TÉMA

Nová nebezpečná droga

Drogy, které zabíjely na Ostravsku, pochází nejspíš z Polska. Jedovatý koktejl asi někdo vyhodil

Syntetické drogy, které v minulých týdnech zabíjely na Ostravsku, pochází pravděpodobně z Polska. V Ostravě se balíčků podle kriminalistů někdo zbavil v souvislosti se zákazem syntetických drog v Polsku. Nebezpečnou látkou se přiotrávilo 23 lidí, dvě osoby na následky intoxikace zemřely.
19. 10. 2018|
Nová nebezpečná droga

V kauze syntetických drog je devátý obviněný. Policisté už zadrželi 150 balení nebezpečné látky

Policie obvinila dalšího člověka v souvislosti s případem syntetických drog, které se šíří Moravskoslezským krajem. Celkem už stíhá devět lidí. Látkou se přiotrávilo 23 lidí, dva zemřeli. Nově je podle mluvčí moravskoslezské policie Gabriely Pokorné z nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy obviněný čtyřiatřicetiletý muž.
19. 9. 2018|
Nová nebezpečná droga

V kauze syntetických drog byl obviněn další člověk. Policie jich vyšetřuje už osm

V souvislosti s případem syntetických drog, které se šíří Moravskoslezským krajem, kriminalisté obvinili z nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami dalšího muže. Celkem již tedy stíhá osm osob. Policie eviduje 23 přiotrávených lidí, z toho dva zemřeli, potvrdila v úterý policejní mluvčí Gabriela Pokorná.
18. 9. 2018|
Nová nebezpečná droga

Syntetická droga má druhou oběť. Policie rozšířila seznam obviněných na sedm

Nebezpečná syntetická droga, která se šíří v Moravskoslezském kraji, má druhou oběť. Vyšlo najevo, že kanabinoid pozřel i muž, který byl 10. září nalezen na Opavsku. Oznámila to policejní mluvčí Gabriela Pokorná. Policie v případu obvinila sedm lidí.
17. 9. 2018Aktualizováno17. 9. 2018, 15:23|
Nová nebezpečná droga

Lidí přiotrávených syntetickou drogou je již 22. Jednomu z obviněných hrozí až 18 let za mřížemi

Intoxikovaných nebezpečnou syntetickou drogou, takzvaným kanabinoidem, který se šíří Ostravou, je aktuálně dvaadvacet. Policií nově evidovaná sedmadvacetiletá žena se ale přiotrávila už dříve. Kriminalisté totiž dohledávají i starší případy. Jak sdělila policejní mluvčí Gabriela Pokorná, žena drogu kouřila.
14. 9. 2018|
Nová nebezpečná droga

Množství lidí otrávených syntetickým kanabinoidem vzrostlo na 21. Policie už stíhá šest osob

Lidí intoxikovaných nebezpečným syntetickým kanabinoidem, který se šíří hlavně v Ostravě, přibývá. Už je jich jedenadvacet. Stoupl i počet obviněných, kterých je aktuálně šest. Policisté ve čtvrtek obvinili z nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy čtyřiadvacetiletého a šestatřicetiletého muže. Čtyři muži, jejichž stíhání policie oznámila dříve, jsou ve věku 17 až 41 let.
13. 9. 2018Aktualizováno13. 9. 2018, 20:53|

Syntetické kanabinoidy putují do Evropy legálně, třeba jako hnojivo. Než se stihnou zakázat, vyrobí se jiné

Policie varuje před novou syntetickou drogou, která zabíjela v Ostravě. Ve středu večer už bylo 18 přiotrávených lidí. Nové omamné látky nejsou v Evropě ničím novým: za posledních 15 let jich přibylo 670. Navíc se jich 70 % objevilo až během posledních pěti let. Bývalý národní protidrogový koordinátor Jindřich Vobořil upozornil, že se syntetické kanabinoidy dostávají do Evropy legálně – třeba jako sůl do koupele. A než se stihnou zakázat, už je na světě trochu jiná látka.
13. 9. 2018|
Nová nebezpečná droga

Severem Moravy koluje nebezpečné syntetické „konopí“. Ve středu policie zaznamenala 12 nových případů

Policie se obává, že by v Moravskoslezském kraji mohlo být několik tisíc dávek nebezpečné drogy, která působí podobně jako látka THC obsažená v marihuaně. Jeden člověk již na otravu tímto syntetickým kanabinoidem zemřel a policisté aktuálně řeší už 18 případů intoxikovaných lidí. Jen během středy tak zaznamenali 12 nových případů. Policisté už také našli 40 dávek této drogy a zatkli čtyři podezřelé.
12. 9. 2018Aktualizováno12. 9. 2018, 19:32|

Muž v Ostravě zemřel po požití drogy, další je ve vážném stavu

Dvaatřicetiletý muž zemřel v pondělí v Ostravě po požití drogy, takzvaného syntetického kanabinoidu. O čtyři roky starší muž byl potom ve vážném stavu hospitalizován. Policisté navíc prověřují i další otravu u patnáctiletého chlapce, který rovněž v pondělí kouřil zatím neznámou rostlinnou hmotu a měl zdravotní potíže. Není jasné, zda spolu všechny případy souvisejí.
11. 9. 2018|