TÉMA

Rolling Stones

Nejvyšší soud napravuje příkoří vůči máničkám. Za dlouhé vlasy čelily státním represím i násilí

Během těchto měsíců jsou Nejvyšším soudem rehabilitovány desítky lidí, kteří byli v druhé polovině šedesátých let zavíráni do vězení kvůli nošení dlouhých vlasů. Perzekuce takzvaných mániček se odehrávala v době relativní kulturní svobody, pro niž se vžilo sousloví „zlatá šedesátá“. Omluvu demokratického státu za dávná příkoří, která mnohdy osudově proměnila jejich životy, přijímají dnešní osmdesátníci se zadostiučiněním, a to i po desetiletích. Pro Reportéry ČT téma zpracoval David Vondráček.
6. 2. 2024|

Nového alba Rolling Stones se fanoušci dočkají v říjnu, předskakuje mu singl Angry

Rolling Stones definitivně ukončili dohady, zda chystají nové album. Oznámili, že deska Hackney Diamonds vyjde 20. října a rovnou z ní představili singl Angry. Od předchozího studiového alba s původními skladbami A Bigger Bang dělí novinku osmnáct let.
6. 9. 2023|

„Specialista na opravy skel otevírá v září 2023.“ Novinový inzerát může být šifra nového alba Rolling Stones

Kapela Rolling Stones vydá v září už jednatřicáté studiové album. Aspoň tak dešifroval britský deník The Guardian vzkaz v nenápadném inzerátu uveřejněném v londýnském deníku Hackney Gazette. Podle listu je reklama na opravu skel ve skutečnosti vzkazem od Rolling Stones. Legendární rockeři pravdivost teorie nepotvrdili.
24. 8. 2023|

Zemřel bubeník Rolling Stones Charlie Watts

Nedlouho po osmdesátých narozeninách zemřel bubeník skupiny Rolling Stones Charlie Watts.  Ke slavné kapele se rocker se vzezřením anglického gentlemana přidal v roce 1963. „Charlie byl milovaným manželem, otcem a dědečkem a jako člen Rolling Stones také jedním z nejlepších bubeníků své generace,“ uvedl v prohlášení bubeníkův mluvčí Bernard Doherty.
24. 8. 2021Aktualizováno24. 8. 2021, 23:55|

Tanky se valí ven, kameny se valí sem. Před 30 lety zahráli v Praze Rolling Stones

Evropa je teď větší, okomentoval Mick Jagger pád železné opony. Koncert kapely Rolling Stones 18. srpna 1990 v Praze byl důkazem, že i Československo do větší Evropy patří. Místo spartakiádních Poupat duněla strahovským stadionem Satisfaction od symbolu západní kultury.
18. 8. 2020|

30 let zpět: Kameny se valí do Prahy

Když 18. srpna 1990 před stotisícovým publikem na pražském strahovském stadionu vystoupila legendární britská kapela Rolling Stones, vnímali to mnozí jako symbolické potvrzení pádu komunistického režimu v Československu. Podívejte se na první záběry frontmana skupiny Micka Jaggera po příletu na ruzyňské letiště.Vraťte se každý den na chvíli o 30 let zpět a podívejte se, jaké okamžiky přinesl rok 1990.
17. 8. 2020|

30 let zpět: Co se stalo v Praze

Pohlednicová reportáž o tom, co se všechno dělo v Praze dne 11. srpna 1990. Přípravy na koncert Rolling Stones, setkání Svědků Jehovových a jak to vypadalo v pěší zóně?Vraťte se každý den na chvíli o 30 let zpět a podívejte se, jaké okamžiky přinesl rok 1990.
12. 8. 2020|

Vteřina dějepisu: K čemu dostal Václav Havel v roce 1995 od Rolling Stones dálkové ovládání?

V ulicích se vyrojilo 10 tisíc strážníků, taxikáři ucpali silnice, stovky lidí přespávaly na trávě a pak stačilo jen říct „Ahoj, Praho!“ a sto třicet tisíc fanoušků Rolling Stones zaburácelo. Pátého srpna 1995 se legendární rocková kapela vrátila na Strahovský stadion a odehrála největší koncert v historii České republiky vůbec. Na vystoupení, které zapadalo do velkého mejdanu devadesátých let, přišel i tehdejší prezident Václav Havel. „Valící se kameny“ na oplátku navštívily státníka na Pražském hradě a předaly mu dálkové ovládání… k čemu?
5. 8. 2020|
Doporučujeme

KVÍZ: Ruku na ledvinku. Co víte o devadesátých letech?

Atmosféra devadesátých let v tomto roce vtrhla naplno do ulic – a to nejenom bilancováním tří dekád od sametové revoluce, ale i módními trendy, které znovu kážou světlé džíny do pasu a ledvinku do šatníků pánů i dam. Ovšem… ruku na ni: Co o devadesátkách vlastně víte?
31. 12. 2019Aktualizováno4. 1. 2020, 16:11|

I can't get no satisfaction, si 75letý „držák“ Mick Jagger říkat nemůže

„Myslel jsem, že to nevydrží ani dva roky,“ přiznal Mick Jagger v jednom z rozhovorů – kapele The Rolling Stones zpočátku moc šancí nedával. Mýlil se. Jak se mohli na vlastní uši a oči letos přesvědčit i čeští fanoušci při pražském koncertě, „Kameny“ drží pořád fest a ve formě je i jejich frontman, který 26. července slaví pětasedmdesáté narozeniny.
26. 7. 2018|

Pec nám spadla. Rolling Stones bořili Prahu svou energií

Na padesát tisíc fanoušků všech generací si ve středu v pražských Letňanech poslechly hudební legendu. Koncert Rolling Stones, kteří se do Prahy vrátili po patnácti letech, jim nepokazily ani organizační potíže s elektronickými náramky, ani problémy s bezhotovostními platbami.
5. 7. 2018|

Platit na koncertu či festivalu jedině náramkem? Nový systém sklízí kritiku

Sérii výhrad vzbudily na začátku festivalové sezony bezkontaktní platební náramky, které současně fungují jako vstupenky do hudebních areálů. Návštěvníci festivalů si stěžují na poplatky za nabití těchto pásků, vracení zbylých peněz i zastropování částky, kterou už pořadatel vracet nehodlal.
4. 7. 2018|

Rolling Stones, to není jen show, ale prazáklad celé populární hudby, těší se hudební kritik

Kameny jsou opět v Praze. Legendární britská kapela Rolling Stones ve středu večer vystoupí na letišti v Letňanech. Koncert bude součástí evropské části jejího turné No Filter, které zahájila 17. května v Dublinu. Rockoví matadoři do Prahy nepřivezli jenom megalomanskou rockovou show, ale také bluesový prazáklad celé populární hudby, domnívá se hudební publicista Lidových novin Ondřej Bezr, který byl hostem Studia 6. Otázky kladl moderátor Jiří Václavek.
4. 7. 2018|

Prahu čeká dopravní peklo. Velké akce ochromí Eden, Letňany i Holešovice, začnou i výluky v metru

S rozsáhlými dopravními omezeními musí v následujících dnech počítat každý, kdo se bude pohybovat po Praze – autem i veřejnou dopravou. Sejdou se tři velké akce: Již ve středu vystoupí v Letňanech Rolling Stones, v dalších dvou dnech pak bude hromadnými skladbami v Edenu vrcholit všesokolský slet. Současně bude o celém prodlouženém čtyřdenním víkendu slavit na Výstavišti v Bubenči 115 let Harley-Davidson s účastí desítek tisíc motocyklů. Do toho všeho začnou o svátcích dvě výluky v metru a budou pokračovat dlouhodobé uzavírky a tramvajové výluky.
4. 7. 2018|

Rolling Stones chystají nové album, Mick Jagger zatím píše protestsongy

Frontman britské skupiny The Rolling Stones Mick Jagger vydal dvě písně, kterými vyjadřuje zklamání ze současného politického dění ve světě. Skladby Gotta Get a Grip (Musíš se vzpamatovat) a England Lost (Anglie prohrála) považuje zpěvák za audiovizuální projekt. Písně zároveň předskakují novému albu, které „Stouni“ připravují.
28. 7. 2017|

Rolling Stones hrají v českých kinech jako poprvé na Kubě. Olé!

Historicky první koncert Rolling Stones na Kubě si nenechal ujít syn kubánského vůdce Raúla Castra, americký herec Richard Gere nebo modelka Naomi Campbellová. Ze záznamu ho může 16. března vidět kdokoli. V rámci projektu „Jeden den, jeden večer, sto kin“ se bude i v desítkách českých biografů promítat jak záznam vystoupení slavných rockerů, tak dokument, který o jejich jihoamerickém turné vznikl.
15. 3. 2017|