TÉMA

Radim Špaček

Špalková a Vyorálek ještě nepochytali všechny Stíny v mlze. Točí se pokračování krimiseriálu
Začalo natáčení druhé série kriminálního seriálu České televize Stíny v mlze. Na první řadu naváže s odstupem zhruba tří let. Do vyšetřování se jako seriáloví kriminalisté opět pustí Petra Špalková a Jiří Vyorálek, dějištěm zůstává Ostrava a její okolí.
22. 3. 2023|
Stíny v mlze odkryjí v nové detektivce z Ostravska Špalková a Vyorálek
Prostředí dětských gangů, motorkářů, pašeráků, ale i youtuberů a realitních makléřů. Všude tam se odehrává děj nového dvanáctidílného kriminálního seriálu Stíny v mlze, jehož první díl odvysílá Česká televize v pondělí večer. V hlavních rolích detektivů se představí Petra Špalková a Jiří Vyorálek. Režie se ujal Radim Špaček.
3. 1. 2022|
Kandidáti do sněmovny v Politickém spektru ohodnotili rozpočet i přístup k pandemii
Zástupci pěti stran a hnutí, které kandidují ve volbách do Poslanecké sněmovny, debatovali v pořadu Politické spektrum na ČT24. Mluvili o státním rozpočtu a stabilizaci veřejných financí. Dotkli se také epidemie covidu-19 a bytové krize. Hosty byli Tereza Urzová (Nevolte Urza), Radim Špaček (Koruna Česká), Ondřej Hýsek (Moravské zemské hnutí), Jakub Olbert (Otevřeme Česko) a Ctirad Musil (Moravané).
3. 10. 2021|
Plesl si zahrál s Janáčkovou filharmonií. Koncert mu zajistily kriminální Stíny v mlze
Radim Špaček natáčí v Ostravě nový krimiseriál Stíny v mlze. Pohled do zákulisí kriminální práce rozšíří také rozebírání osobního života vyšetřovatelů. V seriálu si zahrála i Janáčkova filharmonie, která o víkendu na place doprovázela jednu z postav v podání Jaroslava Plesla při koncertu v aule Gong.
15. 9. 2020|
Když minulost skřípe. Finger a Rímský hrají Falešnou notu
Martin Finger a Pavel Rímský zjišťují, zda je možné uniknout minulosti. Hru Falešná nota současného francouzského dramatika Didiera Carona uvádí pražské Divadlo v Řeznické. Režie komorní inscenace se ujal Radim Špaček. Ve stejném složení divadelníci už dva roky uvádějí úspěšné Poslední sezení u doktora Freuda.
9. 3. 2020|
V basketbalovém Zlatém podrazu se hraje o lásku, zápas pískají dvě totality
Příběh o basketbalu, vášnivé lásce nejenom k tomuto sportu a životě ve stínu dvou totalit slibuje drama Zlatý podraz. Snímek v režii Radima Špačka se inspiruje skutečnými událostmi z prostředí československé košíkové. Kina novinku uvádí od 25. října.
25. 10. 2018|
Život je jako zápas. Nový trailer odkrývá basketbalový Zlatý podraz
Ze skutečných příběhů někdejších vrcholových basketbalistů vychází nový film režiséra Radima Špačka. Snímek se odehrává v období dvou totalit – nacistické a komunistické – a hrdinové musí svádět zápas na hřišti i v životě. Drama o sportu, lásce a přátelství začnou tuzemská kina promítat 25. října. Už nyní tvůrci na novinku poutají trailerem.
26. 9. 2018|
Zdeněk Piškula a Filip Březina hrají basket ve stínu totality. Zlatý podraz představuje upoutávku
První český film, ve kterém zásadní roli hraje basketbal a jeho československá reprezentace, představuje upoutávku. Ve filmu Radima Špačka hrají Filip Březina, Zdeněk Piškula, Jan Hartl nebo Ondřej Malý. Zlatý podraz, který vypráví příběh o vášnivé lásce, basketbalu a životě ve stínu politiky, vstoupí do kin už na konci října.
19. 9. 2018Aktualizováno19. 9. 2018, 15:13|