TÉMA

Klamoš

Útěk tygrů a lva z bioparku na Hradecku vyšetřuje policie jako obecné ohrožení
Policie začala pondělní útěk lva a dvou tygrů v soukromém Bioparku Štít u obce Klamoš na Královéhradecku vyšetřovat jako podezření ze zločinu obecného ohrožení. Případnému viníkovi hrozí při odsouzení trest od tří do osmi let vězení. V případu zatím policie nikoho neobvinila. Oznámila to mluvčí policie Lenka Burýšková.
18. 7. 2018|
Tygři a lev utekli na Královéhradecku kvůli špatnému zabezpečení klece, zjistili veterináři
Klec, ze které v pondělí v Bioparku Štít utekli dva tygři a jeden lev, nebyla podle veterinářů dostatečně zabezpečená. Zjistili to při následné kontrole. Krajská veterinární správa Královéhradeckého kraje také nařídila chovateli, aby zvířatům zlepšil podmínky. České televizi to řekl mluvčí Státní veterinární správy Petr Vorlíček. Kvůli zjištěným pochybením podali inspektoři podnět k obci s rozšířenou působností, pod kterou Štít patří, tedy Hradci Králové.
17. 7. 2018|Grubnerová Andrea
V bioparku na Hradecku utekli dva tygři a lev z cirkusu. Veterináři už je uspali, šelmy míří do Turecka
V soukromém Bioparku Štít na Hradecku utekli dopoledne dva tygři a jeden lev. Zvířata neopustila areál bioparku. Veterinářům se je krátce po poledni podařilo všechny uspat. Na místě zasahovalo osm policejních hlídek, zásahová jednotka i vrtulník. Zvířata nejsou z bioparku, ale z německého cirkusu Williams. Mají namířeno do nové turecké zoo pro přestárlá zvířata.
16. 7. 2018Aktualizováno16. 7. 2018, 15:30|