TÉMA

Pearl Jam

Greenwashing už ne. Firmy nebudou moct „jen tak“ označit výrobky za ekologické, schválil europarlament

Europoslanci odsouhlasili nová pravidla proti klamání zákazníků, když schválili směrnici omezující takzvaný greenwashing, tedy zavádějící označování výrobků za ekologické. Firmám by za to nově měly hrozit pokuty. Rovněž budou muset uvádět, jak snadné je jejich produkty opravit. Až opatření potvrdí také členské státy, budou mít dva roky na zapracování směrnice do národních legislativ.
17. 1. 2024|

Pearl Jam ruší po Vídni i koncert v Praze. Frontman kapely má problémy s hlasivkami

Americká kapela Pearl Jam zrušila své páteční vystoupení v Praze v O2 areně. Frontman Eddie Vedder má nemocné hlasivky po víkendovém vystoupení ve Francii na festivalu Lollapalooza, kde se nadýchal prachu a kouře z nedalekých lesních požárů. Návštěvníci dostanou peníze za zakoupené vstupenky zpět v místě nákupu, uvedla kapela na svém instagramovém profilu.
21. 7. 2022|

Rammstein, Clapton či Pearl Jam si podávají dveře na koncertech v Česku. Boom, který přejde, říká hudební publicista

Na českých koncertních pódiích se během pár týdnů vystřídaly kapely Rammstein, Imagine Dragons či Pet Shop Boys, kteří dokonce vystupovali ve stejný den jako španělský zpěvák Enrique Iglesias. Na léto už mají cestu do Česka naplánovanou The Offspring, Kiss i třeba Pearl Jam. Hudební program je po pandemické pauze, kdy se musela mnohá vystoupení odložit, našlapaný. „Je to abnormální stav,“ zdůrazňuje hudební publicista Honza Vedral.
9. 6. 2022|

Smells Like Teen Spirit, upozornila Nirvana. A začala novou hudební éru

Uplynulo třicet let od úspěchu přelomové desky Nevermind od americké kapely Nirvana. Ve světě se jí prodalo přes třicet milionů kopií. Vyšla sice už na podzim roku 1991, z kraje toho následujícího ale symbolicky sesadila z první příčky americké hitparády album Dangerous Michaela Jacksona. Na jaře se Nirvana stala nejhranější kapelou v Evropě.
20. 2. 2022|

Pearl Jam se po šesti letech vrací do Prahy

Jedna z nejpopulárnějších kapel devadesátých let, američtí Pearl Jam, se po šesti letech vrací do české metropole. Během krátkého evropského turné vystoupí 1. července v pražské O2 areně.
26. 6. 2018|