TÉMA

Stavba roku

Vlakový depozitář, kanalizační sběrač nebo Vila vnitřní krajina jsou stavbami roku 2021

Udělení a představení titulů Stavba roku je každoročně nejvýznamnější událostí v tuzemském stavitelství a architektuře. Během slavnostního večera v Betlémské kapli v Praze vyhlásili organizátoři této prestižní architektonické soutěže deset nejzajímavějších projektů. Nadace pro rozvoj architektury a stavitelství, která je zároveň i vypisovatelem soutěže, se nezaměřuje pouze na soukromé projekty. Mimo nich vyhlašuje i realizace inženýrských, dopravních nebo průmyslových staveb. V rámci nominačního večera letošního 29. ročníku, který proběhl 6. září, bylo představeno 92 staveb a stavebních děl, které se soutěže zúčastnily.
18. 10. 2021|

Stavbou roku 2019 může být i zámek, železniční trať či kolektor. Seznamte se s nominacemi

Téměř 2 700 kilometrů najezdili porotci ankety Stavba roku 2019, aby osobně posoudili padesát tři přihlášených objektů a vybrali z nich sedmnáct nominací. Podrobněji s nimi seznamuje následující fotogalerie.
9. 9. 2019|

Sportovní hala, stadion i rodinný dům. Architekti vybrali nejlepší stavby roku

Architekti opět vybrali nejkrásnější stavby roku. Titul letos získalo pět budov: sportovní hala Dolní Břežany, palác Špork v Praze, zimní stadion Škoda Icerink v pražských Strašnicích, rodinný dům v Neveklově a rezidence U Michelského mlýna v Praze, která obdržela také cenu veřejnosti. Cenu pro nejlepší zahraniční stavbu získal tunel Nordfjördur na Islandu. Všechny oceněné projekty si prohlédněte v galerii.
3. 10. 2018Aktualizováno3. 10. 2018, 21:21|