TÉMA

Pablo Escobar

Kolumbie spouští další kolo tažení proti drogám. Chce je zachytávat hlavně na moři

Přes devadesát procent kolumbijského kokainu končí v USA. Obě země nyní jednají o způsobu, jak nejlépe pašování drog narušit. Kolumbijci se chtějí zaměřit hlavně na záchyty drog na moři.
5. 10. 2022|

Kolumbie vydá zadrženého drogového bosse do USA

Kolumbie vydá Spojeným státům drogového bosse Daira Antonia Úsugu, jehož policisté zadrželi o víkendu. Padesátiletý muž známý také pod přezdívkou Otoniel byl nejhledanějším narkobaronem v zemi, Bogotá za něj nabízela v přepočtu přes 17,5 milionu korun, Washington dokonce přes 110 milionů korun.
25. 10. 2021|

Escobarovi hroši mohou v kolumbijské přírodě zastoupit dávno vyhynulá zvířata, tvrdí vědci

Afričtí hroši, které do Kolumbie zavlekl drogový baron Pablo Escobar, mohou v tamním ekosystému zaujmout role některých dávno vyhynulých druhů. Poukázala na to studie, kterou nedávno publikoval americký časopis Proceedings of the National Academy of Science. Doposud přitom experti upozorňovali na negativní dopady afrických sudokopytníků na přírodu této jihoamerické země.
25. 3. 2020|

Městečko v Kolumbii ohrožují přemnožení hroši po drogovém králi Escobarovi. Pobíhají volně vedle školy

V kolumbijském městě Doradal se přemnožili hroši, které tam po sobě zanechal drogový baron Pablo Escobar. Zvířata sice přitahují pozornost turistů, podle odborníků ale ohrožují tamní životní prostředí i obyvatele. Veterináři proto zvažují hromadnou sterilizaci.
24. 2. 2020|

Javier Bardem se stal narkobaronem. Jako filmový Pablo Escobar

Bezohledný zločinec, ochránce chudých, především ale muž, jehož příběh i pětadvacet let po smrti přitahuje pozornost filmařů. Kolumbijského kokainového krále Pablo Escobara si v nejnovější filmové verzi jeho života zahrál Javier Bardem.
17. 6. 2018|