TÉMA

Tomáš Tuhý

Velvyslancem v Polsku bude prorektor Masarykovy univerzity Dančák, píší Seznam Zprávy

Novým českým velvyslancem v Polsku by se měl stát prorektor Masarykovy univerzity Břetislav Dančák. S odkazem na tři zdroje z diplomatického prostředí o tom informoval server Seznam Zprávy, podle kterého vyslání dlouholetého spolupracovníka premiéra Petra Fialy (ODS) již schválila vláda. Funkce velvyslance ve Varšavě není obsazená od únorového náhlého úmrtí Jakuba Dürra.
18. 7. 2023|

Velvyslanecký post na Slovensku obsadí ředitel hradní diplomacie Jindrák. Má souhlas Bratislavy

Novým českým velvyslancem na Slovensku se stane dosavadní ředitel hradní diplomacie Rudolf Jindrák. Slovenská strana již s jeho působením souhlasila a udělila mu takzvaný agrément, potvrdil Jindrák. Postu by se měl pravděpodobně ujmout na počátku příštího roku. Ve funkci vystřídá Tomáše Tuhého.
23. 9. 2022|

Příští policejní prezident Vondrášek slouží skoro 30 let, šéfoval i pražským policistům

Novým policejním prezidentem bude od dubna po Janu Švejdarovi jeho dosavadní náměstek Martin Vondrášek. U policie slouží už 29 let. Kromě policejní akademie má za sebou i pedagogickou fakultu. Působil například u cizinecké policie, tři roky ale také dělal ředitele pražských policistů.
1. 2. 2022Aktualizováno1. 2. 2022, 21:58|

Novým policejním prezidentem bude dosavadní náměstek Vondrášek, potvrdil Rakušan

Novým policejním prezidentem se od dubna stane dosavadní první náměstek policejního prezidenta Martin Vondrášek. Oznámil to ministr vnitra Vít Rakušan (STAN). Od Vondráška očekává mimo jiné to, že dotáhne reformu specializovaných pracovišť. Současný policejní prezident Jan Švejdar ve funkci skončí k 31. březnu.
1. 2. 2022Aktualizováno1. 2. 2022, 14:30|

Opatření proti covidu zpřísňuje celá střední Evropa, nejdál je Rakousko

Rekordní počty nových případů covidu-19 eviduje nejen Česko, ale i sousední země. V Rakousku byla situace nejkomplikovanější loni v listopadu, aktuálně je stav podstatně horší. Denní přírůstek tam dosáhl téměř šestnácti tisíc, což je nejvíc za celou dobu pandemie. To vede tamní vládu ke zpřísňování opatření, od pondělí spustí plošnou uzávěru. Ta by se měla po třech týdnech vrátit do režimu pouze pro neočkované. K podobným opatřením sahají i další země, mluvili o tom velvyslanci a ostatní hosté Devadesátky.
19. 11. 2021|

Vláda schválila velkou diplomatickou obměnu, píší média. Skončit mají velvyslanci v Rakousku i u OSN

Vláda odvolala 21 českých velvyslanců a zároveň na většinu z těchto postů schválila v utajeném režimu nové kandidáty. Informovaly o tom ve čtvrtek na serveru Hospodářské noviny (HN), Deník N i další média. Změny se podle nich týkají pětiny šéfů ambasád, ne všech 21 diplomatů bude ale vystřídáno už letos.
3. 6. 2021Aktualizováno3. 6. 2021, 18:27|

Soud zastavil stíhání Přibila. Novinář tvrdil, že exministr Chovanec ovlivňoval kauzu Čapí hnízdo

Obvodní soud pro Prahu 4 zastavil trestní stíhání novináře Marka Přibila. Obžalovaný byl z pomluvy kvůli článku, v němž tvrdil, že někdejší ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD) ovlivňoval kauzu Čapí hnízdo. V ní byl mimo jiné obviněn premiér Andrej Babiš (ANO) a někteří členové jeho rodiny. Vyplývá to z justiční databáze. Proti usnesení o zastavení stíhání může podat státní zástupce stížnost.
2. 12. 2019|

Exdetektiv Komárek dostal 55 tisíc jako odškodné za stíhání kvůli výroku o „brutálním úniku informací“

Bývalý detektiv Jiří Komárek dostal od ministerstva spravedlnosti zhruba 55 tisíc korun jako odškodnění za trestní stíhání kvůli výroku o policejním exprezidentovi Tomáši Tuhém. Toho v roce 2016 nařkl z „brutálního úniku informací“ během vládních sporů o policejní reorganizaci. Soudy Komárka později zprostily obvinění ze zneužití pravomoci úřední osoby. Komárek žádal více než 150 tisíc korun, ministerstvo mu nakonec přiznalo jen část zahrnující náklady na obhajobu. ČT to potvrdil Komárkův advokát Petr Kočí.
12. 2. 2019|

Tuhý předal Kiskovi pověřovací listiny a ujal se funkce velvyslance

Bývalý policejní prezident Tomáš Tuhý se ujal funkce velvyslance České republiky na Slovensku. Ve středu odpoledne odevzdal slovenskému prezidentovi Andreji Kiskovi pověřovací listiny.
28. 11. 2018Aktualizováno28. 11. 2018, 17:09|

Tuhý jako policejní prezident skončí. Bude velvyslancem v Bratislavě

Policejní prezident Tomáš Tuhý končí ve své funkci a má se přesunout na post velvyslance do Bratislavy. Ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD) obdržel jeho žádost o propuštění ze služebního poměru. Tuhý by měl ve funkci skončit ve středu. Na místo policejního prezidenta ho jmenoval v roce 2014 tehdejší ministr vnitra Milan Chovanec, mandát by mu za normálních okolností skončil příští rok.
29. 10. 2018Aktualizováno29. 10. 2018, 18:42|

Tuhý se má stát velvyslancem v Bratislavě. Slovensko mu už vystavilo souhlas

Stávající policejní prezident Tomáš Tuhý dostal souhlas (agrément) slovenské strany, aby se v Bratislavě ujal postu českého ambasadora. S odkazem na ministerstvo zahraničních věcí o tom informuje server Aktuálně.cz. Čas, kdy by se měl šéf tuzemských policistů diplomatického postu ujmout, není znám.
19. 9. 2018|

Vláda schválila odchod Tuhého z čela policie, píše web Neovlivní. Má být velvyslancem na Slovensku

Vláda designovaného premiéra Andreje Babiše (ANO) schválila odchod Tomáše Tuhého z funkce policejního prezidenta na post velvyslance v Bratislavě. S odkazem na tři zdroje z kabinetu to uvedl server Neovlivní.cz. Vláda se k tomu nevyjádřila. Tuhý koncem května řekl deníku Právo, že o odchodu z funkce neuvažuje, a ve čtvrtek na Twitteru sdělil, že k tomu nemá žádné nové informace.
21. 6. 2018Aktualizováno21. 6. 2018, 19:26|