TÉMA

Mallorca

Středozemní moře je plné chemikálií z opalovacích krémů. Ukládají se v mořské trávě

Nová rozsáhlá studie zjistila, že chemické látky, které běžně obsahují opalovací krémy, masivně unikají do vody a akumulují se v mořské trávě.
17. 4. 2022|

Marocké letadlo pod falešnou záminkou přistálo na Mallorce. Pasažéři pak utekli

Mezinárodní letiště na ostrově Mallorca muselo být v pátek večer na několik hodin uzavřeno kvůli nezvyklému incidentu. Podle agentury DPA tam přistálo neplánovaně kvůli naléhavému zdravotnímu případu letadlo marockých aerolinií letící na trase mezi Casablancou a Istanbulem. Úřady se ale domnívají, že to byla záměrná akce s cílem nelegálního vstupu na území Španělska.
6. 11. 2021|

Ryanair zahájil pravidelné lety z Brna do Londýna. Letiště vidí letošní sezonu optimisticky

V pátek odpoledne odletěl z brněnského letiště první přímý let do Londýna, spoj po uvolnění opatření proti koronaviru obnovila společnost Ryanair. Loni Letiště Brno odbavilo 86 tisíc cestujících, letos jich očekává kolem 250 tisíc, řekl mediální zástupce letiště Jakub Splavec. Z Brna lze pravidelnými sezonními lety zamířit do Bulharska, Egypta a Turecka nebo na ostrovy Zakynthos, Rhodos, Kréta, Kos a Korfu.
4. 6. 2021|

Indie prodloužila zákaz vycházení. Uvolňování v Británii je terčem kritiky

Desetitisíce Řeků v neděli po více než dvou měsících koronavirové přestávky směly poprvé přijít na bohoslužbu do kostela. Kvůli karanténním opatřením nemohli věřící oslavit ani pravoslavné Velikonoce, které letos připadly na konec dubna. Indie prodloužila zákaz vycházení do konce května. V Itálii zemřelo 145 lidí s koronavirem, což znamená nejmenší denní bilanci od 9. března.
17. 5. 2020Aktualizováno17. 5. 2020, 18:37|

Na Mallorce zemřel český turista. Místo do vody dopadl na skálu

Na španělském ostrově Mallorca zemřel v pátek večer čtyřiadvacetiletý český turista. Při skoku do vody spadl na skálu. Informaci serveru iDNES potvrdila mluvčí ministerstva zahraničí Michaela Lagronová. Mladý muž byl s kamarády na dovolené s cestovní kanceláří Blue Style a byl pojištěný.
11. 8. 2018Aktualizováno11. 8. 2018, 11:36|