TÉMA

Zvole

Do obcí míří 13 miliard korun jako kompenzace za výpadky příjmů

Obce dostanou začátkem srpna peníze za výpadek daňových příjmů jako náhradu za koronavirové ztráty. České televizi to potvrdila ministryně financí Alena Schillerová (za ANO). Celkem má jít o 1250 korun na každého obyvatele. Vyšší částku schválili poslanci v rámci kompenzačního bonusu pro lidi pracující na dohody.
11. 7. 2020|

Majitel zooparku ve Zvoli prodává pozemek. Do dvou měsíců se odstěhuje

Majitel Zooparku ve Zvoli Tomáš Machač prodává svůj pozemek a do dvou měsíců se plánuje i se zvířaty odstěhovat. Ve čtvrtek to potvrdil ČT. Chovateli stavební úřad v Jesenici udělil několik pokut kvůli tomu, že stavby na jeho pozemku neměly povolení. Machač navíc nemá podle Státní veterinární správy povolený chov některých zvířat.
23. 5. 2019|

Zoopark ve Zvoli přišel o povolení pro chov pum. Klece jsou postavené načerno

Veterináři neprodloužili povolení pro chov pum v zooparku ve Zvoli u Prahy. Hlavním důvodem je to, že jsou výběhy pro zvířata postavené bez řádného stavebního povolení. V zooparku navíc už dvakrát došlo k útěku pumy. Naposled loni v létě, kdy se podařilo zvíře odchytit až po dvou dnech. Majitel zooparku ČT řekl, že zvířata zatím nemá kam dát, na jaře by se ale měla stěhovat do nových prostor.
17. 1. 2019|

Pumu, která utekla ze zooparku ve Zvoli u Prahy, se podařilo chytit

Obyvatelé Zvole u Prahy si mohou konečně oddechnout. Podařilo se polapit pumu, která ve čtvrtek utekla z tamního ilegálního zooparku. Lidem tak ze strany zvířete již nehrozí žádné nebezpečí, ubezpečil na webových stránkách obce starosta Miroslav Stoklasa.
30. 6. 2018|