TÉMA

PNS

Česká pošta nesmí koupit největšího distributora tisku PNS, rozhodl antimonopolní úřad

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) zakázal České poště koupit největšího distributora tisku a zároveň největšího alternativního poštovního operátora První novinovou společnost (PNS). Důvodem je to, že spojení by podstatně narušilo hospodářskou soutěž. Úřad o tom informoval v tiskové zprávě, zákaz spojení používá pouze výjimečně. Rozhodnutí zatím není pravomocné a je možné proti němu podat rozklad k předsedovi úřadu. Dozorčí rada pošty ale začátkem letošního března plánovaný nákup neschválila, státní podnik v posledních letech hospodaří v červených číslech.
9. 6. 2023Aktualizováno9. 6. 2023, 12:11|

30 let zpět: Telefonování výrazně zdražilo

Před 30 lety, kdy mobily byly pro většinu populace ještě hudbou budoucnosti, lidé telefonovali z pevných linek, případně z telefonních budek. Všechny linky tehdy měl na starosti státní podnik Správa pošt a telekomunikací Praha. Na podzim 1992 výrazně zdražil a hodina hovoru pak volajícího přišla i na deset korun.Vraťte se každý den na chvíli o 30 let zpět a podívejte se, jaké okamžiky přinesl rok 1992.
19. 10. 2022|

Česká pošta kupuje část PNS. Obchod prověřuje antimonopolní úřad

Česká pošta kupuje část největšího distributora tisku a zároveň největšího alternativního poštovního operátora První novinovou společnost (PNS). Dle mluvčího pošty jde o sekci PNS zabývající se doručováním zásilek, nikoliv distribucí tisku do trafik. Cena je podle něj obchodním tajemstvím. Spojením se zabývá Úřad pro ochranu hospodářské soutěže.
15. 10. 2021Aktualizováno15. 10. 2021, 15:41|

U doručovatelů novin se schyluje ke spojení. PNS má převzít Mediaservis

PNS kupuje firmu Mediaservis, vyplývá z webu Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže. Antimonopolní úřad začal transakci posuzovat. Rozhodnout by měl do konce června. Obě společnosti spolupracují od začátku letošního roku na distribuci denního tisku do schránek předplatitelů.
31. 5. 2018|