TÉMA

Marek Najbrt

Tata Bojs se stali hologramy, aby o sobě natočili sci-fi dokument

Kapela Tata Bojs točí sci-fi dokumentární film. Stylizované scény vznikají v těchto dnech v brněnském studiu České televize. Objeví se v nich i herci z divadla Vosto5. Snímek k pětatřicetinám skupiny točí režisér Marek Najbrt podle scénáře, který napsal společně s Robertem Geislerem. Všechny spojuje smysl pro nadsázku.
2. 11. 2022|

Český lev chce být nekorektně glamour. „Nikdy nejsou spokojeni všichni,“ láká moderátora Jiřího Havelku

Ceny Český lev za rok 2021 by měly být filmovým tvůrcům a hercům předány 5. března příštího roku. Večer se poprvé připravuje pod kreativní supervizí režisérky Terezy Kopáčové, moderování se tentokrát ujme Jiří Havelka. Ceremoniál opět v přímém přenosu nabídne Česká televize. Akademici letos posuzují přes osmdesát titulů.
2. 12. 2021|

Český lev rozdá ceny 6. března. Otevírá se krátkým, animovaným i televizním projektům

Výroční ceny České filmové a televizní akademie (ČFTA) Český lev zamíří po osmadvacáté do rukou filmových tvůrců v sobotu 6. března ve Dvořákově síni pražského Rudolfina. Slavnostní ceremoniál bude tradičně vysílat Česká televize v přímém přenosu na programu ČT1 od 20:10. Moderátorem večera bude potřetí herec Václav Kopta.
7. 12. 2020|

Najbrt úřaduje v pekle. Čertím brkem zapisuje hříšníky, politickou satiru ale může vzít čert

Lidé nikdy hřešit nepřestanou, což je problém, ale ještě větší problém je, když naopak přestane psát pekelný nástroj, který selhání smrtelníků zaznamenává. Bez Čertího brka se neobejde peklo ani stejnojmenná pohádka od tvůrců politicko-satirického seriálu Kancelář Blaník. Scenáristé Robert Geisler a Tomáš Hodan ani režisér Marek Najbrt nicméně nechtějí, aby diváci v jejich pohádkovém debutu hledali komentář k současnému dění. Upozorňují, že Čertí brko není politická satira, nýbrž pohádka pro děti, v níž si něco najdou i dospělí. Vidět ji mohou v kinech od 29. listopadu.
27. 11. 2018|

K čertu s láskou! Poslechněte si milostný duet z pohádky Čertí brko

V chystané pohádce Marka Najbrta Čertí brko nebude chybět láska. Zamilovanost překvapí mladého čerta Bonifáce. „Mám takovej pocit…“ snaží se ji popsat v milostném duetu, který nazpíval Jan Cina a Judit Bárdos. Písničkou zvou do kin, kde se Čertí brko začne promítat 29. listopadu.
10. 10. 2018|

Kancelář Blaník vystřídalo peklo. Marek Najbrt představuje novou pohádku

Jeden z nejznámějších českých čertů Ondřej Vetchý se po více než třiceti letech od pohádky S čerty nejsou žerty vrací do pekla. V novince režiséra Marka Najbrta ale povýšil a stal se rovnou Luciferem. Pohádka pro celou rodinu Čertí brko vstoupí do kin 29. listopadu. V dalších rolích se představí Marek Daniel, Jana Plodková nebo Jan Budař.
3. 10. 2018|

Marek Najbrt natočil svou první pohádku. Upoutávka na ni je cestou do pekel

Kdo chce zrušit peklo a slibuje lidem ráj, tak to často myslí úplně opačně, upozorňuje nová pohádka Čertí brko. Příběh o hříšnících na zemi i v pekle natočil Marek Najbrt a první upoutávkou zve malé i velké diváky do kin už na konci listopadu.
17. 9. 2018|