TÉMA

Marie Poledňáková

Zemřela Marie Poledňáková. S jejími filmy bavil svět

Zemřela režisérka a scenáristka Marie Poledňáková, filmařka spojená především s rodinnými komediálně laděnými příběhy. Snímek S tebou mě baví svět si dokonce diváci zvolili jako nejlepší komedii dvacátého století.
8. 11. 2022Aktualizováno8. 11. 2022, 15:18|

„Změna byla rychlá.“ Bývalí televizní ředitelé vzpomínají na raná devadesátá léta

Sametová revoluce znamenala změnu i na televizním trhu. Novým, svobodným poměrům se musela přizpůsobit Československá televize, které navíc v první polovině 90. let vznikla konkurence v podobě komerčních stanic. Jak se po listopadu 1989 proměnilo televizní zpravodajství? A jaké potíže změnu provázely? Tématu se věnoval nový díl seriálu Mediální revoluce, který vysílá Newsroom ČT24.
2. 12. 2019|

Detektivka podle Marie Poledňákové. Do kin přichází Ten, kdo tě miloval

Rodinná komedie i duchařská detektivka – hned několik žánrů kombinuje režisér Jan Pachl ve své novince Ten, kdo tě miloval. Autor kriminálních filmů a seriálů, třeba Gangster Ka nebo Rapl, tentokrát natáčel podle literární předlohy Marie Poledňákové. Snímek, jehož koproducentem je Česká televize, právě vstupuje do českých kin.
8. 11. 2018|

„Vypadá to divně, ale není to tak.“ Podívejte se na trailer duchařské detektivky podle Poledňákové

Jako komediálně laděnou rodinnou detektivku s vánoční atmosférou popisují tvůrci nový filmový příběh, který vznikl podle knihy Marie Poledňákové. Na motivy jejího knižního příběhu scénář napsal a snímek natočil Jan Pachl. Trailer napovídá, že film Ten, kdo tě miloval pobaví humorem z neveselých věcí.
11. 9. 2018|