TÉMA

Olbramovice

Pavel zvítězil i v České Čermné, kde má chalupu. Babiš v obci u Čapího hnízda

Oba kandidáti na prezidenta uspěli na místech, na něž mají vazby. Petr Pavel tak získal výraznou podporu v České Čermné na Náchodsku, kde má chalupu, a v Černoučku na Litoměřicku, kde žije. Andrej Babiš (ANO) zase bodoval v Olbramovicích, kde stojí Čapí hnízdo.
28. 1. 2023|

Obchvat Olbramovic začíná sloužit řidičům. Z obce má odvést nadměrnou tranzitní dopravu

V Olbramovicích na Benešovsku začal sloužit řidičům nový obchvat, který má z průtahu obcí odvést tranzitní dopravu. První auta by po obchvatu měla projet mezi 17:00 a 19:00.
30. 9. 2022|

Začíná dlouhá výluka na trati z Prahy do Tábora, stará jednokolejka zaniká

Železniční doprava na staré trati mezi Voticemi a Sudoměřicemi u Tábora v sobotu nad ránem jednou provždy umlkne. Začíná výluka, která potrvá čtvrt roku, potom již začnou vlaky jezdit po nové, dvoukolejné a přímější trati s maximální rychlosti 160 kilometrů za hodinu.
1. 4. 2022|

Nestačí stavět dálnice. Je třeba brát ohled na lidi žijící kolem nich, říká nový spolek obcí

Město Klimkovice a obce Olbramice a Hladké Životice chtějí usilovat o to, aby na život obyvatel měl co nejmenší dopad provoz na dálnicích a silnicích. Založily proto Spolek pro přijatelný život kolem dálnice v Moravskoslezském kraji, do kterého chtějí zapojit i další obce. Vadí jim například nedostatečné řešení problému zvýšeného hluku.
9. 12. 2020|

Středočeský kraj trápí největší dopravní nápor v Česku a špatná infrastruktura

Vedení Středočeského kraje převzala po volbách v roce 2016 koalice ANO, STAN, ODS a Nezávislých Středočechů. Ta se ale rozpadla zhruba po roce fungování. Hnutí ANO se za zády předchozích partnerů nakonec domluvilo s ČSSD a KSČM a společně vedou kraj až do současnosti. Za poslední čtyři roky se třeba podařilo rozšířit pásma integrované dopravy a do systému se zapojily nové středočeské obce. Opozice současnému vedení kraje hlavně vytýká špatný stav silnic a infrastruktury v regionu, který je v Česku dopravně nejvytíženějším.
4. 9. 2020|

Krajský úřad vydal nové stavební povolení pro obchvat Olbramovic

Středočeský krajský úřad vydal nové stavební povolení pro obchvat Olbramovic na Benešovsku. Původní rozhodnutí v minulosti zrušilo ministerstvo dopravy, námitky proti němu podala mimo jiné společnost Davo Corporation, provozující autobazar, nebo firma Imoba z holdingu Agrofert, která vlastní nedalekou farmu Čapí hnízdo.
14. 2. 2020Aktualizováno14. 2. 2020, 14:16|

Ministerstvo dopravy zrušilo stavební povolení na obchvat Olbramovic

Výstavba obchvatu Olbramovic na Benešovsku čelí dalšímu odkladu. Ministerstvo dopravy totiž podle informací České televize zrušilo stavební povolení. Mezi stěžovateli byl i autobazar nebo firma Imoba, která vlastní Farmu Čapí hnízdo. Podle ministerstva dopravy ale její námitka v rozhodnutí nehrála žádnou roli, protože přišla pozdě.
8. 7. 2019Aktualizováno8. 7. 2019, 18:00|

Auta stojí, vlaky nejedou. Silničáři i železničáři odřízli jih Čech od Prahy

Silnice I/3, která vede z Prahy do Tábora a Českých Budějovic, je uzavřená. Popraskala a silničáři ji chtějí před létem opravit. Podél silnice vede také železniční trať, ale i ta je rozkopaná a na celý březen jsou vyhlášeny výluky.
20. 3. 2019|

Vinaři začali se sklizní raných odrůd hroznů. Burčák bude už první týden v srpnu

Vinaři na jihu Moravy začali sklízet první hrozny. Rané odrůdy dozrály díky teplému počasí až o tři týdny dřív. Burčák z moravských hroznů tak bude k dostání už na začátku srpna. Úroda hroznů by mohla být podle vinařů mírně nadprůměrná, kvalita hroznů velice dobrá.
30. 7. 2018|

Kdo spoutal řetězem muže v bunkru? Soud jednoho z podezřelých osvobodil

Krajský soud v Brně zprostil obžaloby Jiřího Procházku. Státní zástupce ho vinil z toho, že spolu s Vítem Pospíšilem připoutal neznámého muže řetězem ve vojenském bunkru u Olbramovic na Znojemsku. Brněnský soud muže za zbavení osobní svobody poslal nejdříve na pět let do vězení, vrchní soud ale rozsudek pro nedostatek důkazů zrušil. Druhému z útočníků odvolací soud letos potvrdil nepodmíněný trest. Rozsudek není pravomocný.
9. 7. 2018|