TÉMA

SPOZ

Zaměstnanci firmy Astacus sponzorovali Zemanovce. Společnost pořádá trhy na Hradě

Na Pražském hradě se už tradičně konají vánoční trhy. Firma Astacus jednatele Michala Pechana si letos kromě prostoru za katedrálou pronajala také část druhého nádvoří. Několik Pechanových zaměstnanců přitom v minulosti sponzorovalo Stranu práv občanů Zemanovci (SPOZ). Hrad žádný střet zájmů nevnímá.
26. 11. 2022|

Vnitro vyzvalo k nápravě chyb sedm z 21 zájemců o Hrad

Ministerstvo vnitra vyzvalo k nápravě chyb sedm z jednadvaceti osobností, které podaly kandidaturu na post prezidenta republiky. Zřejmě nejznámější z oslovených uchazečů je podnikatelka a někdejší místostarostka Prahy 8 Terezie Holovská, která před čtyřmi lety neúspěšně kandidovala do Senátu za Stranu práv občanů Zemanovce. Výzvy ve středu ministerstvo zveřejnilo na svém webu.
16. 11. 2022Aktualizováno16. 11. 2022, 20:01|

Obhajující senátor Radek Sušil postupuje v obvodu Karviná z druhého místa. Vyzyvatelem mu bude Ondřej Feber z ANO

O post senátora za volební obvod Karviná se ve druhém kole utkají Ondřej Feber z hnutí ANO a Radek Sušil z ČSSD. První jmenovaný, který už dříve zasedl v senátorské funkci, získal po sečtení všech okrsků 26,12 procenta. Na druhém místě je současný senátor za karvinský obvod Radek Sušil se 14,88 procenta platných hlasů.
3. 10. 2020|

Ministr zemědělství Toman se stal členem ČSSD, rok a půl po podání přihlášky

Ministr zemědělství Miroslav Toman se rok a půl po podání přihlášky stal členem České strany sociálně demokratické (ČSSD). Informaci CNN Prima News potvrdila ČTK mluvčí vládní strany Eva Gregorová, podle které Tomanovo členství v ČSSD platí od čtvrtka 13. srpna. Toman zdlouhavé přijímání do ČSSD dříve zdůvodňoval administrativními problémy. Ministrem za sociální demokracii je od června 2018.
26. 8. 2020|

Zeman na sjezdu SPOZ volal po přímé volbě starostů. Navrhnul také inspiraci OĽaNO

Prezident Miloš Zeman v sobotu na sjezdu Strany práv občanů Zemanovců (SPOZ) znovu volal po zavedení přímé volby starostů a hejtmanů. Straně slíbil, že zůstane jejím čestným předsedou a nadále jí propůjčí své jméno. Zároveň ji vyzval, aby po vzoru slovenského hnutí Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO), které vyhrálo parlamentní volby, postavilo silného lídra.
7. 3. 2020|

Se sponzory Zemanovců není vše v pořádku, připustil jejich předseda. Strana dostává peníze od lidí, kteří podnikají na Hradě

Předseda Strany práv občanů Zemanovci (SPOZ) Lubomír Nečas připouští, že se sponzory partaje není všechno v pořádku. Reaguje na to, že policie kvůli daňovým únikům vyšetřuje firmu Astacus, jejíž zaměstnanci straně poslali peníze. Astacus rovněž získal některé zakázky na Pražském hradě.
2. 12. 2018|
Reportéři ČT

Pořádá firma na Hradě trhy díky sponzoringu Zemanovců? Její lidé poslali straně statisíce korun

Firmě Astacus se před časem podařilo získat pořádání vánočních trhů za katedrálou sv. Víta na Pražském hradě, ale obchod vzbuzuje řadu otázek. Tou nejzávažnější je, zda nejde o protislužbu za poskytnutý sponzorský dar Straně práv občanů Zemanovci (SPOZ). Několik výhodných smluv totiž získal muž, jehož zaměstnanci straně spojované s prezidentem naposílali 830 tisíc korun. Klíčovou roli hrál v případu kancléř Vratislav Mynář. Kauzou se pro Reportéry ČT zabýval Vojtěch Srnka.
16. 10. 2018|

Reportéři ČT: Adamovskou firmu, která sponzoruje Zemanovce, skrytě ovládá právník blízký Putinovi

Strojírenský podnik Adast z jihomoravského Adamova sponzoruje Stranu práv občanů Zemanovce (SPOZ) i samotného prezidenta republiky Miloše Zemana, uvádějí Aneta Snopová a Vojtěch Srnka z pořadu Reportéři ČT. Zjistili navíc, že firmu skrytě ovládá právník Fabio Delco, který má vazby na ruského prezidenta Vladimira Putina.
27. 8. 2018|