TÉMA

Losers Cirque Company

Letní Letná slibuje bratrovražednou show i farmu vzhůru nohama. Začíná poctou novému cirkusu

Festival nového cirkusu a divadla Letní Letná uzavírá druhou dekádu své existence. Jubilejní ročník pozval zpátky do Prahy zahraniční soubory, které se setkaly s největší oblibou u diváků. Na programu jsou ale i české premiéry. Hrát se začíná 17. srpna, už o den dříve ale zahájení obstará Pocta novému cirkusu, do níž se zapojí akrobaté i akvabely.
16. 8. 2023|

V akrobatickém muzikálu jsou nebesa korporát a Jiří Korn je šéfem

Divadlo Bravo! otevřelo svůj program na letní scéně premiérou akrobatického muzikálu Nebesa. V zahradách gotického Anežského kláštera v Praze se odehrává příběh, který společně vypráví akrobaté, tanečníci i gospelový sbor. Hlavní roli v novince Nebesa má Jiří Korn, v alternaci s Petrem Jeništou.
31. 5. 2022|

„Příležitosti se neohlížejí na okolnosti.“ V Praze vznikají tři nové scény

Přestože tuzemská kulturní scéna kvůli pandemii zažívá nejhorší období v moderních dějinách, nevzdává plány do budoucna. V Praze se otevřely nebo chystají otevřít tři nové kulturní prostory.
19. 11. 2020|

Před oponou, za oponou divadla nesmí stát, i když nebudou hrát

Divadla jsou pro diváky zavřená, režiséři, herci i technici ale nadále pokračují ve zkoušení naplánovaného repertoáru. Mimo jiné proto, aby neztratili kontakt s jevištěm anebo kondici. Národní divadlo navíc každou noc ozvláštňuje budovu Nové scény světelnou inscenací, chce tak symbolicky kolemjdoucím připomenout, že divadlo pokračuje.
23. 10. 2020|

Praha Září, pražské festivaly se totiž spojily v jeden

Dvacet pět pořadatelů a produkcí se spojilo do třítýdenní akce Praha Září. Na holešovickém výstavišti se do 28. září představuje na několika scénách program pražských kulturních festivalů. Vybírat lze z hudby, tance, filmu nebo nového cirkusu.
8. 9. 2020|

Osel s mrkví a Loseři v Putyce. Začíná festival Letní Letná, letos „light“

„Voalá!“ Španělský soubor s tímto jménem zahájí 18. srpna festival Letní Letná. 17. ročník nového cirkusu a divadla si letos do názvu připsal slovo „light“. Vlivem protikoronavirových opatření se totiž koná v odlehčené verzi. Místo tří týdnů potrvá jen osm dní. Nabídne ale světovou premiéru francouzské inscenace nebo společné představení dvou předních tuzemských novocirkusových souborů.
18. 8. 2020|

Recenze: Egoistický hodinový koncert v novocirkusovém ladění

Uskupení Losers si za pět let vydobylo na české scéně postavení novocirkusové jedničky. O svou reputaci však musí pečovat, tedy diváky uspokojovat novými projekty, které posunují tým vpřed, a to spolu se žánrem, jenž se překotně vyvíjí. I tento význam lze najít v novince Ego.
10. 12. 2018|

Losers Cirque Company zápasí s egem

Mládí versus stáří. O věčném souboji, z něhož nelze vyjít bez poranění ega, vypráví nové představení novocirkusového souboru Losers Cirque Company. V pražském divadle La Fabrika ukazuje, že boj s časem je zbytečný. Člověk totiž vede bitvu hlavně sám se sebou.
27. 11. 2018|

Recenze: Jako ten racek. Losers létají Vzduchem za štěstím

Vnitřní svobodu, překonání osobních hranic a vášnivé zaujetí nejen střemhlavým letem zdůrazňuje novinka souboru Losers Cirque Company. Tanečně akrobatická inscenace Vzduchem vznikla na motivy knihy Jonathan Livingston Racek od Richarda Bacha. Ve světové premiéře ji soubor uvedl na festivalu nového cirkusu a divadla Letní Letná.
29. 8. 2018|