TÉMA

Kingdom Come

České herní studio stojící za světovým hitem koupil Facebook

Americká internetová společnost Facebook koupila české studio Beat Games, které vyvinulo úspěšnou hru pro virtuální realitu Beat Saber. Facebook to v úterý oznámil prostřednictvím své vývojářské firmy Oculus a studio Beat Games transakci na Twitteru potvrdilo. Detaily obchodu ani jedna strana nezveřejnila.
27. 11. 2019Aktualizováno27. 11. 2019, 12:51|
Komiks

Turistický průvodce následuje cestu hrdiny počítačové hry Kingdom Come

Desítku českých památek mapuje nový průvodce podle počítačové hry. Ten kopíruje cestu hlavního hrdiny Posázavím podle historické ságy Kingdom Come. Hra vedle průvodce inspirovala třeba také historiky a pedagogy na Masarykově univerzitě.
19. 5. 2019|

THQ Nordic koupila za 850 milionů české vývojářské studio, které stojí za populární hrou Kingdom Come: Deliverance

Rakouská společnost Koch Media, která patří firmě THQ Nordic, koupila české vývojářské studio Warhorse Studios. To stojí za úspěšnou počítačovou hrou Kingdom Come: Deliverance postavenou na realistickém pojetí středověku. Zaplatila za něj 33,2 milionu eur (přes 858 milionů korun). Většinovým vlastníkem studia Warhorse byl dosud finančník Zdeněk Bakala, jeho zakladateli pak hlavní vývojář Daniel Vávra a producent Martin Klíma.
13. 2. 2019Aktualizováno13. 2. 2019, 16:10|

Napřed na počítači, pak po svých. Mapa ukazuje místa ze hry Kingdom Come

Vesnický kovář Jindřich v počítačové hře Kingdom Come: Deliverance putuje po Posázaví v předhusitských časech, hráči si ale tento kraj nemusí procházet spolu s ním jen na počítači. Podle historické hry totiž vznikl průvodce, který ukazuje, jak se středověká místa proměnila v čase. O Kingdom Come se zajímá také Masarykova univerzita.
14. 8. 2018|

Nový průvodce Posázávím jde po stopách hrdiny ze hry Kingdom Come

Nová turistická příručka Posázavím sleduje cestu hlavního hrdiny z historické počítačové hry Kingdom Come. Turisty vede přes deset památek. Nejočekávanější česká hra roku 2018 a zároveň jedna z nenákladnějších vznikala ve spolupráci s historiky a přibližuje české dějiny před husitskými válkami. Na trhu se objevila letos 13. února.
12. 8. 2018|