TÉMA

Miroslav Krobot

Nový seriál ČT se vrací k odloženým případům. Před promlčením je prošetří Krobot a Šoposká

On je detektiv ze staré školy, ona mladá, na první pohlední pohled nepřístupná vyšetřovatelka. Přesto musí najít společnou řeč, aby vyřešili odložené případy, než budou promlčeny. Herci Miroslav Krobot a Marika Šoposká se potkávají v kriminálním seriálu Oktopus. První ze třinácti dílů odvysílá Česká televize 28. srpna. V realitě takzvané pomníčky řeší skupina Tempus, zabývá se zejména nevyřešenými případy vražd a násilných úmrtí.
17. 8. 2023|

Česká televize na podzim uvede seriál s Krobotem, pokračování Osady i návrat StarDance

Česká televize odhalila podzimní program, který nabídne například seriál OKTOPUS s Miroslavem Krobotem v roli detektiva, nebo druhou řadu komediálního seriálu Osada. Známé osobnosti se utkají o titul královny či krále tanečního parketu ve dvanácté sezoně StarDance a Jiří Havelka v premiérovém dokumentárním cyklu odhalí, Jak se dělá dobrá škola. Z kin se na televizní obrazovky přesune Buko, Betlémské světlo nebo BANGER. a novinky představí také iVysílání.
26. 7. 2023Aktualizováno26. 7. 2023, 16:44|

Ucpanej systém míří do kin. V Dejvickém divadle ale po dvanácti letech končí

Končí nejúspěšnější inscenace Dejvického divadla, která je dlouhodobě beznadějně vyprodaná. Představení Ucpanej systém bude mít derniéru 19. dubna, aby ale mohli naposledy vidět inscenaci i ti, na které se vstupenky dodnes nedostaly, bude v přímém přenosu promítaná ve 119 českých kinech.
14. 4. 2023|

Krobot a Šoposká točí krimiseriál, rozkrývají v něm odložené případy

Česká televize natáčí nový kriminální seriál. Pod názvem Oktopus se seriáloví kriminalisté vrací k odloženým případům. Kauzy, kterým hrozí promlčení, řeší Miroslav Krobot a Marika Šoposká. Diváci se mohou těšit na třináct na sobě nezávislých dílů.
6. 2. 2023|

V činžáku objeví koně. Slovenský režisér Šulík uvádí nový film, který má být hlavně něžný

Slovenský režisér a scenárista Martin Šulík uvádí ve čtvrtek do českých kin nový film Kůň. Vypráví o hledání vnitřní svobody, o jejích podobách i hranicích. V hlavní roli muže, který ve svém bytě objeví koně, se představí Daniel Fischer.
15. 12. 2022|

Alice Nellis posílá do kin koně jménem Buko se zprávou, že se lze radovat ze života

Život je krásný, jen možná ne na první pohled, sděluje nový film Alice Nellis. Komedii Buko natočila podle vlastního scénáře a tento týden ji uvádí do kin. Snímek je příběhem vdovy, které manžel odkázal koně, a překvapivě právě s tímto zvířetem by se jí do života mohlo vrátit štěstí. Do hlavní role našla Nellis v ostravském divadle Annu Cónovou.
29. 9. 2022|

Krobot a Šoposká řeší odložené případy. Pachl natáčí nový detektivní seriál

Režisér Jan Pachl natáčí pro Českou televizi novou detektivní sérii Oktopus. Po stopách dávno odložených případů se v ní vydává speciální policejní jednotka. V hlavních rolích se představí Miroslav Krobot a Marika Šoposká.
28. 8. 2022|

Krobot: Jsme nejblíž tomu, co se označuje jako vyznání

Tentokrát jeho postavy nemluví dialektem jako v Díře u Hanušovic, již před osmi lety vidělo v kinech více než 150 tisíc diváků, to však neznamená, že jim je dobře rozumět. Herec a režisér Miroslav Krobot se právě vrátil do kin se svým třetím režijním počinem Velká premiéra. Jeho bývalý kolega z Dejvického divadla Pavel Šimčík v něm hraje herce Pavla Šnajdra, jemuž se rozpadá manželství, on ale raději mizí do Olomouce, kde se chytá své první režijní příležitosti, ve které chce zazářit se svou babičkou (Iva Janžurová), bývalou herečkou. V rozhovoru pro ČT24 Krobot mluví o tom, co hledá u svých herců, o Dejvickém divadle, ale i plánech do budoucna.
24. 7. 2022|

V Dejvickém divadle si umíme říkat věci do očí, říká herečka Lenka Krobotová

Lady Macbeth hraje ve slavné tragédii v rámci Letních shakespearovských slavností herečka Lenka Krobotová, která je také součástí Dejvického divadla. V rozhovoru pro Interview ČT24 mluví o tom, v čem je tamní soubor specifický i zda se umí někdy pohádat. Zároveň přiznává, že je stále těžší se navzájem překvapovat.
18. 7. 2022|

Velká gesta nebyla to pravé. Ubral jsem a přišly velké role, říká Pavel Šimčík

Jednou z velkých premiér letošního karlovarského filmového festivalu je Velká premiéra. Hlavní roli snímku Miroslava Krobota hraje Pavel Šimčík – Krobotův žák a dlouholetý kolega (a dříve též podřízený) z Dejvického divadla. Sám Velkou premiéru před premiérou neviděl, ale připustil, že příslib natáčení s Miroslavem Krobotem byl jednou z věcí, které mu pomáhaly, když se kvůli covidovým restrikcím uzavřela divadla. Pavel Šimčík byl hostem zvláštního Interview ČT24 z Karlových Varů, rozhovor s ním vedla Tereza Willoughby.
5. 7. 2022|

Geoffrey Rush, Benicio del Toro a hlavně desítky snímků. Začal filmový festival v Karlových Varech

V Karlových Varech začal největší filmový festival v Česku. Míří na něj „batůžkáři“, lesk dodávají zahraniční hvězdy, jako je Geoffrey Rush, Liev Schreiber či Benicio del Toro. Z tuzemského filmu čestné ocenění přijme herec Boleslav Polívka. Šestapadesátý ročník festivalu promítne desítky titulů, zakončí ho 9. července předání Křišťálového glóbu režisérovi nejlepšího snímku.
1. 7. 2022Aktualizováno1. 7. 2022, 19:18|

Když dobrovolní hasiči čelí fake news, je lepší, kdyby radši hořelo

Po světové premiéře na Berlinale se i tuzemští diváci dozví, proč je lepší „Kdyby radši hořelo“. Filmová komedie Adama Kolomana Rybanského vstoupila do českých biografů 16. června. Podezření z terorismu na české vsi a ohrožení pomlázky v ní řeší Miroslav Krobot, Michal Isteník či Anna Polívková.
17. 6. 2022|

„Nepoznám, kdy mluví vážně.“ Krobot zařídil Pavlu Šimčíkovi Velkou premiéru

Režisér a scenárista Miroslav Krobot představuje v traileru svůj třetí celovečerní film. Scénář napsal opět v tandemu s olomouckým psychologem Lubomírem Smékalem, na Olomoucku se komedie také točila. Hlavní role obsadil Krobot Pavlem Šimčíkem a Ivou Janžurovou.
3. 6. 2022|

Krobot spojil Mozarta se sci-fi. Kouzelná flétna byla kdysi komerční show, vysvětluje

Národní divadlo Brno chystá nové nastudování opery Kouzelná flétna. Oblíbený Mozartův kus svěřil Miroslavu Krobotovi, který tak poprvé dostal příležitost vyzkoušet si práci operního režiséra. Pohádkovost dvě stě třicet let staré opery nahradil podle něj současnými pohádkovými žánry: sci-fi a fantasy.
18. 3. 2022|

Čeští hasiči a podezřelá sestra čelí na Berlinale předsudkům. Vrací se také Skřivánci na niti

Na letošním festivalu Berlinale bude poměrně bohatě zastoupena i česká kinematografie. Do programu byla vybrána komedie Kdyby radši hořelo nebo seriál Podezření. Oba projekty vznikly v koprodukci České televize. Zástupcem v animované tvorbě je krátkometrážní Zuza v zahradách. A na berlínskou přehlídku se po letech vrací Skřivánci na niti.
19. 1. 2022|

K Zániku samoty Berhof přispěl v Olomouci i Krobot. Velké dějiny odskáčou lidé, obává se

Novelu Zánik samoty Berhof zfilmoval v osmdesátých letech Jiří Svoboda, divadelní adaptaci nově uvádí Moravské divadlo v Olomouci. Na horskou samotu, jejíž obyvatele terorizují těsně po konci druhé světové války němečtí werwolfové, pozvali režiséra Miroslava Krobota. Dramatizace se ujal spolu s psychologem Lubomírem Smékalem, s nímž píše scénáře ke svým filmům.
2. 12. 2021|

Filmový vlak si nenechává ujet Krobot ani Havelka. Svezl se i severský thriller

V kinech se příští rok mohou tuzemští diváci těšit na novinky Jiřího Havelky nebo Miroslava Krobota. Oba filmaři během léta natáčí své nové snímky, na obou titulech se podílí Česká televize. Do biografů už na začátku srpna míří také severská detektivka Marco, v níž si zahrál mimo jiné Zdeněk Godla. Všechny tři tituly spojuje železnice.
24. 7. 2021|

Letní filmovou školu zahájí Miroslav Krobot se zaječíma ušima

Letní filmovou školu v Uherském Hradišti letos zahájí snímek režiséra Martina Šulíka Muž se zaječíma ušima s Miroslavem Krobotem v hlavní roli. Jde o komedii o spisovateli, který nenadále přijde k mimořádnému sluchu. Realitu a jeho sny rozlišili tvůrci barvami, část filmu je černobílá.
30. 6. 2021|

Jestli se Brno stalo dobrou kulisou, budeme rádi, říkají tvůrci romance Marťanské lodě

Česká filmová romance Marťanské lodě ukazuje v klipu k písni Jablka první záběry. Příběh, který vychází ze zážitků hudebníka kapely Květy Martina Kyšperského, natočil režisér Jan Foukal. Kromě Kyšperského se v romanci z Brna představí Eliška Křenková. Marťanské lodě „o lásce, odplouvání a múzách“ jsou hotové delší dobu, uvedení ale zbrzdila pandemie. Pražská premiéra bude v polovině září.
7. 6. 2021|

„Kdyby radši hořelo,“ přejí si obyvatelé vesnice v komedii, kterou natáčejí filmaři na Kroměřížsku

Režisér Adam Koloman Rybanský natáčí v těchto dnech na Kroměřížsku komedii s názvem „Kdyby radši hořelo“. Sbor dobrovolných hasičů v ní čelí úplně jiné výzvě než oheň, klidný život ve vsi totiž naruší podezření na akci teroristů. Film vzniká v koprodukci České televize. Hlavní hrdiny si zahrají Miroslav Krobot, Michal Isteník nebo Anna Polívková. Premiéra v kinech je v plánu na začátek roku 2022.
10. 3. 2021|

Nový film s Miroslavem Krobotem získal dvě ceny ve Varšavě. Premiéra se ale odkládá

Dvě ceny na festivalu ve Varšavě dostal nový slovensko-český film Muž se zaječíma ušima. Režisér snímku Martin Šulík získal cenu za nejlepší režii, film zároveň ocenila i ekumenická porota festivalu. Nová komedie měla původně přijít do kin 5. listopadu, kvůli vládním opatřením se ale její premiéra odkládá.
19. 10. 2020|

Krobotovi narostly zaječí uši. Šulíkův nový film se představuje trailerem

Muž se zaječíma ušima, desátý hraný film režiséra Martina Šulíka, vstoupí do českých kin 5. listopadu. Vyprávět bude příběh převráceného života i nevšedního vhledu – hlavní hrdina v podání Miroslava Krobota totiž získá neobvyklou schopnost slyšet lidské myšlenky. Tvůrci snímku, jenž vzniká v koprodukci České televize, nyní odtajnili trailer.
25. 8. 2020|
Ukázka z knihy

Nadějné knižní vyhlídky: Nečíst. Miroslav Krobot se stal spisovatelem

Divadelník a filmový režisér Miroslav Krobot se pouští na další umělecký led. Nakladatelství BizBooks vydává 14. května jeho literární prvotinu. Pod názvem Nečíst se skrývá koláž útržků, úvah, nonsensů, vzpomínek a povídek. Co vše se Miroslavu Krobotovi honí hlavou, napoví ukázka z knihy.
8. 5. 2020|

ČT mimořádně zpřístupnila 25 filmů

Česká televize ze svého videoarchivu mimořádně vybrala pětadvacet kinosnímků, které poslouží jako ohlédnutí za tuzemskou porevoluční kinematografií. Společnou mají nominaci na některou z českých filmových cen (většina dokonce ocenění i získala) a také omezenou dobu, po kterou je lze zhlédnout. V iVysílání si tyto filmy můžete přehrát jen do 12. dubna 2020.
28. 3. 2020|