TÉMA

Mick Jagger

Karel III. přiletěl do Paříže, Macron mu uspořádal recepci ve Versailles

Britský král Karel III. se svou manželkou Camillou ve středu přiletěli do Paříže na třídenní státní návštěvu. Monarcha se odpoledne následně setkal s francouzským prezidentem Emmanuelem Macronem a první dámou Brigitte Macronovou u pařížského Vítězného oblouku, pod nímž král symbolicky zažehl věčný oheň pro Francii. Večer se ve Versailles konala na počest královského páru slavnostní banket.
20. 9. 2023Aktualizováno20. 9. 2023, 22:44|

Mick Jagger slaví osmdesátiny. Zvláštní fenomén, říká o něm Mišík

Mick Jagger, jeden z nejslavnějších hudebníků planety, slaví osmdesátiny. Jeho The Rolling Stones byli svého času populárnější než The Beatles. Od britské královny obdržel šlechtický titul. Dodnes se udržuje ve skvělé fyzické kondici, je známý svým humorem a má vřelý vztah k Česku.
26. 7. 2023|

Beatles a Rolling Stones mnoho společného nenahráli. Možná to změní příští album Stounů

Dva bývalí členové Beatles Paul McCartney a Ringo Starr se možná objeví na příštím albu Rolling Stones. Americký týdenk Variety přišel s informací, že hudebníci již část materiálu nahráli v Los Angeles. Produkce alba se blíží do fáze mixování, co se objeví na finální podobě desky, si ovšem zatím nechávají hudebníci pro sebe.
23. 2. 2023|

Zemřel Jeff Beck, jeden z nejlepších kytaristů všech dob

Ve věku 78 let zemřel jeden z nejlepších kytaristů všech dob, Brit Jeff Beck. Držitel několika cen Grammy a člen rokenrolové síně slávy posouval hranice blues, jazzu a rock'n'rollu. Zemřel v úterý poté, co se „nakazil bakteriální meningitidou“, uvedla agentura Reuters s odvoláním na prohlášení Beckových zástupců.
12. 1. 2023|

Královna byla skálou, na které stála moderní Británie, uvedla premiérka Trussová

K úmrtí britské panovnice Alžběty II. se vyjádřili také politici přímo z Británie a ze zemí britského společenství (Commonwealthu). Nová britská premiéra Liz Trussová ji označila za skálu, na které byla vystavěna moderní Británie.
8. 9. 2022|

Počet obětí výbuchu v luxusním hotelu v Havaně se zvýšil na čtyřicet

Počet obětí pátečního výbuchu v luxusním hotelu Saratoga v Havaně se zvýšil na čtyřicet. Uvedla to agentura AFP s odkazem na kubánské ministerstvo zdravotnictví. Záchranáři stále prohledávají trosky a obávají se, že bilance obětí není konečná. V nemocnicích zůstává 18 zraněných.
10. 5. 2022|

„Udělá si na mě čas,“ říká o vztahu se slavnějším bratrem Chris Jagger. V Česku zahrál sám za sebe

Chris Jagger má se svým o dost slavnějším bratrem Mickem společné nejen příjmení, ale také hudbu. Před pár dny britský hudebník svou tvorbu představil také českým posluchačům. Zahrál v komorní atmosféře pražského klubu Doupě, ale také předstoupil před dav na Václavském náměstí při koncertě na podporu Ukrajiny.
8. 3. 2022|

Zemřel bubeník Rolling Stones Charlie Watts

Nedlouho po osmdesátých narozeninách zemřel bubeník skupiny Rolling Stones Charlie Watts.  Ke slavné kapele se rocker se vzezřením anglického gentlemana přidal v roce 1963. „Charlie byl milovaným manželem, otcem a dědečkem a jako člen Rolling Stones také jedním z nejlepších bubeníků své generace,“ uvedl v prohlášení bubeníkův mluvčí Bernard Doherty.
24. 8. 2021Aktualizováno24. 8. 2021, 23:55|

Tanky se valí ven, kameny se valí sem. Před 30 lety zahráli v Praze Rolling Stones

Evropa je teď větší, okomentoval Mick Jagger pád železné opony. Koncert kapely Rolling Stones 18. srpna 1990 v Praze byl důkazem, že i Československo do větší Evropy patří. Místo spartakiádních Poupat duněla strahovským stadionem Satisfaction od symbolu západní kultury.
18. 8. 2020|

30 let zpět: Kameny se valí do Prahy

Když 18. srpna 1990 před stotisícovým publikem na pražském strahovském stadionu vystoupila legendární britská kapela Rolling Stones, vnímali to mnozí jako symbolické potvrzení pádu komunistického režimu v Československu. Podívejte se na první záběry frontmana skupiny Micka Jaggera po příletu na ruzyňské letiště.Vraťte se každý den na chvíli o 30 let zpět a podívejte se, jaké okamžiky přinesl rok 1990.
17. 8. 2020|

„You Are The Champions“. Kapela Queen zahrála pro zdravotníky v první linii

Kapela Queen vydala novou verzi slavného hitu „We Are The Champions“. Píseň s upraveným textem adresuje všem, kteří bojují s koronavirem v první linii. Výtěžek poputuje do nadace Světové zdravotnické organizace (WHO) pro potírání nemoci COVID-19. Už dříve boj proti šíření nákazy podpořili Paul McCartney, Elton John, Lady Gaga, Billie Eilish nebo Rolling Stones.
2. 5. 2020|

I can't get no satisfaction, si 75letý „držák“ Mick Jagger říkat nemůže

„Myslel jsem, že to nevydrží ani dva roky,“ přiznal Mick Jagger v jednom z rozhovorů – kapele The Rolling Stones zpočátku moc šancí nedával. Mýlil se. Jak se mohli na vlastní uši a oči letos přesvědčit i čeští fanoušci při pražském koncertě, „Kameny“ drží pořád fest a ve formě je i jejich frontman, který 26. července slaví pětasedmdesáté narozeniny.
26. 7. 2018|