TÉMA

Petr Moos

Zemřel zakladatel pražské dopravní fakulty Petr Moos

Zemřel Petr Moos. Spoluzakladateli Fakulty dopravní Českého vysokého učení technického v Praze (ČVUT), někdejšímu prorektorovi této školy a bývalému ministru dopravy z úřednické vlády Josefa Tošovského bylo 78 let. O jeho úmrtí informoval Liberecký kraj, pro který v poslední době Moos připravoval projekt rozšíření nemocnice.
23. 2. 2024|

V Krkonoších budou po staré vlakové trati jezdit tramvaje z ostravského dopravního podniku

Čtyři vysloužilé tramvaje ostravského dopravního podniku budou jezdit v Krkonoších. Zakoupil je spolek Přítel Krkonošského metra, který chce na málo využívané vlakové trati mezi Rokytnicí nad Jizerou a Martinicemi v Krkonoších obnovit hromadnou dopravu pro místní.
13. 7. 2021|
90‘ ČT24

Jaké slevy stát vymyslel, takové má. Drahé jízdné ve špičkách bylo již před nimi, poukázal ředitel Leo Expressu

Dopravci budou od státu jako kompenzanci za 75procentní slevu pro děti, studenty a seniory od příštího roku dostávat pevně stanovenou maximální částku. Například na trase Praha–Ostrava stát proplatí slevu v plném rozsahu pouze tehdy, když základní jízdné nepřesáhne 518 korun – jinak bude dopravce zbytek rozdílu doplácet ze svého. Ministerstvo dopravy ohlásilo zastropování svého příspěvku krátce poté, co premiér Andrej Babiš (ANO) hovořil o údajném zneužívání systému. Ředitel kritizovaného dopravce Leo Express ale poukázal, že firma tvoří ceny stále stejně, jako to činila již před zavedením slev. Otázkám kolem slev na jízdném se věnovalo pátečních 90' ČT24.
2. 11. 2019|

Ekonom Pavel Kysilka se stal členem dozorčí rady Českých drah

Ekonom Pavel Kysilka se stal členem dozorčí rady Českých drah. Bývalý viceguvernér České národní banky a někdejší generální ředitel České spořitelny nahradil dosavadního předsedu Karla Pospíšila, který kandiduje do představenstva firmy a z rady byl proto odvolán. Rozhodl o tom řídicí výbor společnosti, který zastupuje ministerstvo dopravy.
10. 9. 2019Aktualizováno10. 9. 2019, 14:33|

Jako šéfa dozorčí rady Českých drah doporučil Kremlík bývalého viceguvernéra ČNB Kysilku

Ministr dopravy Vladimír Kremlík (za ANO) doporučil na post předsedy dozorčí rady Českých drah (ČD) bývalého viceguvernéra České národní banky a někdejšího generálního ředitele České spořitelny Pavla Kysilku. Dosavadním šéfem rady je akademik Karel Pospíšil. O předsedovi i dalších členech rady rozhoduje Řídicí výbor ČD, který zastupuje ministerstvo dopravy.
4. 9. 2019Aktualizováno4. 9. 2019, 16:20|

Do dozorčí rady Českých drah byl zvolen poslední člen, odborník na ekonomiku

Dozorčí rada Českých drah je kompletní. Devátým členem se stal Jan Vrátník z firmy ECF Corporate Advisory, do rady ho zvolil Řídicí výbor podniku. Informoval o tom mluvčí státního dopravce Radek Joklík. Místo v dozorčí radě bylo uvolněné po rezignaci bývalého předsedy rady Petra Moose. Rada v pondělí odvolala šéfa společnosti Miroslava Kupce.
11. 6. 2019|

Novým předsedou dozorčí rady Českých drah se stal profesor ČVUT Karel Pospíšil

Novým předsedou dozorčí rady Českých drah se stal profesor ČVUT Karel Pospíšil. Ve funkci nahradil Petra Moose, který odstoupil ze zdravotních důvodů. Další změny nastanou také v představenstvu společnosti, kde v květnu skončí Michal Heřman, který byl zodpovědný za správu majetku. Řízení tohoto úseku bude společnost řešit v následujících dnech, informoval mluvčí státního dopravce Radek Joklík.
25. 4. 2019Aktualizováno25. 4. 2019, 13:37|

Předseda dozorčí rady Českých drah Petr Moos na konci dubna skončí

Předseda dozorčí rady Českých drah Petr Moos skončí k 30. dubnu po necelém roce ve funkci a z dozorčí rady zcela odejde. Řídicí výbor v pondělí současně odvolal z pozice člena rady Jana Štrofa, nahradila ho prorektorka Univerzity Pardubice Tatiana Molková, uvedl serverZdopravy.cz
16. 4. 2019|

Představenstvo Českých drah doplní Michal Heřman a Michal Vereš

České dráhy mají po čtyřech měsících opět kompletní představenstvo. Ve středu byli zvoleni Michal Vereš ze Železniční společnosti Slovensko, který bude zodpovídat za provoz Českých drah. Správu majetku pak bude mít na starosti bývalý šéf polské těžební firmy PG Silesia Michal Heřman.
15. 1. 2019|

Petr Moos je novým předsedou dozorčí rady Českých drah. Chce řešit propojení jízdenek různých dopravců

Dozorčí rada Českých drah se ve čtvrtek sešla k prvnímu jednání v novém složení. Její členové si za předsedu zvolili bývalého ministra dopravy Petra Moose, kterého doporučil i současný ministr dopravy Dan Ťok (za ANO). Změny ve vedení podniku probere rada na příštích schůzích.
16. 8. 2018Aktualizováno16. 8. 2018, 16:30|