TÉMA

Martin Donutil

Martin Donutil se stal Karlem Čurdou. „Není to jednoduchá volba,“ říká o parašutistově zradě

Byl Karel Čurda zrádce, nebo nešťastná oběť neřešitelné situace? Podle nové hry na repertoáru pražského divadla Rokoko nelze každopádně na tohoto muže, který zradil atentátníky na zastupujícího říšského protektora Reinharda Heydricha, nahlížet černobíle. Českou faustovskou tragikomedii „Čurda, hrdina jedné prohry“ napsal a režíroval David Jařab. V titulní roli se představuje Martin Donutil. Hraje se částečně i před někdejším pražským sídlem gestapa.
1. 3. 2023|

Marat a Sade se přou o svobodu. „Divadlo bláznů“ získalo s válkou na Ukrajině nový význam

Novinkou na repertoáru pražského divadla Rokoko je hra německého dramatika Petera Weisse Marat + Sade. Za mřížemi blázince chovanci z řad nemocných i společensky nevhodných připravují za řízení markýze de Sade hru o vraždě revolučního vůdce Marata. „Divadlo bláznů“ získalo, podle režiséra inscenace Vladimíra Morávka, v souvislosti s děním na Ukrajině nový význam.
16. 3. 2022|

Bez Provázku by nebyl takový Sluha dvou pánů, vzpomíná čerstvý sedmdesátník Donutil

Filmový a divadelní herec Miroslav Donutil oslavil v neděli 70. narozeniny, k nimž je na iVysílání nově k vidění dokument Pan Herec Miroslav Donutil. V rozhovoru pro Interview ČT24 mluví o divadelních začátcích v Brně, Věře Chytilové, slavných rolích i mladé herecké generaci, do níž spadá jeho syn Martin.
8. 2. 2021|

Smrt obchodního cestujícího je příležitostí pro Miroslava Donutila

Miroslav Donutil se po třech letech vrací na pražské jeviště. V Divadle ABC ho čeká Smrt obchodního cestujícího. V inscenaci slavného dramatu Arthura Millera se potkal s herečkou Zuzanou Kronerovou.
13. 12. 2019|

Husa na provázku střízliví z amerického snu

Dramatizaci posledního románu Franze Kafky si v Divadle Husa na provázku zvolili za svou první poprázdninovou premiéru. Amerika je příběhem člověka, který přijel do země zaslíbené, v okolním světě se ale cítí ztracen. Z amerického snu na brněnské scéně střízliví Martin Donutil.
25. 9. 2018|