TÉMA

Taxify

Praha bude plná řidičů z Východu, kteří nerespektují světla na semaforech, varuje mluvčí taxikářů

Taxíky bez taxametrů i svítilen na střeše. Vláda schválila novelu zákona, která mění podmínky pro provozování taxi a kterou chce dát stejnou šanci klasickým i alternativním taxislužbám. Mluvčí Sdružení českých taxikářů Martin Běhounek v pořadu 90' ČT24 uvedl, že stát by měl dbát o to, aby služba byla profesionální, přitom deregulací z ní udělá neprofesionální obor. Ředitel odboru veřejné dopravy na ministerstvu dopravy Ondřej Michalčík oponuje, že novela je potřebná.
28. 2. 2019|

Vláda zkouší srovnat podmínky. Taxikáři nebudou potřebovat taxametry

Vozidla taxislužeb už zřejmě nebudou potřebovat taxametry a střešní svítilny, řidiči navíc nebudou muset procházet zkouškami z místopisu. Navrhuje to novela zákona o silniční dopravě, kterou schválila vláda. Nyní míří před poslance. Sdružení českých taxikářů novelu kritizuje s tím, že nezohledňuje jejich připomínky a vyvolá chaos.
27. 2. 2019|

Taxify se stahuje z krajských měst. Působit už bude jenom v Praze

Přepravní společnost Taxify v pondělí ukončila provoz v Ostravě, Olomouci, Plzni a Českých Budějovicích a nadále bude působit pouze v Praze. Do ostatních měst České republiky se společnost případně vrátí až po legislativních změnách. Estonská firma přitom rozšířila svůj provoz do čtyř krajských měst teprve letos v červenci.
17. 12. 2018Aktualizováno17. 12. 2018, 15:09|

Taxify nesmí dál působit v Praze, podle soudu se musí řídit pravidly pro taxislužby

Přepravní společnost Taxify nesmí dál jezdit v Praze, dokud nebude dodržovat zákonné podmínky pro taxi. Rozhodl o tom Městský soud v Praze, podle kterého firma provozuje přepravní služby, a musí tak dodržovat zákonné podmínky pro taxikáře. Rozhodnutí není pravomocné, estonská firma se chce proti rozhodnutí odvolat. Řidiči Taxify budou po Praze zatím jezdit dál.
4. 12. 2018Aktualizováno4. 12. 2018, 16:50|

Hořící auta, výhrůžky zbraní. Spory taxikářů a řidičů alternativních taxislužeb se vyostřují

Koncem července expandovala společnost Taxify z Prahy do čtyř krajských měst: Ostravy, Olomouce, Plzně a Českých Budějovic. Hned po několika dnech se objevily první útoky na její řidiče, údajně ze strany koncesovaných taxikářů. Plzeňský řidič Taxify dokonce tvrdí, že na něj při jednom z konfliktů konkurent vytáhl střelnou zbraň. Vyostřenou situaci má do budoucna uklidnit novela zákona o taxislužbách.
16. 8. 2018|

Taxify v Česku expanduje do čtyř dalších měst. Vedle aut zkouší i motorky a elektrické koloběžky

Alternativní přepravní společnost Taxify rozšiřuje od pátku své působení do dalších čtyř krajských měst – Ostravy, Olomouce, Plzně a Českých Budějovic. Na rozdíl od známějšího Uberu se Taxify daří lépe vyjednávat o svém podnikání s evropskými vládami, shrnuli svoje podnikání pro ČT zakladatelé firmy Markus a Martin Villigové s tím, že by se tuzemská pravidla mohly inspirovat Estonskem.
27. 7. 2018|