TÉMA

František Novák

Soud schválil další dohody o vině v kauze zakázek Fakultní nemocnice Bulovka

Obvodní soud pro Prahu 8 v pondělí schválil dohodu o vině a trestu s dalším obžalovaným v kauze zakázek Fakultní nemocnice Bulovka Dalimilem Jánským. Podnikatel přijal tříletou podmínku s odkladem na pět let a peněžitý trest 450 tisíc korun. Se žalobcem se na trestu dohodly i dvě obžalované firmy, také jejich dohody v pondělí soud potvrdil. Rozhodnutí soudu je pravomocné. Ze sedmi lidí a třech firem obžalovaných v této části kauzy nemocničních zakázek přijali již dříve trest čtyři lidé.
6. 11. 2023Aktualizováno6. 11. 2023, 17:16|

Soud schválil dohody v kauze zakázek v nemocnici Bulovka. Obžalovaní přijali podmínky

Obvodní soud pro Prahu 8 schválil tři dohody o vině a trestu v kauze dvou zakázek Fakultní nemocnice Bulovka. Bývalí ředitelé nemocnice Andrea Vrbovská a František Novák a také někdejší ekonomická náměstkyně Bulovky Marie Nushiová přijali podmíněné i peněžité tresty a několikaleté zákazy činnosti. Rozhodnutí je pravomocné.
18. 9. 2023|

V kauze manipulací nemocničních zakázek musí firma zaplatit 20 milionů. Peněžitý trest přijali další dva lidé

V kauze manipulací s nemocničními zakázkami přijali obvinění Igor Weiss a Oldřich Kozák peněžité tresty ve výši pět milionů a 300 tisíc korun. Schválené dohody souvisejí se zakázkou na úklid Fakultní nemocnice Bulovka z roku 2017. Dvacetimilionový peněžitý trest zaplatí také obviněná společnost MW Dias. Dohody o vině a trestu pravomocně schválil Obvodní soud pro Prahu 1.
21. 4. 2022|

LN: Policie obvinila bývalého poslance Šnajdra kvůli zakázkám v Nemocnici Na Bulovce

Policie v pondělí zadržela a obvinila bývalého poslance ODS Marka Šnajdra kvůli údajným manipulacím se zakázkami v pražské Nemocnici Na Bulovce. Uvedly to Lidové noviny (LN) na svém webu. Spolu se Šnajdrem policie obvinila další čtyři lidi.
18. 11. 2019|

Ministr odvolal ředitele Nemocnice Na Bulovce. Trestně stíhaný člověk podle něj nemůže zůstat ve funkci

Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO) ve středu ráno odvolal ředitele Nemocnice Na Bulovce Františka Nováka. V nemocnici koncem června zasahovala policie. Nováka následně spolu s dalšími lidmi obvinila z manipulování zakázek. V Bulovce mělo jít o úklidové služby za 149 milionů korun.
4. 7. 2018Aktualizováno4. 7. 2018, 19:37|