TÉMA

Loukov

V Loukově vede přes Jizeru nový most. Desítky let staré provizorium bylo místem častých nehod

Lidem v Loukově na Mladoboleslavsku od pátku slouží nový most přes řeku Jizeru. Práce na něm začaly loni v dubnu a vyžádaly si 70 milionů korun. Řidiči museli po dobu stavby jezdit po objížďce přes Svijany, což jim prodloužilo pravidelné cesty do zaměstnání nebo za příbuznými. Nová stavba nahradila staré mostní provizorium z roku 1985.
21. 5. 2021|

Ústavní soud odmítl stížnost v kauze krádeže pohonných hmot ze skladu Čepra

Ústavní soud odmítl stížnost Marcela Formana, který se podílel na krádeži stovek tisíc litrů pohonných hmot ze skladu společnosti Čepro v Loukově na Kroměřížsku. Informaci  zjistila Česká televize z justiční databáze. Forman je za krádeže paliva pravomocně odsouzen do vězení na sedm let a dva měsíce. U soudu si stěžoval na porušení svých ústavních práv a na rozpor mezi závěry soudů a obsahem provedených důkazů. Ústavní soud ale žádné rozpory v rozhodování soudů neodhalil.
8. 12. 2020|

Ve svém největším skladu v Loukově Čepro otevřelo automatizovaný terminál. Původní zařízení zničil požár

Nové výdejní lávky pohonných hmot otevřela ve středu Státní společnost Čepro ve svém skladu v Loukově na Kroměřížsku. Původní výdejní lávky v areálu zničil 10. září 2018 výbuch a následný rozsáhlý požár. Nové technologie za 300 milionů patří mezi nejmodernější na světě, jde o první plně automatizovaný terminál Čepra pro autocisterny.
5. 2. 2020|

„Zařízení na hranici geniálnosti.“ Rafinované krádeže v Čepru potrestal soud vězením

Za krádeže pohonných hmot ze skladu společnosti Čepro v Loukově na Kroměřížsku uložil zlínský krajský soud pěti lidem nepodmíněné tresty od pěti do osmi let. Škoda způsobená rafinovaným technickým zařízením na dálkové ovládání přesáhla podle spisu dvacet milionů korun, obžalovaní vinu popírali. Rozsudek není pravomocný.
18. 4. 2019|

Trosky po havárii v Loukově zůstávají stále na svém místě. Hasiči zveřejnili záznamy bezpečnostních kamer

Videozáznamy z pondělního požáru ve skladech pohonných hmot v Loukově na Kroměřížsku uveřejnili v pátek zlínští hasiči. Vyšetřovatelé dál pátrají po příčině požáru, při kterém hořely čtyři cisterny a zranil se řidič. Sklady společnosti Čepro zůstávají pro autocisterny stále zavřené.
14. 9. 2018|

Požár pohonných hmot v Loukově prověřují hasiči a policisté. Po nich nastoupí i inspekce práce

V Loukově na Kroměřížsku v pondělí shořely desítky tisíc litrů pohonných hmot a plameny zničily speciální technologii. První odhad škod dosáhl až 70 milionů korun. Jeden člověk utrpěl středně těžké zranění. Hasiči ale zabránili tragédii mimořádného rozsahu, oheň se nedostal až k nádržím, ve kterých jsou strategické zásoby pohonných hmot pro celé Česko. Po příčině havárie pátrají policisté a hasiči,  dodržování bezpečnostních pravidel prověří inspektoři práce.
11. 9. 2018|