TÉMA

Ed Sheeran

Galerie: V roce 2024 v Česku vystoupí Andrea Bocelli, Rod Stewart i Lenny Kravitz

Zpěváci a kapely plánují na měsíce, ne-li roky dopředu, takže čeští fanoušci už vědí, s jakými velkými hvězdami mohou v roce 2024 počítat. Na česká pódia je přivádí zastávky koncertních turné i programy letních festivalů.
28. 12. 2023|

Pro Ukrajinu zpívali s Bonem i Sheeranem. V roce 2024 zahrajeme na Krymu, věří kapela Antytila

S Bonem hráli v kyjevském metru, pro Eda Sheerana skládali píseň během služby na frontě. Momentálně je ukrajinská kapela Antytila na dlouhém turné po zahraničních městech, kde benefičními koncerty získává peníze na podporu ukrajinské armády. 24. října koncertovali i v Praze.
25. 10. 2023|

Ed Sheeran nevykradl hit Marvina Gaye, rozhodla porota

Britský písničkář Ed Sheeran vyhrál další soudní spor kvůli plagiátorství. Newyorská porota se shodla na tom, že jeho hit Thinking Out Loud z roku 2014 není vykradený z písně Let's Get It On z roku 1973 od amerického soulového zpěváka Marvina Gaye. Dědicové Gayeova spoluautora tvrdili, že jim Sheeran, Warner Music Group a Sony Music Publishing dluží peníze za porušení autorských práv. O náročném období i kvůli soudním přím pojednává aktuální Sheeranova deska Subtract.
5. 5. 2023Aktualizováno5. 5. 2023, 17:07|

Adele opanovala Brit Awards. Poprvé se nesoutěžilo podle pohlaví

Britská popová zpěvačka Adele uspěla v letošním ročníku hudební soutěže Brit Awards. Odnesla si ceny umělkyně roku, písně roku i alba roku. Ocenění pro kapely dostala rocková skupina Wolf Alice. Novinkou letošního ročníku bylo, že organizátoři zrušili kategorie podle pohlaví.
9. 2. 2022|

Ed Sheeran přilákal 80 tisíc fanoušků a přidal další koncert. Letňany opět čeká omezení

Britský hudebník Ed Sheeran v pondělí večer na letišti v pražských Letňanech odehraje druhý koncert. Pořadatelé další vystoupení přidali kvůli velmi rychle vyprodanému nedělnímu koncertu. Lístky v předprodeji zmizely během několika hodin a v hledišti bylo v neděli podle pořadatelů téměř 80 tisíc návštěvníků. Policie upozornila, že v souvislosti s koncertem bude přijímat bezpečnostní opatření a návštěvníci musí opět počítat s dopravními omezeními.
8. 7. 2019|

Kvůli koncertům Eda Sheerana v Praze uzavře policie okolní ulice, noční metro posílí spoje

V pražských Letňanech se v neděli a v pondělí uskuteční dvojice koncertů britského zpěváka Eda Sheerana. Pražský dopravní podnik kvůli nim posílí linky metra a soupravy budou jezdit až do jedné hodiny ráno. Policie také pro auta uzavře ulice v okolí koncertního areálu.
7. 7. 2019|

Recenze: Láska, Beatles a Ed Sheeran. Yesterday je krásná pocta velké kapele

Dvanáct vteřin celosvětového blackoutu stačí na to, aby ze světa zmizely všechny stopy po Beatles. Naštěstí tu je neúspěšný písničkář Jack Malik, kterému písně Beatles v paměti uvízly. Jak jinak nastartovat svou kariéru než sázkou na jistotu? Text písně Yesterday si písničkář odžije na vlastní kůži a zjistí, že jeho hudební jackpot byl tak trochu danajský dar. Film bude k vidění také na filmovém festivalu v Karlových Varech.
27. 6. 2019|

Filmová upoutávka týdne: Svět, kde zapomněli na Beatles? Pro Dannyho Boyla záminka ke komedii

Danny Boyle možná nebude podepsán pod příštím filmem s Jamesem Bondem, filmoví diváci ale o jeho talent nebudou ochuzeni. Koncem června dorazí i do českých kin snímek Yesterday, který zarezonuje u fanoušků kapely Beatles. Je totiž plný jejich písniček. Na druhou stranu se odehrává ve světě, kde téměř všichni zapomněli na to, že skupina Beatles a její muzika kdy existovaly.
16. 2. 2019|

Dobří hudebníci se vracejí. Letos v Česku zahraje Dylan, Sheeran i The Smashing Pumpkins

Ne nahrávky, ale především živé koncerty jsou dnes tím, co hudebníky živí a fanoušky nejvíce těší. „Čím dál víc kapel se vydalo na cesty, dělá delší turné. Pro kapely, které hrávaly dřív v Severní Americe a západní Evropě, už to teritorium nestačí,“ těží ze zájmu vyrazit ze studia mezi lidi podle hudebního publicisty Pavla Turka i české publikum. Koho v roce 2019 uslyší? Představujeme především velká jména zahraničních zpěváků a kapel, kteří se do Česka vracejí.
6. 1. 2019|

Songwriter Ed Sheeran si nechal nahlédnout do hlavy

Anglického zpěváka a textaře Eda Sheerana přibližuje dokument Songwriter. Muzikantův bratranec Murray Cummings ve snímku zaznamenal, jak vznikalo Sheeranovo zatím poslední album Divide.
7. 8. 2018|