TÉMA

Rock for People

Rock for People svedl na jedno pódium hvězdy metalu, rocku i rapu a představil i duševní očistu

Největší ročník v historii Rock for People skončil. Ten letošní, v pořadí již sedmadvacátý, nalákal do hradeckého Parku 360 na sedmatřicet tisíc fanoušků všech věkových kategorií. Na ranveji hradeckého letiště se tak po roce opět tyčila gigantická stage „Fat Lady“, která je jedním z největších pódií v Evropě a už loni posunula technické limity. Areál byl koncipován až pro 40 tisíc návštěvníků a kromě 130 koncertů, včetně takových hvězd, jako Slipknot, Machine Gun Kelly či The 1975, nabídl i doprovodný program a vizuální zpracování prostoru.
13. 6. 2023|

Rock for People předvedou Slipknot i Muse. Nejnabitější, říkají pořadatelé o letošním ročníku

Na bývalém vojenském letišti v Hradci Králové začíná Rock for People. Sedmadvacátý ročník je podle pořadatelů největší v historii této hudebníky přehlídky. Tisíce fanoušků táhnou na východ Čech hvězdy jako Muse, Slipknot, Machine Gun Kelly a The 1975.
8. 6. 2023|

„Žánrově bezbariérové“. Hudební festivaly lákají kromě hvězd i na nové technologie

Blížící se hudební festivaly odhalují další novinky. Rock for People chce s rekordním rozpočtem vsadit i na nové technologie, Metronome Prague zase oznamuje interprety, kteří původně nebyli na programu. Ten odhalilo i podzimní pokračování festivalu Prague Sounds.
2. 6. 2023|

Obyvatelé obcí na Pardubicku mohou opět podepisovat petici proti spalovně v Rybitví

Obnovenou petici proti spalovně nebezpečných odpadů v Rybitví na Pardubicku už lidé mohou znovu podepisovat. Podpisové archy jsou například v pardubickém turistickém centru. Město Pardubice a okolní samosprávy rozhodly, že ve sběru podpisů budou pokračovat. Původně měla petice víc než deset tisíc podpisů, některé z nich ale byly neplatné.
26. 5. 2023|

Rock for People přivítá Machine Gun Kelly. Hlavními hvězdami jsou i Muse, Slipknot a The 1975

Festival Rock for People prozradil jméno posledního ze čtyř headlinerů nadcházejícího ročníku. Na letiště v Hradci Králové dorazí příští rok americký rockový rapper Colson Baker známý pod jménem Machine Gun Kelly. Rock for People se uskuteční od 8. do 11. června. Na hlavním pódiu se s MGK vystřídají ještě kapely Slipknot, Muse a The 1975.
6. 12. 2022|

Rok for People hlásí vyprodáno a rekordní rozpočet. Část ho padla na Green Day

Kapely Fall Out Boy, Biffy Clyro či Weezor míří na královéhradecké letiště, kde začíná festival Rock for People. Spolu s nimi vystoupí i největší magnet letošního ročníku – Green Day, jejichž koncertem program v sobotu vyvrcholí. Pořadatelé už před začátkem přehlídky hlásili, že Rock for People je vyprodaný.
15. 6. 2022|

Rammstein, Clapton či Pearl Jam si podávají dveře na koncertech v Česku. Boom, který přejde, říká hudební publicista

Na českých koncertních pódiích se během pár týdnů vystřídaly kapely Rammstein, Imagine Dragons či Pet Shop Boys, kteří dokonce vystupovali ve stejný den jako španělský zpěvák Enrique Iglesias. Na léto už mají cestu do Česka naplánovanou The Offspring, Kiss i třeba Pearl Jam. Hudební program je po pandemické pauze, kdy se musela mnohá vystoupení odložit, našlapaný. „Je to abnormální stav,“ zdůrazňuje hudební publicista Honza Vedral.
9. 6. 2022|

Devět tuzemských festivalů, které stihnete do konce srpna

Příznivci metalové hudby, operního zpěvu, nového cirkusu, flamenka i filmu si do konce srpna mohou přijít na své na některém z letních festivalů. Mnohé přehlídky se konají se zeštíhleným programem nebo méně hvězdnými zahraničními hosty, než jsou jejich návštěvníci zvyklí z „nepandemických“ let.
12. 8. 2021|

Streamování už nestačí. Festival Rock for People se přesunul do počítačové hry

Pasivní sledování koncertů, které se kvůli pandemii nemohou odehrát naživo, už podle pořadatelů festivalu Rock for People nestačí. Pro návštěvníky proto na poslední lednovou neděli připravili počítačovou hru, která simulovala skutečný festival.
1. 2. 2021|

Vláda rozvolňuje, deváťáci se mohou vrátit do škol. Velké letní festivaly ale nebudou

Deváťáci se budou od 11. května moct vrátit do škol, aby se mohli připravovat na přijímací zkoušky. Rozhodla o tom ve čtvrtek vláda při jednání o další vlně rozvolňování podmínek chování v epidemii. Od 11. května se také budou moci konat společenské, sportovní a kulturní akce s účastí do 100 osob. Velké letní festivaly ale letos v létě kvůli koronaviru nebudou.
30. 4. 2020|

Vláda schválila navýšení ošetřovného na 80 procent denního základu a potvrdila začátek rozvolňování

Vláda schválila navýšení ošetřovného na 80 procent denního základu z dosavadních 60 procent, a to zpětně od 1. dubna. Od pondělí mohou také otevřít řemeslníci, farmářské trhy, autobazary či autosalony. První vlnu rozvolnění opatření potvrdil ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO). V omezené míře se podle něj od začátku příštího týdne otevřou i vysoké školy.
17. 4. 2020Aktualizováno17. 4. 2020, 19:17|

Na festival Rock for People připraví tvrdá zima

Další ročník festivalu Rock for People se uskuteční až v červnu příštího roku, organizátoři ale fanouškům zkracují čekání sérií koncertů převážně americké tvrdé muziky. Pod hlavičkou Rock for People Concerts v pražských klubech zahrají kapely Queensrÿche, Attila, Eskimo Callboy, Stray from the Path a Gwar, kteří vystoupí také ve Zlíně.
8. 11. 2019|

Úřad v Jaroměři zakázal Rock for People v areálu letiště. Hradec Králové se tím řídit nehodlá

Dokument stavebního úřadu v Jaroměři vyvolal rozruch na magistrátu Hradce Králové i mezi pořadateli červencového festivalu Rock for People na tamním letišti. Stavební úřad se v něm zabývá posudkem festivalového parku a podle úředního sdělení se přehlídka na tomto místě konat nesmí.
2. 6. 2019|

Rock for People vzpomíná na Radima Hladíka. Hlavní hvězdou jsou Prodigy

Večírkem pro nedočkavé začal už v úterý festival Rock for People v Hradci Králové. Hlavní hvězdou letošního ročníku budou britští The Prodigy. Vzpomínku na jednu z nejvýraznějších postav českého rocku nabídne koncert Radim Hladík Tribute.
4. 7. 2018|