TÉMA

TV Barrandov

TV Barrandov odpojili proud. Její kanály několik hodin nefungovaly

Kanály televize Barrandov v sobotu ráno zhruba devět hodin nevysílaly kvůli odpojení dodávky proudu. Od 10:00 je po napojení na záložní zdroje mohou diváci opět sledovat, řekli zástupci televize. Ráno se místo vysílaného programu na kanálech objevil pouze monoskop. Barrandov Televizní studio, se potýká s dluhy.
20. 1. 2024|

Andrej Babiš je v exekuci. Dostatečně se neomluvil za své výroky o zaplacených demonstrantech

Předseda hnutí ANO Andrej Babiš se za své výroky o zaplacených demonstrantech stále neomluvil tak, jak se od něj očekávalo. Omluvu po bývalém premiérovi požadovala jedna z demonstrantek Jana Filipová, u soudu uspěla. Babiš jí sice písemnou omluvu zaslal, zároveň v ní ale uvedl, že s uvedeným soudním rozhodnutím nesouhlasí. Filipová s omluvou nebyla spokojena, na Babiše tak podala takzvanou nepeněžitou exekuci. Babiš sice nemá obstavený majetek, ale dokud se neomluví, bude od exekutora dostávat pokuty. Exekuce byla zahájena ve středu, Andrej Babiš ale tvrdí, že o tom neví. Pro 168 hodin natáčel David Sebíň.
17. 10. 2022|

Mediální agenturu Médea opět ovládá Jaromír Soukup. Čínská Citic mu odprodala svůj podíl

Čínská investiční společnost Citic prodala prostřednictvím firmy Rainbow Wisdom Investments svůj podíl 55,8 procenta v mediální společnosti Médea druhému akcionáři Jaromíru Soukupovi. Cenu a podmínky nezveřejnila. Soukup se od pondělí stal znovu výkonným ředitelem a předsedou představenstva. Citic získala majoritu v Soukupově firmě loni po navýšení původně třicetiprocentního podílu.
26. 7. 2021|

Babiš se nemusí omlouvat za výrok o placených demonstrantech

Premiér Andrej Babiš (ANO) se nemusí omlouvat za tvrzení, že demonstranti na předloňských protestech proti vládě byli zaplacení. Pravomocně o tom rozhodl středočeský krajský soud. Žalobu na Babiše podala Jana Filipová z Domažlicka, jedna z demonstrantek. Předseda vlády podle ní svými vyjádřeními zasáhl do jejích práv. Žena řekla, že podá proti pravomocnému rozsudku dovolání k Nejvyššímu soudu.
16. 9. 2020Aktualizováno16. 9. 2020, 18:26|

Čínská CITIC ovládla Soukupovu agenturu Médea

Čínská finanční skupina CITIC získala majoritní podíl 57 procent v jedné z největších tuzemských mediálních agentur Médea. Původně vlastnila 30 procent akcií, po využití opce ale má (prostřednictvím své společnosti Rainbow Wisdom Investment) více procent než její druhý majitel Jaromír Soukup. Ten dál drží většinu ve společnosti Empresa Media, která provozuje Televizi Barrandov nebo vydává časopisy Týden či Sedmička. Uvedl to server Hlídací pes.
18. 4. 2020Aktualizováno18. 4. 2020, 21:08|

Soukupův Barrandov uspěl s žalobou proti pokutě za neobjektivitu

Televize Barrandov uspěla se správní žalobou proti pokutě 400 tisíc korun, kterou dostala za neobjektivitu v pořadu Kauzy Jaromíra Soukupa. Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV), která postih uložila, bude muset případ podrobněji prozkoumat. Rozsudek je pravomocný, RRTV zváží podání kasační stížnosti k Nejvyššímu správnímu soudu.
14. 2. 2020|
Rozhovor Newsroomu

Havel byl idylický, Klaus konfliktní a Zeman ještě konfliktnější. Sociolog médií hodnotí vztah prezidentů s novináři

„Situace se už nezhoršuje, protože je otázka, jestli může být horší,“ až k tomuto stavu věcí podle sociologa Jaromíra Volka dospěla komunikace Pražského hradu skrz česká média. Co ale na Miloši Zemanovi oceňuje, je jeho mediální obratnost. Ze tří polistopadových politiků umí přes novináře oslovit nejvíc lidí, i ty, kteří s ním nesouhlasí. Proto bude chtít podle Volka hlava státu v pravidelných rozhovorech pokračovat. Tématu se věnoval nedělní Newsroom ČT24.
29. 1. 2020|
Mediální rady

Další pokuta pro TV Barrandov: Čtvrt milionu za nevyváženou kritiku Národního divadla

Televize Barrandov odvysílala loni v červnu pořad Moje zprávy, ve kterém moderátor a majitel televize Jaromír Soukup kritizuje Národní divadlo za údajně nehospodárné fungování. Podle Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) byl ale jeho příspěvek jednostranný a neobjektivní. Televizi tak udělila pokutu 250 tisíc. Pro TV Barrandov to znamená už několikátou pokutu za poslední měsíce.
29. 1. 2020|
Newsroom Téma týdne

Prezidenta za každou cenu, klidně i do zábavného pořadu. Český rozhlas má na víc, kritizují novináři

Nový pořad pro prezidenta Miloše Zemana a jeho návrat do Českého rozhlasu. Na začátku to znělo docela jasně, po pár hodinách ale bylo všechno jinak. Prezident si v éteru nebude s moderátorem Lubošem Xaverem Veselým povídat pravidelně, ale jen jednou. Jestli to byl záměr, nebo Český rozhlas ustoupil kritice, zjišťoval Newsroom ČT24.
24. 1. 2020|
Newsroom Téma týdne

Barrandov nově bez prezidenta. Televize přijde o diváky a citace, ohrožené jsou i peníze investorů, domnívají se analytici

Platilo to téměř tři roky – ve čtvrtek v hlavním vysílacím čase promlouval z TV Barrandov prezident Miloš Zeman. Pořad Týden s prezidentem, který moderoval ředitel televize Jaromír Soukup, ale najednou končí. Důvod odmítnutí dalšího natáčení vysvětlil Pražský hrad v otevřeném dopise – pořad vyčerpal svůj potenciál. Co vše za tímto rozhodnutím může být a co vše může způsobit, zjišťoval pořad Newsroom ČT24.
19. 1. 2020|

Konec prezidentových hovorů na Barrandově? Pro televizi to může být citelné oslabení, říkají novináři

Čtvrteční večery na televizi Barrandov už nebudou patřit Miloši Zemanovi – pořad Týden s prezidentem totiž skončil. Podle hradního mluvčího Jiřího Ovčáčka vyčerpal svůj potenciál. Nedávná vyjádření Jaromíra Soukupa, moderátora pořadu a majitele televize Barrandov, zase ukazují na názorový rozkol mezi ním a hlavou státu. Konec pořadu ale může být pro stanici výraznou ztrátou, říkají novináři v novém podcastu pořadu Newsroom ČT24.
17. 1. 2020|

Pravidelné Zemanovy rozhovory v TV Barrandov končí. Podle Ovčáčka pořad vyčerpal svůj potenciál

Prezident Miloš Zeman už nebude pravidelně vystupovat v rozhovorech v TV Barrandov, pořad Týden s prezidentem skončí. Mluvčí Hradu Jiří Ovčáček v dopise majiteli televize Jaromíru Soukupovi napsal, že pořad vyčerpal svůj potenciál a nemůže přinést nové impulzy. Dopis ve středu Ovčáček zveřejnil na webu Hradu.
15. 1. 2020Aktualizováno15. 1. 2020, 14:45|

Končí stávající pozemní vysílání Novy a Primy v DVB-T z Cukráku

Ve středu před půlnocí skončí televizní vysílání komerčních televizí z vysílače Cukrák ve středních Čechách. Od čtvrtka diváci v regionu naladí programy skupin TV Prima, TV Nova, TV Barrandov, Óčko, Televize Seznam nebo Šlágr TV jen v novém standardu DVB-T2. K tomu potřebují set-top box nebo televizi vybavené DVB-T2 tunerem.
15. 1. 2020|

Pravidelné vysílání s prezidentem na TV Barrandov zřejmě končí

Prezident Miloš Zeman už pravděpodobně nebude pravidelně vystupovat v rozhovorech na TV Barrandov. Server Mediaguru upozornil, že v čase, kdy se vysílal pravidelný pořad Týden s prezidentem, je od příštího týdne v programu televizní stanice nový seriál. Prezidentův mluvčí Jiří Ovčáček serveru Blesk.cz řekl, že se připravuje nový plán Zemanových mediálních aktivit.
13. 1. 2020|

Hamáčkův případný zákon zkracující volby na den by Zeman vetoval

Prezident Miloš Zeman nesouhlasí s tím, aby se volby konaly jen jeden den. V současnosti jsou volební místnosti otevřené v pátek i sobotu. Podle prezidenta by taková změna snížila volební účast, a kdyby návrh parlament schválil, zřejmě by takovou změnu zákona vetoval. Hlava státu se k nápadu ministra vnitra Jana Hamáčka (ČSSD) vyjádřila v rozhovorupro TV Barrandov. Zeman znovu zopakoval, že je zastáncem volební povinnosti.
7. 11. 2019|

Česko-čínská schůzka nebyla zrušena, ale pouze přesunuta, reaguje ministerstvo na Zemanův výrok

Česko-čínské konzultace na úrovni ministerstev zahraničí nebyly zrušeny, ale pouze přesunuty na druhou polovinu února. Podle ČTK to uvedlo české ministerstvo zahraničí. Reagovalo tak na čtvrteční prohlášení Miloše Zemana. Prezident v rozhovoru pro TV Barrandov řekl, že Čína kvůli českým varováním před možnými riziky, která nese používání technologie společnosti Huawei, schůzku ministerstev zahraničí zrušila. Podle svých slov se Zeman chce s šéfem technologické společnosti sejít a vyjasnit si situaci.
17. 1. 2019Aktualizováno18. 1. 2019, 10:00|

Zeman: Čína kvůli Huawei chystá odvetu. Ohroženy jsou Škoda i PPF

Čína kvůli varování českých úřadů před technologiemi čínské společnosti Huawei chystá vůči Praze odvetná opatření, prohlásil ve čtvrtek prezident Miloš Zeman v televizi Barrandov. Takové informace podle něj mají někteří členové vlády. V ohrožení jsou podle něj investice automobilky Škody Auto a investiční společnosti PPF v Číně i zhruba 8,5 miliardy korun, které Huawei plánovala investovat do budování 5G sítí v Česku.
10. 1. 2019Aktualizováno11. 1. 2019, 21:49|

Zeman uvažuje o vetu případného uzákonění manželství homosexuálů

Prezident Miloš Zeman uvažuje o tom, že bude vetovat případné uzákonění možnosti manželství pro homosexuály. Manželství je podle něj určeno k tomu, aby rodina vychovávala děti. Prezident to ve čtvrtek řekl v televizi Barrandov. Zvažuje také, že by dal Řád Tomáše Garrigua Masaryka katolickému knězi Petru Piťhovi, který v zářijovém kázání odmítl Istanbulskou úmluvu proti násilí na ženách a domácímu násilí.
10. 1. 2019|

Prezidentské debaty byly nevyvážené, selhal Barrandov i Prima, zjistila vysílací rada

Kanál Miloše Zemana – tak zní verdikt předsedy Rady pro rozhlasové a televizní vysílání k prezidentskému duelu na Barrandově. O moc lépe na tom není ani televize Prima. Rada po deseti měsících zveřejnila hodnocení předvolebních debat – některé podle ní byly nevyvážené. Mnozí diváci se přitom podle nich při volbách rozhodovali. Primu sledovalo přes dva miliony lidí, Barrandov víc než 660 tisíc. Tématu se věnuje nedělní vydání pořadu Newsroom ČT24.
11. 11. 2018|

Vysílací radu zajímá rošáda na TV Barrandov. Bez zpravodajství je ohrožena licence

Večerní zpravodajský blok Naše zprávy vysílala TV Barrandov naposledy v pátek 27. července. Nahradit ho jiným zpravodajským formátem v nejbližší době neplánuje. To ale může být, jak zjistila redakce pořadu Newsroom ČT24, velký problém z hlediska zákona. Televize totiž v Česku celoplošně vysílá na základě licence, kterou jí udělila Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV). Podmínkou povolení je i pravidelné zpravodajství. Tématem se bude v neděli těsně po 22. hodině věnovat i pořad o médiích Newsroom ČT24.
9. 9. 2018|