TÉMA

Vratimov

Ostravská Liberty přijde o dodavatele energií, koksovna půjde do útlumu. Tameh ukončí provoz do středy

Společnost Tameh Czech řízeně ukončí provoz do středy. Do té doby využije uhlí, které jí dodá OKD, uvedl mluvčí Tamehu Patrik Schober. Znamená to, že Tameh přestane dodávat energie hutní společnosti Liberty Ostrava. Předseda základní organizace OS KOVO Liberty ČR Petr Slanina řekl, že koksovna huti půjde do teplého útlumu. Liberty zatím na zaslané dotazy nereagovala. Se zástupci hutní firmy se ve středu setká ministr průmyslu a obchodu Jozef Síkela (za STAN).
18. 12. 2023Aktualizováno18. 12. 2023, 18:26|

Dodavatel energií pro Liberty je v insolvenci. Vláda chce po hutní firmě plán restrukturalizace

Společnost Tameh Czech na sebe podala insolvenční návrh, napsala ČTK. Firma, která dodává energie huti Liberty Ostrava, uvedla, že se dostala do sekundární platební neschopnosti poté, co jí Liberty téměř před půlrokem svévolně přestala platit za dodávané produkty. Vůči věřitelům má Tameh závazky po lhůtě splatnosti převyšující 255 milionů korun. Podle ministra práce a sociálních věcí Mariana Jurečky (KDU-ČSL) stát situaci nehodlá řešit mimořádnou půjčkou pro hutní podnik. Vláda po Liberty požaduje věrohodný plán restrukturalizace. O společnosti chce kvůli jejímu podnikání v dalších státech hovořit i s Evropskou komisí.
15. 12. 2023Aktualizováno15. 12. 2023, 20:21|

Soud řeší znásilnění na cyklostezce. Žena tvrdí, že ji muž ohrožoval nožem

Případ údajného sexuálního zneužití šestadvacetileté ženy začal řešit Krajský soud v Ostravě. Za znásilnění pod hrozbou zabití a loupež poslal žalobce před soud sedmadvacetiletého muže.
11. 12. 2018|

Začne likvidace 7000 tun toxických kalů. Odstranění ekologické katastrofy zaplatí i stát

Zhruba sedm tisíc tun kalů z lagun po chemičce Ostramo, které jsou přes šest let uskladněny v areálu bývalých papíren ve Vratimově u Ostravy, začnou likvidovat najaté odborné firmy. Skládku tento týden Moravskoslezský kraj předal sdružení firem SUEZ Využití zdrojů a AVE CZ odpadové hospodářství, které vyhrálo výběrové řízení na likvidaci.
2. 8. 2018|

Ostravský domov pro seniory zavřel po čtyřech měsících. Dvě desítky klientů získaly náhradní ubytování

Provozovatel penzionu Wendy, kde našly dočasný domov na dvě desítky seniorů, činnost svého zařízení ukončil. V domě žili senioři od dubna. Fungování střediska v poslední době prověřoval krajský úřad. Má totiž podezření, že v něm docházelo k porušování zákona.
1. 8. 2018|