TÉMA

John David Washington

Rozchod v karanténě i démoničtí hygienici. Hollywood uvedl první „koronavirové“ filmy

Hollywood právě uvádí první větší filmy, které vznikly za přísných bezpečnostních opatření během pandemie. Některé ji přímo tematizují, jiné v přísné karanténě pouze vznikaly, jako konverzační drama Malcolm a Marie. Romantická zlodějská komedie Lockdown a akční thriller Songbird však vyvolávají i otázky, zda na takové snímky není příliš brzy.
12. 2. 2021|

Nolanovo sci-fi Tenet pomůže zachránit svět a možná i kina

První novinkou velkého hollywoodského studia, která vstupuje od začátku koronavirové pandemie do široké distribuce, je sci-fi film Tenet. Snímek v režii a podle scénáře Christophera Nolana má 27. srpna premiéru i v českých kinech. Diváci ve Spojených státech ho uvidí až o týden později. Titul oceňovaného filmaře by mohl přivést lidi opět do biografů.
27. 8. 2020|

Filmová upoutávka týdne: „Nesnažte se ho pochopit.“ V novém snímku si Nolan opět pohrává s časem

Christopher Nolan je jeden z mála hollywoodských filmařů, který točí velkorozpočtové originální projekty. A tak se už vydal krást do snů nebo na záchranu vojáků u Dunkerku. Jeho filmy velmi často oplývají neobvyklou strukturou a nadcházející Tenet nebude v hrátkách s časem výjimkou.
22. 12. 2019|

Černoch členem Ku-klux-klanu? BlacKkKlansman by rád i do Bílého domu

Do českých kin se blíží BlacKkKlansman. Režisér Spike Lee ve svém novém filmu vypráví skutečný příběh afroamerického policisty, kterému se v sedmdesátých letech podařilo proniknout mezi členy Ku-klux-klanu. Na filmovém plátně ho ztvárnil John David Washington.
15. 8. 2018|