TÉMA

Aretha Franklinová

Zemřel popový skladatel Burt Bacharach, držitel Oscarů i Grammy. Učil se i u Martinů

Ve věku 94 let zemřel americký popový skladatel Burt Bacharach, který psal hity pro Arethu Franklinovou nebo Toma Jonese. Informovala o tom s odvoláním na jeho asistentku agentura AP. Mezi nejznámější skladby zesnulého umělce patří I Say a Little Prayer nebo Raindrops Keep Fallin' on my Head z oscarového filmu Butch Cassidy a Sundance Kid. Kromě tří cen americké filmové akademie měl Bacharach na kontě také řadu dalších trofejí včetně osmi ocenění Grammy.
9. 2. 2023|

Amazing Grace. Dokument o Aretě Franklinové čekal na dokončení téměř 50 let

Na festivalu v New Yorku měl premiéru snímek o zpěvačce Aretě Franklinové s názvem Amazing Grace. Materiál byl natočen v sedmdesátých letech, kdy vyšlo i její stejnojmenné album, dlouhá léta nejprodávanější gospelová deska. Dokument se dostal na veřejnost necelé tři měsíce po její smrti.
18. 11. 2018|

Detroit se rozloučil s královnou soulu. Měla dechberoucí talent, řekl o Franklinové Clinton

Přátelé a tisíce fanoušků se přišli rozloučit s královnou soulu Arethou Franklinovou. Pohřeb se konal v detroitském baptistickém kostele New Bethel. Zpěvačce vzdali poctu hudebníci jako Ariana Grande či Stevie Wonder. Smuteční řeč pronesl mimo jiné exprezident USA Bill Clinton, kterému Franklinová zpívala při inauguraci v roce 1993. Zemřela 16. srpna v 76 letech na rakovinu slinivky.
31. 8. 2018Aktualizováno31. 8. 2018, 21:19|

I Say a Little Prayer. Odešla královna soulu Aretha Franklinová

Ve věku 76 let zemřela americká soulová zpěvačka Aretha Franklinová. Legendární umělkyni diagnostikovali před osmi lety rakovinu slinivky. Loni ukončila svou hudební kariéru.
16. 8. 2018Aktualizováno16. 8. 2018, 16:49|