TÉMA

Jaromír Soukup

TV Barrandov odpojili proud. Její kanály několik hodin nefungovaly

Kanály televize Barrandov v sobotu ráno zhruba devět hodin nevysílaly kvůli odpojení dodávky proudu. Od 10:00 je po napojení na záložní zdroje mohou diváci opět sledovat, řekli zástupci televize. Ráno se místo vysílaného programu na kanálech objevil pouze monoskop. Barrandov Televizní studio, se potýká s dluhy.
20. 1. 2024|

Reportéři ČT: Milionáři se přou o pozemky ve Špindlerově Mlýně, omezilo to lyžování na Hromovce

Ve Špindlerově Mlýně se rozhořel spor o pozemky na oblíbené sjezdovce Hromovka. Ta zůstala po celou zimní sezonu zčásti uzavřená. Na pozadí sporu v hodnotě desítek milionů korun stojí podnikatelé jako Roman Janoušek, Jaromír Soukup či Petr Šťovíček. Pozemky přitom původně vlastnil stát. Ten se jich zbavil za necelé dva miliony korun. Pro Reportéry ČT natáčeli Jana Neumannová a Ondřej Golis.
24. 4. 2023|

Soud rozpustil List Jaromíra Soukupa a pozastavil činnost uskupení Slušní lidé

Nejvyšší správní soud (NSS) rozpustil pět politických stran či hnutí, dalším 27 pozastavil činnost. Rozpuštění se týká například Listu Jaromíra Soukupa, pozastavení jsou Slušní lidé, tedy brněnské uskupení, které vešlo ve známost přerušením kontroverzní hry na festivalu Divadelní svět v roce 2018. Specializovaný senát rozhodoval na návrh vlády, informaci soud zveřejnil na webu. Nejčastějším důvodem k zásahům soudu je to, že politické subjekty nedodají výroční zprávy o financování. Jednotlivá rozhodnutí se postupně objeví na úřední desce.
16. 3. 2022|

Konkurz na vydavatelství Mladá fronta je platný, potvrdil soud

Vrchní soud v Praze rozhodl, že konkurz na vydavatelství Mladá fronta je platný. Potvrdil tak dřívější verdikt krajského soudu. Zamítl odvolání dvou věřitelů, firem Jaromír Soukup Consulting a Crane Constancy Investments (CCI). Vyplývá to z informací v insolvenčním rejstříku.
24. 2. 2022|

Mediální agenturu Médea opět ovládá Jaromír Soukup. Čínská Citic mu odprodala svůj podíl

Čínská investiční společnost Citic prodala prostřednictvím firmy Rainbow Wisdom Investments svůj podíl 55,8 procenta v mediální společnosti Médea druhému akcionáři Jaromíru Soukupovi. Cenu a podmínky nezveřejnila. Soukup se od pondělí stal znovu výkonným ředitelem a předsedou představenstva. Citic získala majoritu v Soukupově firmě loni po navýšení původně třicetiprocentního podílu.
26. 7. 2021|

Soud ukončil provoz vydavatelství Mladá fronta

Krajský soud v Českých Budějovicích v úterý ukončil provoz vydavatelství Mladá fronta, které je od května v insolvenci. Věřitelé žádají od vydavatelství dlužnou částku přibližně 400 milionů korun. Soud vyhověl návrhu insolvenční správkyně, která požadovala ukončení provozu.
22. 12. 2020|

Dalším osudem vydavatelství Mladá fronta se bude zabývat nový soudce

Vrchní soud v Praze v pondělí zrušil prohlášení konkurzu na vydavatelství Mladá fronta, a tedy i následný prodej v aukci. Důvodem je možná podjatost soudce Zdeňka Strnada vůči Mladé frontě, případně i dalším účastníkům řízení. Soudce Strnad je z rozhodování ve věci Mladé fronty vyloučený a o řešení úpadku vydavatelství bude znovu rozhodovat jiný soudce soudu první instance.
8. 9. 2020Aktualizováno8. 9. 2020, 17:34|

Čínská CITIC ovládla Soukupovu agenturu Médea

Čínská finanční skupina CITIC získala majoritní podíl 57 procent v jedné z největších tuzemských mediálních agentur Médea. Původně vlastnila 30 procent akcií, po využití opce ale má (prostřednictvím své společnosti Rainbow Wisdom Investment) více procent než její druhý majitel Jaromír Soukup. Ten dál drží většinu ve společnosti Empresa Media, která provozuje Televizi Barrandov nebo vydává časopisy Týden či Sedmička. Uvedl to server Hlídací pes.
18. 4. 2020Aktualizováno18. 4. 2020, 21:08|

Soukupův Barrandov uspěl s žalobou proti pokutě za neobjektivitu

Televize Barrandov uspěla se správní žalobou proti pokutě 400 tisíc korun, kterou dostala za neobjektivitu v pořadu Kauzy Jaromíra Soukupa. Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV), která postih uložila, bude muset případ podrobněji prozkoumat. Rozsudek je pravomocný, RRTV zváží podání kasační stížnosti k Nejvyššímu správnímu soudu.
14. 2. 2020|
Rozhovor Newsroomu

Havel byl idylický, Klaus konfliktní a Zeman ještě konfliktnější. Sociolog médií hodnotí vztah prezidentů s novináři

„Situace se už nezhoršuje, protože je otázka, jestli může být horší,“ až k tomuto stavu věcí podle sociologa Jaromíra Volka dospěla komunikace Pražského hradu skrz česká média. Co ale na Miloši Zemanovi oceňuje, je jeho mediální obratnost. Ze tří polistopadových politiků umí přes novináře oslovit nejvíc lidí, i ty, kteří s ním nesouhlasí. Proto bude chtít podle Volka hlava státu v pravidelných rozhovorech pokračovat. Tématu se věnoval nedělní Newsroom ČT24.
29. 1. 2020|
Mediální rady

Další pokuta pro TV Barrandov: Čtvrt milionu za nevyváženou kritiku Národního divadla

Televize Barrandov odvysílala loni v červnu pořad Moje zprávy, ve kterém moderátor a majitel televize Jaromír Soukup kritizuje Národní divadlo za údajně nehospodárné fungování. Podle Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) byl ale jeho příspěvek jednostranný a neobjektivní. Televizi tak udělila pokutu 250 tisíc. Pro TV Barrandov to znamená už několikátou pokutu za poslední měsíce.
29. 1. 2020|
Newsroom Téma týdne

Prezidenta za každou cenu, klidně i do zábavného pořadu. Český rozhlas má na víc, kritizují novináři

Nový pořad pro prezidenta Miloše Zemana a jeho návrat do Českého rozhlasu. Na začátku to znělo docela jasně, po pár hodinách ale bylo všechno jinak. Prezident si v éteru nebude s moderátorem Lubošem Xaverem Veselým povídat pravidelně, ale jen jednou. Jestli to byl záměr, nebo Český rozhlas ustoupil kritice, zjišťoval Newsroom ČT24.
24. 1. 2020|
Newsroom Téma týdne

Barrandov nově bez prezidenta. Televize přijde o diváky a citace, ohrožené jsou i peníze investorů, domnívají se analytici

Platilo to téměř tři roky – ve čtvrtek v hlavním vysílacím čase promlouval z TV Barrandov prezident Miloš Zeman. Pořad Týden s prezidentem, který moderoval ředitel televize Jaromír Soukup, ale najednou končí. Důvod odmítnutí dalšího natáčení vysvětlil Pražský hrad v otevřeném dopise – pořad vyčerpal svůj potenciál. Co vše za tímto rozhodnutím může být a co vše může způsobit, zjišťoval pořad Newsroom ČT24.
19. 1. 2020|

Konec prezidentových hovorů na Barrandově? Pro televizi to může být citelné oslabení, říkají novináři

Čtvrteční večery na televizi Barrandov už nebudou patřit Miloši Zemanovi – pořad Týden s prezidentem totiž skončil. Podle hradního mluvčího Jiřího Ovčáčka vyčerpal svůj potenciál. Nedávná vyjádření Jaromíra Soukupa, moderátora pořadu a majitele televize Barrandov, zase ukazují na názorový rozkol mezi ním a hlavou státu. Konec pořadu ale může být pro stanici výraznou ztrátou, říkají novináři v novém podcastu pořadu Newsroom ČT24.
17. 1. 2020|

Pravidelné Zemanovy rozhovory v TV Barrandov končí. Podle Ovčáčka pořad vyčerpal svůj potenciál

Prezident Miloš Zeman už nebude pravidelně vystupovat v rozhovorech v TV Barrandov, pořad Týden s prezidentem skončí. Mluvčí Hradu Jiří Ovčáček v dopise majiteli televize Jaromíru Soukupovi napsal, že pořad vyčerpal svůj potenciál a nemůže přinést nové impulzy. Dopis ve středu Ovčáček zveřejnil na webu Hradu.
15. 1. 2020Aktualizováno15. 1. 2020, 14:45|

Pravidelné vysílání s prezidentem na TV Barrandov zřejmě končí

Prezident Miloš Zeman už pravděpodobně nebude pravidelně vystupovat v rozhovorech na TV Barrandov. Server Mediaguru upozornil, že v čase, kdy se vysílal pravidelný pořad Týden s prezidentem, je od příštího týdne v programu televizní stanice nový seriál. Prezidentův mluvčí Jiří Ovčáček serveru Blesk.cz řekl, že se připravuje nový plán Zemanových mediálních aktivit.
13. 1. 2020|
168 HODIN

Mít úvěry je normální, tvrdí šéf televize Barrandov. Jeho dluhy už však přesahují hodnotu majetku

Podnikatel, moderátor a nově také politik Jaromír Soukup tvrdí, že mít úvěry je normální. Reagoval tím na reportáž pořadu 168 hodin z 20. ledna. Své politické ambice a založení hnutí List Jaromíra Soukupa totiž podnikatel oznámil v době, kdy jeho firmy dluží stovky milionů korun. A zdá se, že kolem těchto společností, zejména kolem televize Barrandov, už krouží zájemci. Podrobnosti zjišťovala reportérka pořadu 168 hodin Kristina Ciroková.
28. 1. 2019|

Vysílací radu zajímá rošáda na TV Barrandov. Bez zpravodajství je ohrožena licence

Večerní zpravodajský blok Naše zprávy vysílala TV Barrandov naposledy v pátek 27. července. Nahradit ho jiným zpravodajským formátem v nejbližší době neplánuje. To ale může být, jak zjistila redakce pořadu Newsroom ČT24, velký problém z hlediska zákona. Televize totiž v Česku celoplošně vysílá na základě licence, kterou jí udělila Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV). Podmínkou povolení je i pravidelné zpravodajství. Tématem se bude v neděli těsně po 22. hodině věnovat i pořad o médiích Newsroom ČT24.
9. 9. 2018|