TÉMA

Bill Cosby

Vliv médií i kontrakultury. Kde se vzal fenomén „ošklivých“ vánočních svetrů

Pletený svršek se soby, vánočními ozdobami a stromky či třeba se sněhulákem. Svetry s vánočními motivy se v posledním desetiletí staly velmi oblíbenou součástí svátečního období. Prodávají je nejen fast fashion řetězce a luxusní módní domy, ale i fastfoody či streamovací platformy. S vánočními svetry se pořádají i vánoční večírky či fundraisingové akce. Pletené svršky s motivy Vánoc zpočátku neměly být směšné ani „ošklivé“, pouze kreativní a radostné. Křiklavé a někdy i bláznivé motivy a způsoby provedení se na trhu objevily poměrně nedávno. Podle módní historičky Gail DeMeyereové je pro vánoční svetry charakteristické, že se líbí většině lidí a dokážou je pobavit.
22. 12. 2022|

Festival Sundance nahlíží do osudů princezny Diany, Billa Cosbyho i Kanyeho Westa

Začal festival nezávislého filmu Sundance. Pod záštitou herce Roberta Redforda se koná od roku 1978 v malém městě Park City v americkém Utahu, letos pouze on-line. Program zahrnuje desítky filmů, silné zastoupení mají letos dokumenty.
21. 1. 2022|

Bill Cosby opustil vězení. Soud z procesních důvodů zrušil verdikt o sexuálním napadení

Nejvyšší soud amerického státu Pensylvánie ve středu zrušil odsuzující verdikt proti televiznímu komikovi Billovi Cosbymu, který byl v roce 2018 uznán vinným ze zdrogování a znásilnění své někdejší přítelkyně. Podle vyšší soudní instance Cosby neměl být v této věci trestně stíhán kvůli dohodě uzavřené s prokurátorem v souvislosti s civilním řízením ve stejné věci. Nový verdikt zakazuje opakování procesu s třiaosmdésátiletým hercem.
1. 7. 2021|

Konec ticha o sexuálním násilí. K soudu doputoval Weinsteinův případ, který spustil MeToo

Výběrem poroty začíná proces s filmovým producentem Harveym Weinsteinem čelícím obžalobě ze sexuálního obtěžování a znásilnění. Skandál kolem filmaře, který býval považován za jednoho z nejmocnějších mužů Hollywoodu, stál před dvěma lety u zrodu kampaně MeToo. V ní se ženy po celém světě začaly veřejně svěřovat se svými zkušenostmi se sexuálním obtěžováním, aby rozetnuly bludný kruh násilí a mlčení.
6. 1. 2020Aktualizováno6. 1. 2020, 14:40|

Cosbyho označil soud za sexuálního predátora. Ve vězení má strávit až deset let

Jedenaosmdesátiletý americký komik Bill Cosby byl odsouzen ke třem až deseti rokům vězení za zdrogování a znásilnění své někdejší přítelkyně v roce 2004. Soudce ho kromě toho označil za sexuálně násilnického predátora. Cosbyho obhájci podle agentury Reuters oznámili, že se proti trestu odvolají. Soudce nařídil, že odsouzený musí trest nastoupit ihned.
25. 9. 2018|