TÉMA

PKF - Prague Philharmonia

Ukrajinská hudebnice utekla jen s batohem a houslemi. Nyní hraje s pražskými filharmoniky

Orchestr PKF – Prague Philharmonia odehrál ve čtvrtek v pražském Rudolfinu šestý abonentní koncert. Pod taktovkou Kanaďanky Keri-Lynn Wilsonové zazněla díla Strausse, Čajkovského a Saint-Saënse. V orchestru poprvé hrála jeho nová členka – emigrantka z Ukrajiny Natalia Shumeiková.
11. 3. 2022|

Pražští filharmonici, jimž Čína zrušila turné, zamíří do Kuvajtu, Paříže či Vídně

Poprvé v historii vystoupí PKF – Prague Filharmonia na prestižní scéně v Kuvajtu a vyjede také na turné s proslulým německým pěvcem Jonasem Kaufmannem. Filharmonici představili své hlavní zahraniční projekty na nadcházející sezonu, ze které vypadlo turné v Číně. To odřekla druhá strana po sporu s pražským magistrátem.
7. 8. 2019|

Ailyn Pérezová zpívá v Praze jako femme fatale, jednou chce být ale Rusalkou

Orchestr PKF – Prague Philharmonia zahajuje nový rok koncertem s Ailyn Pérezovou. Americká sopranistka s mexickými kořeny zazpívá v úterý mimo jiné árie z oper znovuobjevovaného skladatele Ericha Wolfganga Korngolda.
15. 1. 2019|

Pražští filharmonici se dotýkají zvuku ještě před zahájením sezony

Orchestr PKF – Prague Philharmonia se chystá vstoupit do pětadvacáté sezony. Zahajovací koncert čeká hudebníky v polovině září, předcházet mu bude ale už o dva dny dříve dirigentské sólo pro Emmanuela Villauma. Se svým šéfdirigentem se Pražští filharmonici sešli také už na začátku září, aby nahráli desku pro přední vydavatelství Deutsche Grammophon.
7. 9. 2018|