TÉMA

Aneta Langerová

Míň obezřetnosti, radí Aneta Langerová svému mladšímu já a ohlíží se za dvacetiletím na scéně

Aneta Langerová bilancuje. Před dvaceti lety zvítězila v talentové soutěži a nahrála svoji první desku. Teď vydala dvojalbum Zázračná písně krajina s nejúspěšnějšími skladbami i jednou novinkou. A vyráží na turné.
19. 3. 2024|

Koncerty, debaty i shromáždění. Listopadové události si připomene celé Česko

Festival svobody nabídne 17. listopadu tradičně vystoupení na Národní třídě, koncert na Václavském náměstí nebo udílení Cen Paměti národa. Stejnojmenná organizace zastřešuje akce pořádané občanskými iniciativami s cílem připomenout listopadové události, a to nejen v Praze, ale i v desítkách dalších měst. Vyvrcholení oslav, které připomenou 34. výročí sametové revoluce, bude předcházet Týden svobody.
9. 11. 2023Aktualizováno9. 11. 2023, 13:05|

Aneta Langerová a Korben Dallas shrnuli společné písně na album Nekonečně, vyráží i na turné

Sedm let poté, co Aneta Langerová a Korben Dallas nahráli první společný singl, vydávají LP desku Nekonečně. Zahrnuje všech osm písní, které česká zpěvačka a autorka se slovenskou kapelou během let vytvořili. Společně vyrazí také na podzimní česko-slovenské turné.
15. 9. 2023|

Aneta Langerová bere Dvě slunce na místa, jimiž se lze kochat

Zpěvačka Aneta Langerová vyjela na turné s podtitulem „Jak krásné je být milován“. Živým hraním představuje poslední album Dvě slunce. Své nejnovější skladby se rozhodla hrát komorně na méně tradičních místech. Chce tak být svým fanouškům blíž.
14. 6. 2022|

Nominace na ceny Anděl jsou uneseny Řekou Lenky Dusilové, přejí také Nohavicovi a Tata Bojs

Čtyři nominace na třicáté ceny Anděl zíkalo album Řeka od Lenky Dusilové. Po třech nominacích pak za své nejnovější desky obdrželi písničkář Jaromír Nohavica a kapela Tata Bojs. Vítězové si sošky ocenění, udělovaného Českou hudební akademií, převezmou 29. května, v přímém přenosu České televize.
1. 3. 2021Aktualizováno1. 3. 2021, 13:05|

Pět Adventních koncertů České televize pomůže handicapovaným i neúplným rodinám

Adventní koncerty České televize za třicet let podpořily na sto dvacet neziskových organizací a rozdělily přes dvě stě sedmnáct milionů korun. Letošní, jubilejní ročník dobročinné sbírky doplní mimořádný, pátý koncert na podporu neúplných rodin. Přímý přenos z pražských sakrálních prostor vysílá ČT vždy o adventních nedělích od 17:30, bonusový koncert zazní poslední sobotu před Štědrým dnem.
29. 11. 2020Aktualizováno29. 11. 2020, 18:31|

Langerová vydává novou desku. Tentokrát vypráví o vnitřní rovnováze, dualitě a naději

Zpěvačka Aneta Langerová vydala nové album Dvě slunce, které si nadělila ke svým čtvrtečním 34. narozeninám. Písně o hledání vnitřní rovnováhy složila s hudebním producentem Jakubem Zitkem. Páté album Langerové neplánovaně naráží i na pandemii.
27. 11. 2020|

Zemřel muzikant Ivan Král. Spolupracoval s Patti Smith, Iggym Popem i kapelou Lucie

Ve Spojených státech zemřel český hudebník Ivan Král, bylo mu 71 let. Po emigraci z Československa působil jako kytarista v Patti Smith Group, s níž nahrál čtyři studiová alba a napsal pro ni řadu písní. Na jednom pódiu se ale objevil také s Iggym Popem či kapelami Blondie a Kiss. Po návratu do Česka produkoval například desku skupiny Lucie.
3. 2. 2020Aktualizováno3. 2. 2020, 13:07|

Festivalové vteřiny Marka Ebena: Kdo (ne)má svůj den

Podle sedmých Festivalových vteřin svůj den rozhodně měli Aneta Langerová a Meky Žbirka. A také Jiří Suchý, o němž lze mnohé zjistit z dokumentu, který do Varů přivezl, a něco málo i z rohovoru s Markem Ebenem. Třeba to, proč nosí slamák, a ne rádiovku. Svůj den naopak neměl Šimon Caban alias dýdžej Arnoštek, jehož tanec je po letech přece jen trošku dřevěnější.
5. 7. 2019|