TÉMA

Lopeník

Odvolací soud potvrdil traťovému komisaři podmínku za chyby při pořádání rallye v Lopeníku

Odvolací Krajský soud v Brně potvrdil traťovému komisaři Petru Pláškovi podmíněný trest za pochybení při pořádání rallye v Lopeníku na Uherskohradišťsku. Zmírnil dobu trvání na šest měsíců s odkladem na rok. Původně muži Okresní soud v Uherském Hradišti uložil osmnáctiměsíční trest odnětí svobody s podmínkou na 18 měsíců. Závodní auto řízené advokátem Michaelem Bartončíkem na podzim 2012 srazilo šest lidí stojících u trati. Čtyři dívky zemřely, dva lidé utrpěli zranění. U dalších čtyř mužů, kteří se na organizaci závodu podíleli, soud potvrdil zproštění obžaloby.
8. 2. 2023Aktualizováno8. 2. 2023, 20:05|

Žalobce i odsouzený Plášek se odvolali proti rozsudku v kauze rallye Lopeník

Státní zástupce Tomáš Pindur podal odvolání proti zprošťující části dubnového rozsudku Okresního soudu v Uherském Hradišti v případu rallye v Lopeníku na Uherskohradišťsku. Odvolal se i Petr Plášek, jediný z pěti obžalovaných, kterého soud v kauze uznal vinným. Případem se bude zabývat krajský soud. Závodní auto řízené advokátem Michaelem Bartončíkem tam na podzim 2012 srazilo šest lidí stojících u trati. Čtyři dívky zemřely, další dva lidé utrpěli zranění.
31. 5. 2022|

Soud uložil traťovému komisaři podmínku za chyby při pořádání rallye v Lopeníku. Další čtyři lidi obžaloby zprostil

Okresní soud v Uherském Hradišti uložil traťovému komisaři Petru Pláškovi osmnáctiměsíční trest odnětí svobody s podmíněným odkladem na zkušební dobu rok a půl za pochybení při pořádání rallye v Lopeníku na Uherskohradišťsku. Závodní auto tam na podzim 2012 srazilo šest lidí stojících u trati. Čtyři dívky zemřely, další dva lidé utrpěli zranění. Další čtyři muže, kteří se na organizací závodu podíleli, soud obžaloby zprostil.
7. 4. 2022Aktualizováno7. 4. 2022, 16:46|

Bezpečnost závodu byla připravena nadstandardně, řekl svědek v kauze rallye v Lopeníku, kde zemřely čtyři dívky

Výslechy svědků pokračuje po delší odmlce v pondělí u Okresního soudu v Uherském Hradišti projednávání nehody na rallye v Lopeníku. Při nehodě v roce 2012 závodní auto usmrtilo čtyři dívky a dva lidi zranilo. Obžaloba z případu viní členy organizačního týmu rallye včetně traťového komisaře Petra Pláška, který podle ní jednal v rozporu se svými povinnostmi, když dívky nevykázal od trati.
31. 5. 2021|

Zlínský kraj v roce 2020: Otevření Libušína, vyčištění Vrbětic i pokračování sporu o novou nemocnici

Sdružení ANO se bude v lednu rozhodovat, jestli vystoupí kvůli výstavbě nové nemocnice ve Zlíně z krajské koalice. Ke sledovaným událostem letošního roku v kraji budou patřit ale i soudy týkající se tragédie při rallye v Lopeníku nebo požáru Libušína, který by se měl po obnově před létem otevřít. Skončit by mělo také čistění areálu ve Vrběticích, kde před pěti lety vybuchly dva sklady s municí.
3. 1. 2020|

Dva organizátoři u soudu odmítli podíl na tragédii při rallye v Lopeníku. Zemřely tehdy čtyři dívky

Dva obžalovaní, kteří v pondělí několik hodin vypovídali před uherskohradišťským okresním soudem, odmítli podíl na tragické nehodě při rallye v Lopeníku na Uherskohradišťsku. V roce 2012 tam závodní vůz zabil čtyři dívky. K původně obžalovanému traťovámu komisaři nově přibyli čtyři lidé, kteří se na organizaci závodu podíleli. Za usmrcení z nedbalosti a těžké ublížení na zdraví z nedbalosti jim hrozí až šest let vězení.
9. 12. 2019|

Bílými Karpaty brouzdá medvěd. Chovatelé by měli zabezpečit stáda a včelíny

U obce Lopeník na Uherskohradišťsku, která leží v chráněné krajinné oblasti Bílé Karpaty, se pohybuje medvěd. Šelmu spatřil v úterý ráno chovatel krav a ovcí, když šel obstarat dobytek. Zvíře zaplašil křikem, sdělila mluvčí Agentury ochrany přírody a krajiny České republiky (AOPK ČR) Karolína Šůlová. Je to podle ní jiná šelma, než které před nedávnem odborníci nasadili v Beskydech monitorovací obojek.
15. 5. 2019|

Státní zástupce obžaloval pět lidí za tragédii při rally v Lopeníku

Státní zástupce obžaloval pět lidí za tragédii v Lopeníku na Uherskohradišťsku, kde při rally v roce 2012 zabil závodní vůz čtyři dívky. Informaci České televizi potvrdil státní zástupce Tomáš Pindur. Mezi obžalovanými je znovu traťový komisař Petr Plášek, další čtyři obžalovaní jsou lidé, kteří se podíleli na organizaci závodu.
7. 9. 2018|