2018|
Komunální volby 2018

Rezidentní parkování a sociální bydlení. ODS, KDU-ČSL, Piráti a ČSSD připravují koaliční smlouvu

Dohodnutá koalice ODS, KDU-ČSL, Pirátů a ČSSD v Brně chce mít do středy hotovou koaliční smlouvu. Potom ji projednají všechny strany a po víkendu by ji jejich zástupci mohli podepsat. Koalice by měla pokračovat v projektu ukončování bezdomovectví, upravit chce také druhou vlnu rezidentního parkování.
15. 10. 2018|

Koaliční vyjednávání ve Zlíně se nehýbou. Rozpory okolo Ivo Valenty trvají

Kdo bude vládnout Zlínu, stále není jisté. Koalici, kterou chtěly vytvořit vítězné ANO, STAN a Rozhýbejme Zlín, odmítá podpořit trojka na kandidátce STAN Petr Michálek. Vadí mu Ivo Valenta, který se dostal do zastupitelstva za uskupení Rozhýbejme Zlín. Právě Michálkův hlas je ale potřebný k získání těsné většiny. Dosavadní primátor za Starosty a nezávislé Miroslav Adámek je ale stále přesvědčený, že se strany na koalici dohodnou.
12. 10. 2018|

Brněnské ANO Piráty do koalice asi nezviklá. Dále jednají s ODS, KDU-ČSL a ČSSD

Strany v Brně pokračují ve formování čtyřkoalice ODS, ČSSD, lidovců a Pirátů. Koaliční smlouvu s programovými prioritami by členové vyjednávacích týmů mohli mít hotovou v pondělí. Piráti ve čtvrtek večer také řekli, že pro ně nabízená spolupráce s hnutím ANO není aktuální.
12. 10. 2018|
Komunální volby 2018

Lídr Pirátů Hřib trvá na postu pražského primátora. Na osobních ambicích to neskončí, slibuje Čižinský

Zatímco expertní týmy Pirátů, Prahy sobě a Spojených sil pro Prahu (TOP 09, STAN a KDU-ČSL) jednají o společném programu, jejich lídři zvažují, kdo z nich usedne v primátorském křesle. Zdeněk Hřib (Piráti) trvá na tom, aby se primátorem stal on sám coby lídr nejsilnější strany v budoucí koalici. Řekl to v pořadu Události, komentáře.
11. 10. 2018|

Brno má koalici bez ANO. ODS se dohodla s Piráty, KDU-ČSL a ČSSD

Nečekaný zvrat přineslo úterní povolební jednání o podobě koalice na brněnském magistrátu. Vítězné ANO v ní figurovat nebude. Další čtyři strany, které se dostaly do zastupitelstva, vytvoří samostatnou koalici. Do jejich čela se postaví Markéta Vaňková z ODS, partnery občanských demokratů se stanou Piráti, KDU-ČSL a ČSSD. ANO tak ztrácí vládu v druhém největším městě republiky.
9. 10. 2018Aktualizováno9. 10. 2018, 21:45|