TÉMA

Harley-Davidson

30 let zpět: Setkání Harley Clubu Praha

Před Palácem kultury proběhlo setkání Harley-Davidson Clubu Praha. Nejstaršího existujícího klubu vlastníků stejnojmenných motocyklů na světě. Klub byl založen už v roce 1927, ovšem po únoru 1948 došlo k omezení jeho činnosti. Záhy po sametové revoluci začal klub opět fungovat pod původním názvem. Na setkání navazovala československá předpremiéra filmu: Harley Davidson a Marlboro Man.Vraťte se každý den na chvíli o 30 let zpět a podívejte se, jaké okamžiky přinesl rok 1992.
10. 5. 2022|

Spojené státy zmírní celní pravidla pro ocel a hliník z Británie. Londýn zruší uvalené poplatky

Spojené státy oznámily, že zmírní pravidla pro dovoz oceli a hliníku z Británie. Cla na toto zboží zavedl v roce 2018 tehdejší americký prezident Donald Trump. Britská BBC připomněla, že situace vnášela napětí do vztahů mezi Londýnem a Washingtonem. Podobné dohody už dříve uzavřely USA s Evropskou unií a Japonskem.
23. 3. 2022|

Čína je poprvé největším obchodním partnerem Evropské unie, předstihla Spojené státy

Čína se poprvé stala největším obchodním partnerem Evropské unie, a předstihla tak loni na této pozici Spojené státy. Obchod mezi Čínou a Unií loni dosáhl hodnoty 709 miliard dolarů (15,2 bilionu korun), zatímco hodnota obchodní výměny Unie s USA činila 671 miliard dolarů. Peking zároveň překonal obecný trend –⁠ loni obchod s většinou evropských partnerů klesl kvůli pandemii covidu-19, napsal zpravodajský server BBC.
17. 2. 2021|

USA se rozhodly zvýšit cla na některé výrobky z unijních zemí. Evropa chce hledat řešení s novým prezidentem

Spojené státy se koncem roku rozhodly zvýšit cla na dovoz vybraných produktů z Evropské unie. Americké stanovisko je dalším krokem v dlouholetém sporu mezi Washingtonem a Bruselem kolem podpory výrobců civilních letadel. Evropská komise řekla, že tento krok narušil rozhovory o řešení sporu. Doufá přitom, že se jí podaří najít řešení s nově nastupujícím americkým prezidentem Joem Bidenem.
12. 1. 2021|

Pružné televize, tichý Harley, chodící auta i robot na pečení chleba. Začal technologický veletrh CES

Světový veletrh spotřební elektroniky CES je od roku 1967 tím nejdůležitějším místem, kde se určují spotřební trendy v elektronice. Právě na něm firmy v minulosti poprvé představily například komerční videorekordér, legendární počítačovou hru Pong nebo systém DVD. Výrobci tam ukazují nejen trendy, které mají změnit budoucnost, ale mnohdy také slepé cesty.
8. 1. 2019|

Prahu čeká dopravní peklo. Velké akce ochromí Eden, Letňany i Holešovice, začnou i výluky v metru

S rozsáhlými dopravními omezeními musí v následujících dnech počítat každý, kdo se bude pohybovat po Praze – autem i veřejnou dopravou. Sejdou se tři velké akce: Již ve středu vystoupí v Letňanech Rolling Stones, v dalších dvou dnech pak bude hromadnými skladbami v Edenu vrcholit všesokolský slet. Současně bude o celém prodlouženém čtyřdenním víkendu slavit na Výstavišti v Bubenči 115 let Harley-Davidson s účastí desítek tisíc motocyklů. Do toho všeho začnou o svátcích dvě výluky v metru a budou pokračovat dlouhodobé uzavírky a tramvajové výluky.
4. 7. 2018|

Zdaním Harley-Davidson jako nikdy předtím, pohrozil Trump firmě kvůli přesunu

Americký prezident Donald Trump na svém twitterovém účtu několikrát zaútočil na společnost Harley-Davidson, která oznámila přesun části výroby svých motocyklů mimo Spojené státy. Chce se tak vyhnout odvetným clům, kterými Evropská unie reagovala na nové americké tarify na dovoz oceli a hliníku. Prezident ale výrobci legendárních motocyklů hrozí, že ho zdaní jako nikdy předtím.
26. 6. 2018Aktualizováno26. 6. 2018, 22:15|
Obchodní války

Harley-Davidson se chce vyhnout vysokým clům. Výrobu určenou Evropě přesune pryč z USA

Americký výrobce motocyklů Harley-Davidson se kvůli evropským clům uvaleným na dovoz výrobků ze Spojených států nechystá zvýšit ceny. Protože mu ale nová cla zvednou náklady, přesune výrobu určenou pro Evropu z USA do zámoří.
25. 6. 2018Aktualizováno25. 6. 2018, 17:57|