TÉMA

Christian Bale

Formuli 1 pilotoval McQueen či Damon. Teď jim v Grand Prix konkurují Hádek, Ferro a Kozub

Režisér Jan Prušinovský natáčí podle vlastního scénáře „lehce testosteronovou komediální roadmovie“. Do hlavních rolí obsadil Kryštofa Hádka, Robina Ferra a Štěpána Kozuba. První klapka filmu Grand Prix padla na začátku května na Českolipsku, štáb ale natočí i Velkou cenu formule 1 ve Španělsku. Vášeň pro motosport je totiž další fanouškovství, které Prušinovský ve své novince zkoumá. Zahraniční snímky ze závodnického prostředí zajímá spíše rivalita pilotů formule.
13. 5. 2021|

Diamantové ruce svírají akcie GameStopu, cílí na Měsíc a dál. Finančními trhy pomohlo otřást Kotě bouřlivák

Finančním světem už přes týden hýbe akce milionů drobných investorů, kteří skrze internetové fórum Reddit přechytračili nákupy akcií společnosti GameStop manažery z Wall Street. Komunita WallStreetBets je svérázným a bezskrupolózním koutem internetu a hlavní ikona celé operace nechtěla vytáhnout vůči finančním elitám, nýbrž si prostě jen trochu vydělat. Legie následovatelů se ale mstí za rok 2008 a hodlá „vyletět až na Měsíc“ a třeba i dál.
4. 2. 2021|

Nominace na Zlaté glóby: Manželskou historii dohání zabijácký Irčan

Komedie Manželská historie získala šest nominací na Zlatý glóbus. O jednu méně si v letošním ročníku filmových cen vysloužil Irčan. Vítězové ocenění, které uděluje Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu, budou známi 5. ledna.
9. 12. 2019|

Filmová upoutávka týdne: Matt Damon a Christian Bale jednou na plný plyn v Le Mans '66

Dramatické příběhy z prostředí automobilových závodů tvoří stálici filmového plátna. Nejnovějším přírůstkem žánru se v listopadu stane Le Mans '66 aneb Ford versus Ferrari, ve kterém se Christian Bale a Matt Damon pod režisérským dohledem Jamese Mangolda pokusí vyhrát jeden z nejslavnějších závodů na světě.
22. 9. 2019|

Berlinale dává zelenou ženám, životnímu prostředí a skutečným příběhům

Síla žen a opravdových životních příběhů jsou důležitými tématy letošního Berlinale. V německé metropoli startuje ve čtvrtek 69. ročník této prestižní filmové přehlídky, který potrvá jedenáct dní a v programu představí na 400 různých filmů. V režii českého tvůrce z nich vznikl jen jeden.
7. 2. 2019|

Nominace cen BAFTA: Opět se zrodila hvězda, favoritkou je ale Favoritka

Britská akademie filmového a televizního umění vyhlásila nominace na výroční ceny. Trofej BAFTA je, podobně jako nedávno udělené Zlaté glóby, považována za předzvěst Oscarů. V britských nominacích je často skloňovaným filmem hudební příběh Zrodila se hvězda. Nejvíce – hned dvanáct – nominací ale obdrželo historické komediální drama Favoritka. Vítězové jednotlivých kategorií budou vyhlášeni 10. února.
9. 1. 2019|

„Jo, mám to.“ Christian Bale se proměnil ve viceprezidenta Cheneyho

Ve Spojených státech měl o vánočních svátcích premiéru snímek Vice. Životopisný film sleduje Dicka Cheneyho, amerického viceprezidenta ve vládě George Bushe mladšího. Scenárista a režisér filmu Adam McKay na sebe už dřív upozornil snímkem Sázka na nejistotu o ekonomické krizi roku 2008, za nějž získal Oscara.
2. 1. 2019|

Filmová upoutávka týdne: Christian Bale jako viceprezident USA Cheney. V politické satiře je k nepoznání

Nedávnou minulost nejvyšší americké politiky brzy připomene komediální drama nazvané Vice. Přiblíží život Dicka Cheneyho, který zastával post viceprezidenta za vlády George W. Bushe. Cheneyho ve filmu ztvární Christian Bale, který kvůli roli prošel výraznou fyzickou proměnou.
6. 10. 2018|