TÉMA

Václav Neužil

Raději vloupání než bankrot, míní hrdinové pandemického westernu Poberta

Na svérázný způsob, jak zabránit bankrotu, přijdou hrdinové nové komedie Poberta. Film s prvky westernu zasadil režisér Ondřej Hudeček do svého rodiště v okolí Strážnice na Hodonínsku, kde v těchto dnech natáčí. V hlavních rolích se objeví například Matyáš Řezníček nebo Václav Neužil. V kinech by se měl Poberta, vznikající v koprodukci České televize, objevit začátkem roku 2025.
25. 8. 2023|

Ucpanej systém míří do kin. V Dejvickém divadle ale po dvanácti letech končí

Končí nejúspěšnější inscenace Dejvického divadla, která je dlouhodobě beznadějně vyprodaná. Představení Ucpanej systém bude mít derniéru 19. dubna, aby ale mohli naposledy vidět inscenaci i ti, na které se vstupenky dodnes nedostaly, bude v přímém přenosu promítaná ve 119 českých kinech.
14. 4. 2023|

Ivan Trojan jako smolař bilancuje život po minulé prezidentské volbě

Dramatik Petr Zelenka napsal už pátou hru pro Dejvické divadlo. Generační výpověď padesátníků s názvem Fifty Zelenka s pražským ansámblem i režijně připravil. Hlavní roli muže bilancujícího svůj smolařský život během prezidentských voleb v roce 2018 svěřil Ivanu Trojanovi.
9. 12. 2022|

V Dejvickém divadle si umíme říkat věci do očí, říká herečka Lenka Krobotová

Lady Macbeth hraje ve slavné tragédii v rámci Letních shakespearovských slavností herečka Lenka Krobotová, která je také součástí Dejvického divadla. V rozhovoru pro Interview ČT24 mluví o tom, v čem je tamní soubor specifický i zda se umí někdy pohádat. Zároveň přiznává, že je stále těžší se navzájem překvapovat.
18. 7. 2022|

Zlínský Zlatý střevíček převezmou Heřmánek a Zedníček. Světovou premiéru bude mít Cesta do Tvojzemí

Mezinárodní festival filmů pro děti a mládež Zlín Film Festival udělí cenu Zlatý střevíček hercům Pavlu Zedníčkovi a Karlu Heřmánkovi. 62. ročník festivalu se uskuteční od 26. května do 1. června a zahájí jej světová premiéra celovečerního animovaného snímku Cesta do Tvojzemí.
5. 5. 2022|

Zátopek na Českých lvech předběhl všechny české filmy z roku 2021

Devětadvacáté ceny Český lev vybraly to nejlepší, co se v roce 2021 natočilo pro tuzemská kina i televize. Pomyslná „zlatá“ patří životopisného dramatu Zátopek v režii Davida Ondříčka, který získal nejvíce – osm – sošek. Představitel olympijského atleta Václav Neužil byl vyhlášen nejlepším hercem v hlavní roli. Mezi herečkami vítězí Pavla Gajdošíková z dramatu Chyby. Závěrečný ceremoniál patřil nejen filmařům, pořádající Česká filmová a televizní akademie (ČFTA) i diváci přímého přenosu podpořili rovněž válčící Ukrajinu.
16. 2. 2022Aktualizováno5. 3. 2022, 22:30|

Nejlepší je Okupace, rozhodli filmoví kritici. Herecké ceny má „Zátopek“ Neužil a chybující Gajdošíková

Pro Ceny české filmové kritiky je nejlepším snímkem roku 2021 satirické drama Okupace. Jako svůj celovečerní debut tento film natočil Michal Nohejl. Ocenění pro nejlepšího herce si „vyběhal“ Václav Neužil v životopisném titulu Zátopek. Nejlepší herečkou je podle kritiků Pavla Gajdošíková, která zaujala ve snímku Chyby.
5. 2. 2022Aktualizováno5. 2. 2022, 21:49|

Neužil, Hádek či Dobrý natáčí sci-fi Bod obnovy

S možností nesmrtelnosti si zahrává detektivní sci-fi Bod obnovy, které v těchto dnech v Praze natáčí režisér Robert Hloz. Podle tvůrců má být snímek víc než jen kriminálka z blízké budoucnosti. V titulcích se objeví jména Matěje Hádka, Karla Dobrého či Václava Neužila.
25. 11. 2021|

Startuje osvětová akce Yellow Ribbon Run, pomoci má bývalým vězňům

Pomoci lidem s trestní minulostí s integrací do společnosti se snaží osvětová akce Yellow Ribbon Run neboli běh se žlutou stužkou. Pod heslem „Uteč předsudkům“ se v úterý šestým rokem na startovní čáře v pražském lesoparku Řepy schází lidé po výkonu trestu, zaměstnavatelé i pracovníci státních institucí.
7. 9. 2021|

Sloní mládě a zlomená lilie. Zátopek vbíhá do kin, Neužil a Issová s ním trénovali

Po světové premiéře na karlovarském festivalu se s ročním zpožděním dostává do kin životopisné drama Zátopek. Zajít na novinku režiséra Davida Ondříčka lze od 26. srpna. Od první myšlenky natočit film o české atletické legendě uběhlo čtrnáct let, z toho čtyři roky zabraly přípravy a další čas navíc přidala neplánovaně pandemie. Náročná a pečlivá byla i příprava herců v hlavních rolích – Václava Neužila coby Emila Zátopka a Marthy Issové, která se na plátně objeví jako oštěpařka Dana Zátopková.
26. 8. 2021|

„Chci vyhrát, zúčastnit se můžou ti za mnou.“ Trailer předběhl Zátopka ve filmu

S postupným rozvolňováním se do kin chystají odkládané premiéry filmů. Mezi nimi i biografické drama Zátopek, které David Ondříček natočil o čtyřnásobném olympijském vítězovi Emilu Zátopkovi. Slavného běžce ztvárnil Václav Neužil, jeho ženu, oštěpařku Danu Zátopkovou, Martha Issová. Snímek nově přibližuje trailer.
24. 6. 2021|

Jestli se Brno stalo dobrou kulisou, budeme rádi, říkají tvůrci romance Marťanské lodě

Česká filmová romance Marťanské lodě ukazuje v klipu k písni Jablka první záběry. Příběh, který vychází ze zážitků hudebníka kapely Květy Martina Kyšperského, natočil režisér Jan Foukal. Kromě Kyšperského se v romanci z Brna představí Eliška Křenková. Marťanské lodě „o lásce, odplouvání a múzách“ jsou hotové delší dobu, uvedení ale zbrzdila pandemie. Pražská premiéra bude v polovině září.
7. 6. 2021|

„Zátopek je film pro velká plátna,“ říká režisér Ondříček. Premiéra se odložila stejně jako olympiáda

Podle režiséra a scenáristy filmového Zátopka Davida Ondříčka je připravovaný snímek spojený s obdobím léta a olympijskými hrami. I proto celý rok hotový film „ležel v trezoru“. „Je to film natočený pro kina a nechceme ho dávat jen on-line, a proto čekáme,“ řekl Ondříček. Zároveň dodává, že by nikomu něco podobného nepřál. To, že jeho dokončený snímek nešel hned do distribuce, zažívá poprvé.
27. 12. 2020Aktualizováno27. 12. 2020, 12:40|

Prodávat drogy, vydělávat a donášet. Nový seriál Zrádci vede do středu drogové mafie

Šestidílnou kriminální sérii Zrádci, která mapuje práci protidrogové policie, bude od příští neděle vysílat Česká televize. Režíroval ji Viktor Tauš, scénář napsal Miro Šifra. Seriál vznikl na základě zkušeností policistů z terénu. Spolupracovala na něm i Národní protidrogová centrála. Hrají Václav Neužil, Lenka Krobotová nebo Cyril Dobrý.
16. 2. 2020|

Zátopek trénuje na kina. Životopisný film se představuje v první ukázce

Režisér David Ondříček dokončil film Zátopek a z chystaného životopisného dramatu o slavném běžci představuje první ukázku. Titulní roli ve sportovním i životním příběhu čtyřnásobného olympijského vítěze ztvárnil Václav Neužil. Jeho ženu, oštěpařku Danu Zátopkovou, hraje Martha Issová.
30. 12. 2019|

Viktor Tauš natáčí Zrádce, v chystané krimisérii pronikne do obchodu s drogami

Česká televize se pustila do obchodu s pervitinem. Ale jen ve skutečností inspirovaném příběhu, který právě natáčí v Chomutově. Novou minisérii Zrádci z prostředí česko-vietnamské drogové mafie režíruje Viktor Tauš, podepsaný pod kriminálkami Modré stíny a Vodník.
15. 9. 2019|

Připravit ke startu, pozor, teď. Filmový Zátopek vyráží na hlavní trať, závodit bude i Za Lužánkami

Režisér David Ondříček pokračuje v natáčení filmu Zátopek. Po jarních předtáčkách se rozbíhá hlavní část filmového příběhu o legendárním československém běžci. Filmaře mimo jiné čeká rekonstrukce dvou Zátopkových olympijských běhů. Na plátně slavného běžce ztvární Václav Neužil. V roli Zátopkovy ženy se objeví Marta Issová.
19. 8. 2019|

Valej do tebe, že máš bejt šťastnej. A že se máš kouknout na trailer k filmu Národní třída

„Valej do tebe, že máš bejt šťastnej. Valej do tebe, že to s tebou myslej dobře, že máš držet hubu a krok,“ dělí se o svůj světonázor Vandam, hlavní hrdina filmu Národní třída. Dramatický příběh s černým humorem natočil Štěpán Altrichter podle stejnojmenné novely Jaroslava Rudiše. Do kin se chystá 26. září letošního roku, s předstihem na novinku poutá trailer. Kvůli peprným výrazům, jimiž Vandam nešetří, vznikly dvě verze upoutávek. Web ČT24 představuje cenzurovanou variantu.
18. 7. 2019|

„Pět nominací je fantastický úspěch.“ Dabing Street a Dukla 61 představily českou tvorbu v Monte Carlu

Po pěti letech získala tvorba České televize nominace na prestižním televizním filmovém festivalu v Monte Carlu. Tři šance na Zlatou Nymfu měl komediální seriál Dabing Street, další dvě pak televizní snímek Dukla 61. Čeští tvůrci sice nakonec z Monaka žádnou cenu nevezou, přesto už samotnou účast hodnotí jako obrovský úspěch.
19. 6. 2019|

Za lásku se musí bojovat. Hodinářův učeň představuje upoutávku

Hodinářův učeň představuje první upoutávku. Očekávaná pohádka, ve které hrají Viktor Preiss, Jaroslav Plesl, Václav Neužil, Jana Plodková či Miroslav Krobot, bude mít premiéru už v polovině srpna. Na trailer se můžete podívat již nyní.
26. 5. 2019|

Emil Zátopek se už rozbíhá. První klapka Ondříčkova filmu padla na stadionu v Březnici

Režisér David Ondříček začal natáčet nový film o životě Emila Zátopka. Legendárního běžce ztvárňuje Václav Neužil, jeho ženu Danu si pak zahrála Martha Issová. Oba dva kvůli svým rolím podstoupili speciální tréninky, a to i s Barborou Špotákovou. Do kin by se mělo dílo o olympijském vítězovi dostat ještě před příštími hrami v létě 2020 v Tokiu. Koproducentem snímku je Česká televize.
28. 4. 2019|

Čas na pohádku se blíží. Hodinářův učeň představuje první teaser

Dobro, zlo a láska nechybí v nové celovečerní pohádce Hodinářův učeň, kterou natočila Jitka Rudolfová. V kinech bude mít premiéru v polovině letošního srpna. Klasický, ale zároveň zábavný příběh s předstihem představuje divákům první teaser.
15. 4. 2019|

A zelený mužík zatleskal... ČT uvede detektivní baladu Vodník

Vražda dítěte, k níž došlo před čtvrtstoletím, se zvláštním způsobem překrývá s dějem Erbenovy balady. Hororově ponurá minisérie Vodník je novým případem Detektivů od Nejsvětější Trojice. Případ s řadou nesrovnalostí budou od 31. března řešit po tři večery na ČT1.
31. 3. 2019|
Události komentáře

„Sami nevíme, jestli je to mystifikace.“ Seriál Most! na obrazovkách ČT vystřídá Zkáza Dejvického divadla

Populární seriál Most! vystřídá od pondělí na ČT1 jiná série – Zkáza Dejvického divadla. Děj se točí kolem toho, jak herci poté, co nedostali od magistrátu grant, musí sehnat peníze na další fungování divadla sami. Protagonisté nového seriálu – a zároveň herci Dejvického divadla – Lenka Krobotová, Martha Issová, Martin Myšička a Pavel Šimčík v něm hrají sami sebe. Okolnosti vzniku seriálu i to, zda jde o mystifikaci, či realitu, popsali v pátečních Událostech, komentářích v rozhovoru s Danielou Písařovicovou.
2. 3. 2019|