TÉMA

Krajská nemocnice Tomáše Bati ve Zlíně

Zlínští krajští zastupitelé odmítli vzkříšení plánu na novou nemocnici. Řešili parkování při přestavbě stávající

Možnostmi parkování či dopravním napojením areálu Krajské nemocnice T. Bati (KNTB) ve Zlíně se v pondělí zabývali krajští zastupitelé. Při chystané dostavbě a modernizaci nemocnice by měly vzniknout stovky parkovacích míst v podzemních parkovištích nových objektů. Zastupitelstvo se také vrátilo k návrhu exprimátora Jiřího Čunka (KDU-ČSL), který zamýšlel stavbu nové nemocnice v Malenovicích.
24. 4. 2023|

Zlínská nemocnice plánuje stavbu porodnice i nového pavilonu urgentní medicíny

V areálu Krajské nemocnice Tomáše Bati ve Zlíně (KNTB) by na přelomu let 2024 a 2025 měla začít stavba porodnice za zhruba 1,1 miliardy korun. O tři roky později by pak měl začít vznikat nový centrální pavilon urgentní medicíny, který by měl stát asi čtyři miliardy korun. Spolu s dalšími investicemi a rekonstrukcemi by se do rozvoje nemocnice mělo dát v nadcházejících letech asi šest miliard korun. Plán rozvoje nemocnice představilo vedení kraje a nemocnice, je také na programu pondělního krajského zastupitelstva.
27. 2. 2023Aktualizováno27. 2. 2023, 10:46|

Obyvatelé domu v Kunovicích jsou bez vody a elektřiny. Majitel je odpojil kvůli dluhu

V nemocnici zůstávají už jen dvě děti přiotrávené oxidem uhelnatým v Kunovicích na Uherskohradišťsku. Situace v bytovém domě, který je teď odpojený od elektřiny i vody, ale zůstává napjatá.
18. 11. 2022|

Lékaři ve Zlíně nahradili mladé ženě holenní kost částí kosti lýtkové

Lékaři v Krajské nemocnici Tomáše Bati ve Zlíně nahradili pacientce poškozenou holenní kost kostí lýtkovou. Devětadvacetiletá žena z Uherskohradišťska utrpěla loni v listopadu při autonehodě četná zranění, nejzávažnější bylo poranění bérce pravé nohy, kdy byla noha téměř amputována. Operace trvala několik hodin, podílela se na ní desítka lidí.
26. 1. 2022|

Lékaři voperovali ženě kardiostimulátor těsně před porodem. Bez toho se s ním pojilo velké riziko

Unikátní medicínský zákrok mají za sebou lékaři krajské Baťovy nemocnice ve Zlíně. Poprvé v novodobé historii zdravotnického zařízení museli těsně před porodem ženě voperovat kardiostimulátor. Dítě pak přišlo na svět císařským řezem. Běžně bývá mezi oběma zákroky rozmezí minimálně v řádech týdnů.
21. 1. 2022|

Ministerstvo se omluvilo bývalé šéfce představenstva zlínské nemocnice za stíhání. Dostane odškodné 30 tisíc

Ministerstvo spravedlnosti se omluvilo bývalé předsedkyni představenstva Krajské nemocnice Tomáše Bati (KNTB) ve Zlíně Daně Barnášové za její nezákonné trestní stíhání. V roce 2019 ji okresní soud pravomocně zprostil obžaloby ze zjednání výhody při zadání veřejné zakázky a porušení povinnosti při správě cizího majetku. Barnášové hrozilo až osmileté vězení, vinu odmítala.
24. 3. 2021|

Ústavní soud odmítl stížnost exhejtmana Lukáše kvůli hlasování zastupitelů o zlínské nemocnici

Definitivním neúspěchem skončila žaloba kvůli hlasování zastupitelů Zlínského kraje, kteří předloni schválili stavbu nové krajské nemocnice ve Zlíně. Ústavní soud odmítl stížnost žalobce, bývalého hejtmana Zlínského kraje z let 2004 až 2008 Libora Lukáše (dříve ODS). U soudů se domáhal určení, že krajské zastupitelstvo nezákonně zasáhlo do práva občanů vyjádřit se ke stavbě, když bod o nemocnici zařadilo na program zasedání na poslední chvíli. Podle soudů ale zastupitelé postupovali v souladu se zákonem.
24. 2. 2021|

Nakažených zdravotníků rychle přibývá. Vláda zřejmě znovu povolá na pomoc mediky

Aktuální počet zdravotníků nakažených covidem-19 je podle dat České lékařské komory (ČLK) za týden skoro dvojnásobný. Jejich počet se zvýšil z 2480 na 4432. Lékařů mezi nimi bylo 978, zdravotních sester 1862. Podle dřívějšího vyjádření ministra zdravotnictví Romana Prymuly (za ANO) se v zaměstnání nakazila desetina z nově pozitivních lékařů a 17 procent sester. Ministr varoval, že kapacity zdravotnictví jsou omezeny i počty zaměstnanců. Plánuje proto povolat do boje proti koronaviru, stejně jako na jaře, mediky.
12. 10. 2020|

Volby ve Zlínském kraji mohou ovlivnit i osud nové krajské nemocnice

Zlínský kraj byl jedním z mála, které ve volbách v roce 2016 nezasáhla vlna vítězství ANO. Do vedení se postavila koalice vedená Jiřím Čunkem (KDU-ČSL), který se snaží prosadit kontroverzní plány na stavbu nové krajské nemocnice ve Zlíně. V končícím volebním období obyvatele kraje poznamenal zejména nepovedený start železniční revoluce nebo nedokončený systém integrované dopravy.
4. 9. 2020|

Ze stávající zlínské nemocnice by mohla být nová čtvrť. Nejprve má ale vyrůst nemocnice nová

Odborná komise vybrala ze čtyř návrhů na budoucí využití areálu Krajské nemocnice T. Bati ve Zlíně projekt brněnské kanceláře P.P. Architects. Kraj chce postavit novou nemocnici na druhé straně města ve Zlíně-Malenovicích, s městem proto řeší využití stávajícího nemocničního areálu.
14. 8. 2020|

Antimonopolní úřad se bude dál zabývat projektem zlínské nemocnice. Prověří námitky

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) se bude nadále zabývat veřejnou zakázkou na projekt nové krajské nemocnice ve Zlíně. Antimonopolní úřad už dříve rozhodl o tom, že soutěž je v pořádku, nyní však obdržel rozklad proti prvostupňovému rozhodnutí. Informaci, kterou přinesl Český rozhlas Zlín, potvrdil mluvčí ÚOHS Martin Švanda. Úřad by měl rozhodnout do tří měsíců.
5. 8. 2020|

Zlínská nemocnice hledá zdroj nákazy salmonelou. Předběžné testy nemoc v jídle neobjevily

Salmonela se zatím v jídle v Krajské nemocnici Tomáše Bati ve Zlíně nepotvrdila. Ukazují to první předběžné výsledky hygieniků. ČT to řekla Vendula Ševčíková z krajské hygienické stanice s tím, že definitivní výsledky budou v dalších dnech. Není tak podle ní vyloučené, že se ještě bakterie v jídle najde. Minulý týden onemocnělo salmonelou 29 pacientů a zaměstnanců nemocnice.
19. 3. 2019|

Hygienici zatím nepotvrdili zdroj salmonely ve zlínské nemocnici. Onemocnělo 29 lidí

Devětadvacet pacientů a zaměstnanců Krajské nemocnice Tomáše Bati ve Zlíně onemocnělo na konci minulého týdne salmonelózou. Zdroj nákazy zatím krajská hygienická stanice nepotvrdila, šlo pravděpodobně o kuře s rýží, které se podávalo ve čtvrtek k obědu. Hygienici také odebrali vzorky surovin a stěry prostředí v kuchyni i ve skladu.
18. 3. 2019|

Zlínský kraj vykupuje pozemky na novou nemocnici. Prodat nechtějí čtyři majitelé

Už 31 ze 49 vlastníků prodalo Zlínskému kraji pozemky, které potřebuje pro stavbu nové nemocnice ve Zlíně-Malenovicích. Podle hejtmana Jiřího Čunka (KDU-ČSL) jim do Vánoc kraj vyplatí více než 115 milionů korun. Prodat pozemky zatím nechtějí čtyři majitelé, projekt tím však podle Čunka ohrožen není.
26. 11. 2018|

Zlínská nemocnice je zastaralá. Místo oprav by ale kraj mohl vybudovat novou v Malenovicích

Zlínský kraj chce postavit novou nemocnici. Stát by měla ve Zlíně-Malenovicích. Areál Krajské nemocnice Tomáše Bati ve Zlíně je podle hejtmana Jiřího Čunka (KDU-ČSL) zastaralý a opravy by byly drahé. Stavba nemocnice za pět až šest miliard korun by mohla začít za dva roky.
27. 8. 2018Aktualizováno27. 8. 2018, 15:11|