TÉMA

Andrea Vrbovská

Před soudem stanuli obžalovaní v kauze zakázek v českých nemocnicích, vinu odmítli

Soud začal rozplétat kauzu údajných manipulací se zakázkami v českých nemocnicích. Obžalovaní, včetně bývalého radního Prahy 1 Daniela Hodka nebo bývalého ředitele Nemocnice Na Františku Roberta Zelenáka, stanuli před soudem kvůli údajné korupci při soutěži na stravovací služby.
14. 11. 2023|

Soud schválil další dohody o vině v kauze zakázek Fakultní nemocnice Bulovka

Obvodní soud pro Prahu 8 v pondělí schválil dohodu o vině a trestu s dalším obžalovaným v kauze zakázek Fakultní nemocnice Bulovka Dalimilem Jánským. Podnikatel přijal tříletou podmínku s odkladem na pět let a peněžitý trest 450 tisíc korun. Se žalobcem se na trestu dohodly i dvě obžalované firmy, také jejich dohody v pondělí soud potvrdil. Rozhodnutí soudu je pravomocné. Ze sedmi lidí a třech firem obžalovaných v této části kauzy nemocničních zakázek přijali již dříve trest čtyři lidé.
6. 11. 2023Aktualizováno6. 11. 2023, 17:16|

Soud schválil dohody v kauze zakázek v nemocnici Bulovka. Obžalovaní přijali podmínky

Obvodní soud pro Prahu 8 schválil tři dohody o vině a trestu v kauze dvou zakázek Fakultní nemocnice Bulovka. Bývalí ředitelé nemocnice Andrea Vrbovská a František Novák a také někdejší ekonomická náměstkyně Bulovky Marie Nushiová přijali podmíněné i peněžité tresty a několikaleté zákazy činnosti. Rozhodnutí je pravomocné.
18. 9. 2023|

Státní zástupce obžaloval pět lidí a jednu firmu kvůli zakázkám v Nemocnici Na Františku

V případu manipulace s veřejnými zakázkami Nemocnice Na Františku v Praze padla obžaloba. ČT to sdělil dozorující státní zástupce z Vrchního státního zastupitelství v Praze Zdeněk Matula. Obžalobě čelí pět lidí a jedna firma. Případ souvisí se zásahem Národní centrály proti organizovanému zločinu (NCOZ) v roce 2018. Kriminalisté tehdy zasahovali v Nemocnici Na Františku, na Bulovce a dalších místech. Obvinění čelil také podnikatel Tomáš Horáček, který s žalobcem už předloni uzavřel dohodu o vině a trestu.
1. 2. 2023|

V kauze manipulací nemocničních zakázek musí firma zaplatit 20 milionů. Peněžitý trest přijali další dva lidé

V kauze manipulací s nemocničními zakázkami přijali obvinění Igor Weiss a Oldřich Kozák peněžité tresty ve výši pět milionů a 300 tisíc korun. Schválené dohody souvisejí se zakázkou na úklid Fakultní nemocnice Bulovka z roku 2017. Dvacetimilionový peněžitý trest zaplatí také obviněná společnost MW Dias. Dohody o vině a trestu pravomocně schválil Obvodní soud pro Prahu 1.
21. 4. 2022|

Státní zástupce Matula: Vyšetřování případu manipulací s nemocničními zakázkami skončí začátkem příštího roku

Policie na počátku příštího roku ukončí vyšetřování případu manipulací se zakázkami v pražských nemocnicích. České televizi to řekl státní zástupce Zdeněk Matula. Hlavní obviněný – podnikatel Tomáš Horáček už uzavřel dohodu o vině a trestu. V kauze je nadále stíhaná i exředitelka Nemocnice Na Bulovce Andrea Vrbovská nebo bývalý poslanec ODS Marek Šnajdr.
14. 12. 2021|

Advokátka využila stíhání lobbisty Horáčka. Vyváděla peníze z jeho firem, míní policie

Policie obvinila bývalou advokátku stíhaného lobbisty Tomáše Horáčka. Podle detektivů nakládala bez jeho vědomí s firmou, kterou ovládal. Horáček je ústřední postavou kauzy nemocničních zakázek a usiluje o status spolupracujícího obviněného.
6. 7. 2021|

Uplácelo se na Bulovce? Policejní odposlechy citují hovory z restaurace i z kanceláře nemocnice

Policie prošetřuje kauzu údajně zmanipulované zakázky na výměnu lineárních urychlovačů za 130 milionů v pražské nemocnici na Bulovce. Část obviněných se podle policejních dokumentů na předávání úplatků domlouvala v restauraci nebo přímo v kancelářích nemocnice. Zejména díky svědectví už obviněného Tomáše Horáčka policie stíhá pětici lidí včetně bývalé ředitelky nemocnice Andrey Vrbovské či exposlance ODS Marka Šnajdra. Všichni ale vinu odmítají.
30. 11. 2019|

Se Šnajdrem je obviněna i exředitelka Bulovky Vrbovská a její náměstkyně Nushiová

Kvůli údajným manipulacím se zakázkami pražské Nemocnice Na Bulovce policie vyslechla bývalého poslance ODS Marka Šnajdra. Podle policejního usnesení měl dostat úplatek ve výši 50 tisíc korun, což on odmítl. Případ se týká zakázky na obnovu lineárních urychlovačů za 120 milionů. Spolu se Šnajdrem jsou obviněny dvě firmy a čtyři lidé. Mezi nimi je i bývalá ředitelka nemocnice Andrea Vrbovská a její náměstkyně Marie Nushiová.
19. 11. 2019Aktualizováno19. 11. 2019, 16:11|

iROZHLAS.cz: Policisté zasahovali v budovách vnitra a hasičů, zřejmě kvůli kauze kolem podnikatele Horáčka

Policisté ve čtvrtek provedli domovní prohlídky v budovách ministerstva vnitra a generálního ředitelství hasičského záchranného sboru. Podle serveru iROZHLAS.cz zásah souvisel s kauzou údajných manipulací s nemocničními zakázkami, v níž čelí obvinění mimo jiné severočeský podnikatel Tomáš Horáček. Po prohlídkách nebyl nikdo obviněn, podle státního zástupce šlo hlavně o dokumenty.
18. 10. 2019|

V kauze pražských nemocnic obviněno jedenáct lidí a dvě firmy. Ústřední postavou je podnikatel Horáček

Policie obvinila v kauze manipulací se zakázkami ve dvou pražských nemocnicích jedenáct lidí a dvě firmy. Hlavní postavou celého případu je podle policie ústecký podnikatel Tomáš Horáček. Spolu s ním detektivové stíhají i exředitelku Nemocnice Na Bulovce Andreu Vrbovskou. Oba jsou od víkendu ve vazbě.
3. 7. 2018|