TÉMA

Rudy Linka

Začíná Bohemia JazzFest. Poprvé se představí legenda stylu fado Camané

V Královské zahradě na Pražském hradě v úterý začíná 18. ročník festivalu Bohemia JazzFest. Akce se v Praze tradičně konala v historickém centru na Staroměstském náměstí. Letos se organizátor a duchovní otec, kytarista Rudy Linka, rozhodl festival přemístit na Pražský hrad jako „výraz radosti ze zvolení nového prezidenta Petra Pavla“.
11. 7. 2023|

Bez obleku, zdarma a s hvězdami z celého světa. Na českých náměstích začíná Bohemia JazzFest

Letošní přehlídku jazzových koncertů na historických náměstích Bohemia JazzFest zahájí v pondělí na Staroměstském náměstí v Praze Iva Bittová a Antonín Fajt. Akce, která je tradičně pro diváky zdarma, se uskuteční na šesti místech. Festivalový den začíná vždy v 17:30 a končí ve 22:00.
11. 7. 2022|

„Nenechme se otrávit!" Připomeňte si tvorbu oslavence Jiřího Suchého v iVysílání

Herec, režisér, hudebník, dramatik, spisovatel, textař, výtvarník a především zakladatel Divadla Semafor Jiří Suchý slaví 1. října devadesáté narozeniny. Vybíráme při té příležitosti z iVysílání záznamy jeho vystoupení, archivní záběry i rozhovory.
1. 10. 2021|

Začíná Bohemia JazzFest (čti: jasfest). Letos on-line šíří optimismus

V Praze měl v pondělí 27. července začít Bohemia JazzFest, patnáctý ročník jazzového festivalu se ale musel přizpůsobit pandemickým podmínkám. Jen pro letošek se přejmenoval na JasFest a „jas“ bude šířit on-line – živými přenosy z koncertů bez účasti veřejnosti. Na úvod zahrají Debbi Kahl, Miroslav Vitouš a Lenka Dusilová.
27. 7. 2020|

Hudba jako návod pro demokracii. V centru Prahy začíná Bohemia JazzFest

Pod širým nebem v pondělí večer na pražském Staroměstském náměstí začne 14. ročník mezinárodního hudebního festivalu Bohemia JazzFest. Festival otevře mezinárodně uznávaný rakouský kytarista Wolfgang Muthspiel. Akce na Staroměstském náměstí bude pokračovat i 9. července. JazzFest pak zamíří do Plzně, Liberce, Domažlic, Tábora a Brna. Vstup na všechny koncerty je tradičně zdarma.
8. 7. 2019|

Česká náměstí rozezní Bohemia Jazz Fest. Přehlídka láká na hvězdná jména a vstup zdarma

Začíná tradiční Bohemia Jazz Fest. V pondělí a úterý se na pražském Staroměstském náměstí vystřídá šest jazzových interpretů z různých koutů Evropy. Je mezi nimi proslulý trumpetista Enrico Rava nebo Martina Bárta, která koncertuje především v Německu a loni reprezentovala Českou republiku v mezinárodní soutěži Eurovize. Festival pokračuje na náměstích dalších českých měst. Všechny koncerty jsou přístupné zdarma.
9. 7. 2018|