TÉMA

Radek Bajgar

Do seriálové Osady se vrací od září chataři

V nových dílech seriálu Osada se opět sejde skupina víceméně svérázných postav, které si jezdí užít víkendy do Záhoří. Začíná se prvního září od 20:10 na ČT1. Dosavadní osazenstvo zůstává z větší části stejné, jeden pár v pokračování chybí, ale zároveň přibydou noví chataři.
22. 8. 2023|

Česká televize na podzim uvede seriál s Krobotem, pokračování Osady i návrat StarDance

Česká televize odhalila podzimní program, který nabídne například seriál OKTOPUS s Miroslavem Krobotem v roli detektiva, nebo druhou řadu komediálního seriálu Osada. Známé osobnosti se utkají o titul královny či krále tanečního parketu ve dvanácté sezoně StarDance a Jiří Havelka v premiérovém dokumentárním cyklu odhalí, Jak se dělá dobrá škola. Z kin se na televizní obrazovky přesune Buko, Betlémské světlo nebo BANGER. a novinky představí také iVysílání.
26. 7. 2023Aktualizováno26. 7. 2023, 16:44|

Bajgar v kinech otevřel Kurz manželské touhy. Základem je nebrat se tak strašně vážně, radí

Do celovečerního filmu vstoupil Radek Bajgar jako režisér před pěti lety komedií Teorie tygra. Jeho novinka na divácký hit svým způsobem navazuje. Opět totiž řeší, jak udržet dlouhodobé vztahy. Odpověď hledá v Kurzu manželské touhy, od konce října tragikomedii s detektivní zápletkou uvádějí tuzemská kina. Film vznikl v koprodukci České televize.
1. 11. 2021|

Petr Kolečko může za nevěru „zbožňovaného“ Bartošky i za vztahy mezi chataři. Podívejte se na ukázky

V září se diváci mohou těšit na dva tituly podle scénáře Petra Kolečka. Do kin se dostane komedie Zbožňovaný o dlouhodobé nevěře a jejích následcích, v hlavní roli s Jiřím Bartoškou. Snímek, který Kolečko i režíroval, vznikl s přispěním České televize. Na obrazovce ČT se začne také na podzim vysílat nový komediální seriál Osada. Sleduje vztahy různorodých lidí, kteří mají ale jedno společné – chataření.
29. 7. 2021|

Bartoška už nechtěl před kameru, ale kývl Kolečkovi a bude z něho Božský děda

Po roli ve filmu Havel už nechtěl před kameru, teď ale Jiří Bartoška natáčí se scenáristou a režisérem Petrem Kolečkem. Spoluautor seriálu Most! prezidenta karlovarského festivalu obsadil do snímku, který zatím nese pracovní název Božský děda.
13. 9. 2020|

Po Mostu přijdou Chataři. Nový seriál bude zkoumat vztahy v osadě u rybníka

Ze severočeského Mostu k břehům Berounky, scenárista Petr Kolečko napsal nový seriál pro Českou televizi. Jeho hrdinové nebudou řešit problémy národnostních nebo sexuálních menšin, ale vztahy v chatové oblasti.
7. 6. 2020|

Iva Janžurová o filmu Teroristka: Nemá být návodem pro lidi, aby řešili problémy zbraní

Po úspěšném komediálním debutu Teorie tygra uvádí režisér a scenárista Radek Bajgar 4. dubna do kin další celovečerní film. Hrdinkou černé komedie Teroristka je učitelka na penzi, která se rozhodne opatřit si zbraň a namířit ji na místního bosse poté, co zjistí, že spravedlnosti nelze docílit jinak. Roli „teroristky“ napsal Bajgar přímo pro Ivu Janžurovou. Novinku, která vznikla v koprodukci České televize, herečka představila v rozhovoru pro Události, komentáře.
3. 4. 2019|

„Učitelky přece nestřílejí lidi.“ Iva Janžurová v komedii Teroristka má ale důvod

Iva Janžurová se chystá vraždit. „Přinutil“ ji k tomu režisér a scenárista Radek Bajgar, který slavnou herečku obsadil do hlavní role své nové černé komedie. Po divácky úspěšné Teorii tygra natočil Teroristku. Ukázku z jeho druhého celovečerního snímku, který bude mít premiéru 4. dubna, přináší nyní trailer.
29. 1. 2019|

ČT natáčí komediální krimi od tvůrce Kosma. Zločince stíhají Tři poldové a nemluvně

Namísto zbraně dudlík a plenky, namísto drsné policejní stanice rodinný domek v menším středočeském městě. Česká televize natáčí komediálně detektivní seriál Tři poldové a nemluvně podle scénáře Tomáše Baldýnského. Za režií stojí dvojice Jan Bártek a Radek Bajgar a v rolích „tří poldů“ se objeví Svatopluk Skopal jako penzionovaná policejní legenda a Marek Němec a Marek Adamczyk coby jeho synové a pokračovatelé rodinné policejní tradice.
20. 11. 2018|

Nejsem pomstychtivá, říká Iva Janžurová. Ve filmu Teroristka ale myslí na pomstu

Herečka Iva Janžurová vytvořila dosud přes dvě stě televizních a filmových rolí. Na břehu řeky Berounky v těchto dnech natáčí další. V dubnu se totiž v kinech představí v titulní roli černé komedie Teroristka. Snímek o bezmoci a pomstě vzniká v režii a podle scénáře Radka Bajgara a v koprodukci České televize.
4. 9. 2018|

Iva Janžurová se učí střílet, aby z ní byla dobrá Teroristka

Iva Janžurová si zahraje v nové černé komedii ženu, která se rozhodne vraždit. Do snímku Teroristka ji obsadil režisér a scenárista Radek Bajgar, který jí nabídl herecké pole už ve své předchozí, divácky úspěšné komedii Teorie tygra. Novinku natáčí v druhé polovině srpna a v září.
16. 8. 2018Aktualizováno16. 8. 2018, 16:05|